fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zakelijke rijder? Zo bespaar je op jouw verzekering

Publicatie datum: 26 oktober, 2020

Door: Redactie Top-X

besparen autoverzekering

Als ondernemer spreekt het voor zich dat je tracht zoveel mogelijk kostenposten te elimineren. Toch is het zo dat heel wat geld verloren gaat bij de zakelijke autoverzekering. Als je een autoverzekering zakelijk gaat afsluiten wil je natuurlijk niets aan het toeval overlaten.

Kwaliteit gaat voorop. Als dat kan tegen een zo laag mogelijke prijs is dat mooi meegenomen. Maar hoe doe je dat nu: besparen op een zakelijke autoverzekering? Daar zijn wel een paar manieren voor.


Ga voor de juiste dekking

Het wagenpark van een onderneming is een enorme investering. Het spreekt dan ook voor zich dat een goede verzekering een absolute must is. Dat betekent echter niet dat je per se gebaat bent bij de meest uitgebreide verzekering.

Net zoals bij de zorgverzekering er honderden mogelijke aanvullingen zijn geldt dat ook voor autoverzekeringen. De vraag is echter of je al deze aanvullingen ook echt nodig hebt. Om na te gaan hoe sterk je best in jouw verzekeringsschoenen staat kan je best jezelf een paar vragen stellen.

Ben jij of zijn de wagens veel of weinig onderweg? Is het wagenpark gekocht of geleased? Met eigen geld of met een lening? Wat is de leeftijd van de vierwielers? Wat voor soort activiteiten worden er uitgevoerd?

Een WA-dekking is wettelijk verplicht, maar bijvoorbeeld een volledige caso (ook wel allrisk genoemd) dekking is dat niet. Heb je een oud wagenpark (10 jaar of ouder) is het waarschijnlijk zelfs slimmer dit gewoon achterwege te laten.

De premies die je anders moet betalen swingen immers vaak de pan uit. Denk dus op voorhand goed na over de dekking die jouw wagenpark nodig heeft. Het kan honderden euro’s besparen.

Schade? Weeg af wat je aangeeft

Een autoverzekering zakelijk in handen? Dan heb je al snel de reflex om elke kleine bluts of kras aan te gaan geven. Vecht echter tegen die aandrang en bereken eerst en vooral in hoeverre je dergelijke kleine schadegevallen zelf kunt betalen.

Je kunt deze kleine zaken immers wel claimen, maar als je hiervoor jouw no-claimkorting verliest gaat jouw premie de lucht in. Vaker wel dan niet stijgt de premie met meer dan het eigenlijk oplevert. Het loont dus om eerst even na te gaan wat de kostprijs van de herstellingen is.

Durf te vergelijken

Als ondernemer spreekt het voor zich dat je tracht zoveel mogelijk kostenposten te elimineren. Toch is het zo dat heel wat geld verloren gaat bij de zakelijke autoverzekering. Als je een autoverzekering zakelijk gaat afsluiten wil je natuurlijk niets aan het toeval overlaten.

Door voldoende te informeren en te vergelijken kan je vermijden dat je te veel betaalt voor weinig service.

Vergeet ook niet om te blijven vergelijken zelfs al heb je een verzekering lopen. Een overstap is altijd mogelijk en kan al snel een serieuze slok op de borrel schelen.

Nog een extra tip

Heb je een wagenpark of gewoon een zakelijke auto? Let dan ook goed op waar je gaat tanken. Door slim te tanken (vermijd bijvoorbeeld de tankstations op de grote wegen en snelwegen) of een goede deal te sluiten met een concern kan je hier al snel honderden euro’s op jaarbasis op besparen.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>