• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • iPhone kopen? Ontdek welk model bij jou past!

Laatste update: augustus 2022

Door: Redactie Top-X

Als je iPhone stuk is zal je waarschijnlijk zo snel mogelijk een nieuwe willen vinden, maar hoe begin je aan je zoektocht? Tegenwoordig zijn er zoveel iPhones dat het moeilijk is om er de beste voor jou uit te kiezen en het laatste wat je wilt is het verkeerde model uitkiezen. Voordat je dus een iPhone gaat kopen is het handig om te weten waar je op moet letten en dat ontdek je hieronder!


De kwaliteit van de camera

Als je iemand bent die veel reist en/of foto’s neemt, dan is vooral de kwaliteit van de camera heel er belangrijk. Over het algemeen hebben alle iPhones een goede camerakwaliteit, maar sommige modellen hebben een betere camerakwaliteit als anderen. De beste iPhone met de beste camerakwaliteit is de iPhone 11 Pro. Deze iPhone heeft een driedubbele camera en is dus een waar plezier om foto’s mee te maken. De iPhone SE, de iPhone 7 en iPhone 8 zijn iets minder van kwaliteit. Al de rest valt hiertussen.

Design en kleur

Uiteraard is de kleur niet het belangrijkste, maar het is nu eenmaal fijn dat je iPhone er ook mooi uitziet. De oudere modellen van de iPhone hebben nog een rand. Vind je dat niet zo fijn? Kies dan een randloos model zoals de iPhone X of de iPhone Xr. De nieuwere modellen zijn bovendien verkrijgbaar in leuke kleurtjes. Bij de iPhone 11 kan je bijvoorbeeld kiezen uit muntgroen, lichtgeel en lavendel, maar als je goud, zilver of roosgoud ook goed vindt, dan hoef je hier niet per se meer geld voor uit te geven, deze kleuren vind je ook terug in de goedkopere modellen.

iphone 11 kleuren
iPhones komen in verschillende kleuren

Budget

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden is uiteraard je budget. IPhones komen in heel wat verschillende prijsklassen. Het is logisch dat je voor een nieuw model meer zal betalen dan voor een model dat verouderd is. De iPhone 7 en 7 plus en 8 heb je al voor 300 – 600 euro. De iPhone 11 Pro (max) zal je daarentegen tussen de 1100 en 1450 euro kosten. Er is dus een groot prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste iPhone. Wil je toch graag een duurder model, maar heb je niet voldoende geld? Dan is een refurbished iPhone hiervoor de beste optie.

Refurbished

Het loont de moeite om alle modellen refurbished iPhones te bekijken als je op zoek gaat naar een nieuwe iPhone. Refurbished iPhones zijn namelijk veel goedkoper. Hierdoor kan je voor hetzelfde geld een duurder model kopen. Maar je kan ook gewoon een goedkoper model kopen en zo veel geld uitsparen. De refurbished iPhone 8 betekent veel waar voor je geld. De iPhone 8 kan je makkelijk draadloos opladen, heeft een prachtig True tone scherm en heeft een goed batterij. Deze iPhone is een van de goedkoopste, maar heeft je toch veel te bieden. Zeker als je kiest voor een refurbished model. Nieuw kost de iPhone acht tussen de 300 en 600 euro en refurbished kan je hem al hebben rond de 200 euro.

Bovendien is er nog een ander groot voordeel als je kiest voor een refurbished smartphone. een refurbished iPhone is meestal een testmodel dat grondig werd nagekeken en helemaal gerepareerd werd voor de verkoop. Door een refurbished iPhone te kopen weet je dus gewoon zeker dat hij volledig in orde zal zijn. Dat is niet het geval als je een nieuwe koopt, want in sommige gevallen kan er sprake zijn van een fabrieksfout.

Het formaat van de iPhone

Sommige mensen vinden een grotere iPhone makkelijk, anderen kiezen liever een compact formaat. Het hangt ervan af waarvoor je je iPhone voornamelijk gaat gebruiken. Als je hem graag overal mee naartoe neemt is een compact formaat erg handig, omdat hij dan goed in je broekzak past. De iPhone SE en de iPhone 8 hebben beiden een compact formaat en kan je dus makkelijk met één hand bedienen. Als je vooral op zoek bent naar een iPhone met een groot scherm om veel filmpjes mee te bekijken, dan is de iPhone xs Max een échte aanrader. Deze iPhone heeft het grootste beeldscherm.

De levensduur van de batterij

Vergeet ook geen rekening te houden met de levensduur van de batterij als je zoekt naar een iPhone. Dit is misschien minder belangrijk als je niet veel onderweg bent voor werk of studie, maar als je vaak op de baan bent is een goede batterij een must. Hierin is de iPhone 11 Pro een uitblinker.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>