fbpx

Publicatie datum: 21 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Online Gitaar Cursus

onlinemuziekcursus.nl

Onlinemuziekcursus.nl

Met deze Online Gitaar cursus leer jij op een leuke en effectieve manier gitaar spelen wanneer het jou uit komt. Via deze effectieve cursus kun je zelf je lestijden bepalen, oefenen wanneer het uitkomt en krijg je onbeperkt toegang tot het lesmateriaal. Deze online cursus bestaat uit 78 gitaarlessen. Je leert tijden de online lessen stapsgewijs de diverse onderdelen van het gitaar spelen. Je begint met een stevige basis, daarna leer je de juiste technieken. Er komen eveneens akkoorden aan bod en je krijgt een hoop handige tips van de ervaren docenten

Ben jij op zoek naar de beste online gitaar cursus van 2023? Goed nieuws!

Wij hebben voor jou een uitgebreide test gedaan. Hierin hebben we meest populaire online gitaar cursussen op een rijtje gezet. 

De top 5 beste online gitaar lessen vind je in dit artikel. Kortom, als jij op zoek bent naar een goede en educatieve manier van gitaar leren spellen online, dan is dit artikel voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Lessen getest

12

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

8

Aanbieders vergeleken


Top 5 Beste Online Gitaarcursus

onlinemuziekcursus.nl

Beste Keuze Gitaarcursus
1. onlinemuziekcursus.nl

Gitaarstarters.nl

Beste Online Gitaarles met groepslessen
2. Gitaarstarters.nl

Preply.com

Beste Online Gitaarles voor losse lessen
3. Preply.com

Gitaartabs.nl

Beste Budget Online Gitaarles
4. Gitaartabs

Muziekschool.nl

Beste Levenslange Online Gitaarles
5. Muziekschool.nl


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste online gitaarcursus?

Er worden online veel verschillende gitaarlessen aangeboden, maar die zijn niet voor iedereen geschikt.

Daarom is het van belang om te letten op onderstaande punten. Zo voorkom je dat je een miskoop doet en kan je starten met de beste online gitaarles, die het beste bij jou past!

Geschikt voor beginners of ervaren spelers?

Ten eerste is het handig om te weten voor wie de gitaarles geschikt is. Ben jij een beginner, dan is het fijn als je eerst het een en ander te weten komt over de onderdelen van een gitaar en de houding die jij moet aannemen.

Als jij een ervaren speler bent, heb jij deze basiskennis al opgedaan en ben je gebaat bij andere tips. 

Levenslang toegang

Is de cursus voor een bepaalde tijd beschikbaar of heb je toegang voor de rest van je leven? Moet je maandelijks een bedrag betalen of betaal je eenmalig een bedrag? Dit zijn dingen die handig zijn om te weten, voordat je een keuze maakt uit de verschillende aanbieders.

Het is natuurlijk een groot voordeel als je video’s levenslang kan blijven bekijken. 

Meningen van anderen

De beste manier om erachter te komen welke gitaarlessen het beste zijn, is door het lezen van reviews. Zo weet je hoe andere cursisten de cursus hebben ervaren en of ze tegen eventuele problemen zijn aangelopen.


Wat is de beste online gitaarcursus?

Je hoeft niet langer te zoeken naar de aanbieder van de beste online gitaarles 2023, want wij hebben hem gevonden! Na het testen en vergelijken van 5 verschillende aanbieders, hebben wij een top 5 samengesteld voor de beste online gitaarles. 

1. onlinemuziekcursus.nl

onlinemuziekcursus.nl

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben je net begonnen met gitaar spelen, dan is deze online gitaarles ideaal voor jou. Je leert stapsgewijs en begint bij de basis, zo leer je de namen van de gitaarsnaren en nog meer handige tips voor jou als beginner. 

Als je al wat meer ervaring hebt zijn er nog andere cursussen om te volgen. Heb jij bijvoorbeeld de ambitie om liedjes te schrijven op de gitaar? Volg dan na de basiscursus gitaar spelen een cursus songwriting.

De lessen worden gegeven door docenten met jarenlange ervaring, waardoor ze jou de beste tips en tricks kunnen geven. Aan de hand van lesvideo’s leer jij gitaar spelen. De video’s zijn erg duidelijk en ze worden opgenomen vanaf verschillende hoeken. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van hoe je bijvoorbeeld een gitaar moet vasthouden en aanslaan.

Voordelen Onlinemuziekcursus.nl

 • Volg andere cursussen bij dezelfde aanbieder, zoals een cursus songwriting.
 • De lessen worden gegeven door ervaren docenten, wat zorgt voor veel kwaliteit.
 • Je volgt de cursus aan de hand van duidelijke lesvideo’s.

Nadelen Onlinemuziekcursus.nl

 • Er zijn geen nadelen voor deze lessen.

2. Gitaarstarters.nl

Gitaarstarters.nl

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze online gitaarles is geschikt voor iedereen die de gitaar wilt leren begrijpen en daarnaast meer wilt dan alleen een paar akkoorden spelen. Dus ben je een beginnende speler, of heb je de basis al onder de knie, maar wil je meer dan dat? Dan is Gitaarstarters.nl wat voor jou. Twijfel je nog of deze cursus wat voor jou is? Plan dan een proefles in, waarbij er samen wordt gekeken wat de cursusleider voor jou kan betekenen.

Tijdens deze cursus kan je zelfstandig studeren, maar er is ook de mogelijkheid om een groeps- of privéles te volgen. Misschien vind je het wel gezelliger om samen met medecursisten les te krijgen of heb je voorkeur voor een privéles, waarbij je persoonlijke aandacht krijgt. Het enige nadeel aan privélessen zijn de prijzen die relatief hoog zijn.

Voordelen Gitaarstarters.nl

 • Je kan een proefles volgen om te kijken of deze cursus wat voor je is.
 • Neem deel aan groepslessen en motiveer elkaar.
 • Krijg persoonlijke aandacht tijdens een privéles.

Nadelen Gitaarstarters.nl

 • Hogere prijzen door de privélessen.

3. Preply.com

Preply.com

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De online cursussen van Preply zijn echt geschikt voor iedereen, aangezien je zelf een muziekleraar kan uitzoeken. Aangezien de leraren van over de hele wereld komen, kan je een cursus volgen in het Engels, maar bijvoorbeeld ook in het Russisch of Frans. Tijdens het uitzoeken van een gitaarleraar, kan jij op verschillende aspecten filteren.

Heb jij bijvoorbeeld een bepaald budget? Dan kan je een maximum bedrag instellen. Daarnaast is de site erg overzichtelijk en kan je duidelijk zie wanneer de door jou gekozen leraar tijd heeft.

Tevens staan er bij elke leraar reviews, zodat jij een keuze kan maken op basis van de ervaringen van anderen. Het nadeel van deze site is dat er op het moment van schrijven geen leraar gitaarles geeft in het Nederlands.

Voordelen Preply.com

 • De prijzen variëren per leraar, waardoor je met elk budget een les kan volgen.
 • Door de overzichtelijke site kan je gemakkelijk een les boeken.
 • Je kan de keuze voor een leraar baseren op de reviews die vermeld staan.

Nadelen Preply.com

 • Er zijn op het moment van schrijven geen lessen te volgen in het Nederlands.

4. Gitaartabs.nl

Gitaartabs.nl

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Bij Gitaartabs worden er gitaarlessen gegeven op elk niveau, dus het is geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers. Als je gebaat bent bij structuur en dynamiek, dan zijn deze gitaarlessen wat voor jou. Stap voor stap leer je gitaar spelen en als je het goed onder de knie hebt, kan je kiezen uit het grote aanbod van muziek.

Zo zijn er meer dan 500 liedjes die je mee kan spelen aan de hand van een media player. Daarnaast zijn er meer dan 15.000 nummers beschikbaar in akkoorden en tabs. Voor mensen met een klein budget is deze cursus ideaal, aangezien de prijzen relatief laag zijn.

Daarnaast kan je de lessen een maand uitproberen voor een instaptarief, na de eerste maand betaal je pas de reguliere prijzen. Er zijn verschillende pakketten die je kan afnemen om gitaarlessen te volgen. 

Voordelen Gitaartabs.nl

 • Gestructureerde lessen met stap voor stap uitleg.
 • De prijzen zijn relatief laag.
 • Er is een enorm groot aanbod aan muziek beschikbaar.

Nadelen Gitaartabs.nl

 • Kies je voor het middelste of goedkoopste pakket, dan is niet alles inclusief.

5. Muziekschool.nl

Muziekschool.nl

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De gitaarlessen van de Muziekschool zijn geschikt voor jong en oud. Door de jarenlange ervaring van de leraar ben je gegarandeerd van kwalitatieve lessen. Tijdens de cursus heb je beschikking over uitgebreid lesmateriaal, waaronder videolessen, een e-book, tutorial video’s en onbeperkt mailcontact met de gitaarleraar.

Bij deze cursus geldt ‘niet tevreden = geld terug’. Je kan een cursus voor maar liefst 30 dagen uitproberen, voordat je besluit of je hier daadwerkelijk lessen wilt volgen.

Heb je het gitaar spelen helemaal onder de knie, of kom je erachter dat het toch niet helemaal jouw ding is? Dan kan je ervoor kiezen om bij dezelfde aanbieder cursussen te volgen voor het leren spelen van de piano of drums.

Voordelen Muziekschool.nl

 • Je krijgt je geld terug als de cursus niet bevalt
 • Een uitgebreid pakket, inclusief veel verschillende video’s.
 • De optie om piano- of drumlessen te volgen bij dezelfde aanbieder.

Nadelen Muziekschool.nl

 • Als je een maandabonnement afsluit en in termijnen betaalt, kan je het lesmateriaal niet levenslang inzien.

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel Online Gitaarlessen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Online Gitaarlessen getest. Op basis hiervan hebben we 5 Cursussen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Online Gitaarlessen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Online Gitaarlessen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>