fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Puck

Athlon Review 2023

athlon lease test

Onze score

Met meer dan 400.000 voertuigen in hun bezit behoort Athlon tot een van de grootste lease- en mobiliteit aanbieders van Nederland. Het aanbod van Athlon bestaat uit vele verschillende merken, modellen. Ook occasions vallen onder het aanbod van Athlon. Athlon biedt lease auto's aan particulieren (Athlon Private Lease) en bedrijven (Athlon zakelijk lease). Omdat Athlon zowel een luxe als een budget segment aanbiedt, is er voor elke klant een juiste oplossing.

Athlon is al enkele jaren de grootste speler op de leasemarkt, zowel voor particulieren als zakelijke autorijders. Dit hebben ze mede te danken aan de zeer gebruiksvriendelijke website, waar je in no time je eigen lease auto samenstelt!

Sta je op het punt een auto te leasen bij Athlon en ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

In deze Athlon review bespreken we alles over een leaseauto bij deze partij; de Athlon ervaringen van klanten, het aanbod en de betrouwbaarheid van de partij. Voor meer informatie over een leaseauto bij Athlon, lees verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

Leasemaatschappijen vergeleken


Waarom kiezen voor leasen bij Athlon?

Voordelen Athlon

  • Eén van de grootste lease- en mobiliteit aanbieders van Nederland
  • Meer dan 100 jaar ervaring in mobiliteit
  • Lease voor zowel particulieren als zakelijke klanten
  • Onafhankelijk op het gebied van merken
  • Zeer goede persoonlijke service
  • Beschikt over een goede en duidelijke website

Nadelen Athlon

  • Niet alle leaseauto's zijn direct leverbaar

Voor wie is Athlon geschikt?

Athlon heeft een zeer uitgebreid aanbod bestaande uit verschillende merken auto’s. De leaseauto’s van Athlon vallen binnen verschillende prijscategorieën. Zit jij dus vast aan een bepaald budget?


Dan is Athlon de perfecte partij voor jou! Athlon heeft namelijk altijd wel een auto die past bij jouw budget vraag. Om deze reden kan vrijwel elke klant, die op zoek is naar een leaseauto, bij deze partij terecht! 


Wat is Athlon?

Athlon is één van de grootste leasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf werd in 1916 opgericht als het autoreparatiebedrijf ‘RIVA’. Inmiddels is Athlon met meer dan 100 jaar ervaring een specialist op het gebied van autoleasing te noemen. In 2022 werd Athlon uitgeroepen tot Leasemaatschappij van het jaar.

Het doel van de leasemaatschappij is om klanten zich zorgeloos te laten verplaatsen. Naast auto’s leasen houdt Athlon zich ook bezig met het bedenken van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Over de afgelopen eeuw heen is Athlon uitgegroeid tot een grote internationale leasemaatschappij. De partij is actief in meer dan 20 landen en beschikt over meer dan 400.000 voertuigen. Ook in het buitenland kan je dus op Athlon bouwen!

Bedrijfsgegevens Athlon

Naam (op basis van KVK registratie): Athlon Car Lease Nederland BV
KVK nummer: 33136871
Adres hoofdkantoor: Veluwezoom 4, 1327 AG Almere
Telefoonnummer: 036 547 11 55
E-mailadres: klantenservice.nl@athlon.com


Welke leasevormen biedt Athlon aan?

Athlon biedt verschillende leasevormen aan waaronder zakelijke lease en private lease. Naast deze leasevormen kan je bij Athlon ook occasions leasen. Onderstaand lichten we elk onderdeel aan je toe!

Zakelijke lease

Op zoek naar een zakelijke auto of bedrijfswagen? Dan ben je bij Athlon aan het juiste adres! Athlon biedt verschillende soorten zakelijke leaseauto's aan, zowel voor particulieren, organisaties, zzp’er als multinationals. Voor iedereen is er wat te vinden in het ruime zakelijke aanbod van Athlon!

Private lease

Private lease is voor particulieren die graag een auto zouden leasen. Een voordeel van private lease is dat het je financiële stabiliteit geeft. Je weet elke maand exact welk bedrag je kwijt bent aan je auto en komt niet voor onverwachte kosten te staan. Bij private lease zijn alle kosten namelijk al inbegrepen. Je hoeft enkel nog te tanken, wel zo makkelijk!

Occasion lease

Ook kan je er bij Athlon voor kiezen een tweedehands auto te leasen, dit heet occasion lease. Een voordeel aan occasions is dat ze vaak snel te leveren zijn, een kortere contractduur mogelijk is en het leasetarief vaak lager ligt dan voor een nieuwe auto. Occasions zijn zowel zakelijk als particulier te huren.


Hoe zijn de kosten en voorwaarden bij Athlon?

Voor het leasen van een particuliere of zakelijke auto bij Athlon betaal je maandelijks een vast bedrag. De kosten voor een leaseauto variëren tussen de €260 en €900 per maand. Hoe hoog deze kosten daadwerkelijk uitvallen is o.a. afhankelijk van het merk en model auto dat je kiest. Daarnaast zijn de looptijd van het contract en het aantal kilometers per jaar van invloed.

Om je een beter beeld te geven bij de kosten per segment auto’s zetten we onderstaand een aantal voorbeelden voor je op een rijtje!

Tot €300 per maand

Voor maximaal €300 per maand ontvang je bij Athlon een compact model auto. Hierbij kan je denken aan een Toyota Aygo, Peugeot 108, Opel Corsa, Skoda Fabia of Volkswagen Polo. 

Tussen €300 en €400 per maand

Voor een leaseauto tussen de €300 en €400 per maand ontvang je bij Athlon een iets uitgebreider model. Hierbij kan je denken aan een Nissan Qashqai, Ford Fiesta, Volkswagen Golf of Seat Leon. Ook een elektrische auto valt binnen dit budget!

Tussen €500 en €600 per maand

Voor een leaseauto tussen de €500 en €600 per maand kan je bij Athlon uit verschillende fatsoenlijke modellen kiezen. Hierbij kan je denken aan een Volkswagen ID.3, Opel Corsa-e, Audi A3, Hyundai KONA en Kia e-Niro. Daarnaast vallen ook de Mercedes-Benz Klassen A, B en C binnen dit budget.

€600 en hoger per maand

Leaseauto’s boven de €600 euro per maand vallen binnen het luxe segment. Modellen die hier binnen vallen zijn o.a. de Jaguar I-PACE, de Tesla Model 3 en vele andere modellen én upgrades! 

Om een leaseauto bij Athlon te mogen leasen dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dien je binnen de leeftijdsgrens van 21 en 80 jaar te vallen en zal er een verplichte BKR-toetsing plaatsvinden.


Welke merken en modellen kan ik leasen?

Het aanbod van Athlon is zeer uitgebreid. Zo beschikken ze over verschillende auto’s; van klein tot groot, van benzine tot elektrisch en van stadsauto’s tot SUV’s. Athlon is merkonafhankelijk waardoor ze over vele verschillende modellen van grote, kwalitatieve automerken beschikken. Denk aan: BMW, Mercedes, Ford, etc. 

Dus of je nu op zoek bent naar een kleine zakelijke leaseauto, een gezinsauto, een automaat of een elektrisch model; grote kans dat je deze bij Athlon vindt! Op de website kan je door het huidige aanbod van Athlon heen scrollen.
athlon aanbod

Athlon Alternatieven

Hoewel de meeste leasemaatschappijen soortgelijke leasecontracten aanbieden, is het altijd aan te raden voorafgaand enkele leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken! Onderstaand zetten we een aantal alternatieven voor je op een rijtje, zo weet je zeker dat je de juiste lease maatschappij kiest!

Top 5 Beste Lease maatschappijen

Athlon lease auto


Beste Private Leasemaatschappij
1. Athlon

Beste Lease aanbiedingen
2. Volkswagen Private Lease

justlease logo

Beste occasions
3.  Just Lease

Forward lease

Beste Occasion lease
4. Forward Lease

Beste Zakelijke leasemaatschappij
5.XL Lease


Hoe zijn de Athlon ervaringen van andere?

Een nieuwe leaseauto uitzoeken is lastig. Hoe zit het met de kwaliteit van de leasemaatschappij? Beschikken ze over een goede klantenservice? En is de partij betrouwbaar? De ervaring van anderen kan je hierbij helpen!

De Athlon ervaringen van consumenten zijn gemiddeld tot zeer positief. Dit blijkt uit de scores van verschillende reviewplatformen. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!
3/5
3,9/5
8/10

Conclusie

Athlon is een grote leasemaatschappij met een zeer ruim aanbod. De partij heeft al meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van mobiliteit wat leidt tot veel ervaring en expertise. Athlon is merkonafhankelijk, hierdoor kunnen zij vele verschillende merken lease auto’s leveren.

Wat fijn is aan Athlon is dat ze zowel voor particulieren en zakelijke klanten lease auto’s aanbieden binnen verschillende prijssegmenten. Zo kan je een basic auto leasen voor nog geen €300 per maand, of je kiest voor een luxeauto van meer dan €500 per maand. Voor iedere mobiliteitsvraag heeft Athlon een geschikte oplossing!

Als laatste heeft Athlon een fijne, overzichtelijke website. Het aanbod staat duidelijk weergegeven en je kan veel informatie lezen over de leasevormen die worden aangeboden. Al met al; Athlon blijkt een fijne partij voor het leasen van een auto!

Veelgestelde vragen

Hoe betrouwbaar is Athlon?

In onze Athlon Review is deze partij zeker als betrouwbaar naar voren gekomen. Zo zijn er ontzettend veel positieve reviews te vinden over dit bedrijf en bestaat het bedrijf inmiddels al flink wat jaren. Athlon is zeker betrouwbaar en in onze review lees je meer over de voor- en nadelen van deze lease maatschappij. 

Hoe hebben jullie Athlon beoordeeld?

Om te bepalen hoe goed en betrouwbaar Athlon is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij hebben we o.a. gekeken naar het aanbod, de consumentenervaringen van klanten en natuurlijk de prijs. Op basis hiervan hebben we deze partij vervolgens beoordeeld.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>