fbpx

Sim only abonnement vergelijken

Ben jij op zoek naar het beste Sim Only abonnement? Goed nieuws! Via Top-X vergelijk je direct de meest actuele Sim-Only abonnementen bij alle bekende providers in Nederland.

Hierbij maakt het ook niet uit naar wat voor soort abonnement je op zoek bent, bij ons van Top-X vind je gegarandeerd het abonnement dat perfect bij je past: 4G, 5G, of onbeperkt internet. Alles komt aan bod zodat jij de beste keuze kan maken en de goedkoopste sim only kan scoren!


Waarom Sim Only vergelijken via top-X?

Misschien snap je het nut van Sim Only vergelijken niet zo. Echter is dit van groot belang wanneer je de goedkoopste Sim Only deal wil scoren. Verschillende providers kunnen namelijk een andere prijs vragen voor dezelfde bundel.

En je wil waarschijnlijk wel de goedkoopste bundel kunnen kiezen, toch? Daarom loont het om goed je verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Dit bespaart je geld. Daarnaast geven sommige providers ook een speciale welkomstkorting of een welkomstcadeau. 

Dit kan een paar euro per maand besparen, of je krijgt gratis oordopjes. Beide mooi meegenomen als je het ons vraagt. En dit Sim Only vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt. Via onze handige vergelijkingstool scoor jij de beste deal en heb je binnen een handomdraai de beste deal gevonden. Makkelijker dan dit gaat het echt niet worden, geloof ons maar!


Wat is Sim Only?

Allereerst is het misschien wel handig om uit te leggen wat Sim Only abonnement nou precies is, want het kan best zijn dat je dit nog niet helemaal duidelijk is. Heel simpel en makkelijk uitgelegd is dit een mobiel abonnement zonder aankoop van een telefoon.

Letterlijk vertaald kan je het een ‘alleen simkaart’ abonnement noemen. Je krijgt dan een losse simkaart in huis die je in je telefoon kan stoppen. Hier kan je dan vervolgens mee bellen, sms’en en internetten (binnen je gekozen bundel).

Dit is de korte uitleg. Het abonnement met de belminuten, sms’jes en aantal MB’s wordt door de providers een bundel genoemd. Het voordeel van Sim Only is dat je deze bundel goed kan afstellen naar je eigen wensen omdat het aanbod in bundels per provider zeer groot is. 

Sim Only is dan ook razend populair, sterker nog, meer dan de helft van alle Nederlanders heeft een Sim Only abonnement! Dat is niet niks. Hoe komt het dan dat Sim Only zo populair is geworden?

Dat heeft eigenlijk twee goede redenen. Ten eerste wordt de vrije keuze door veel Nederlanders gezien als een groot voordeel dat ook een stukje rust geeft. Je zit namelijk niet vast aan een abonnement van meerdere jaren. Maar dat is niet alles. Zoals we eerder ook al even kort hebben benoemd heb je zelf volledig de vrijheid in je keuze voor het aantal belminuten, sms’jes en MB’s.

Deze keuzevrijheid wordt door de gemiddelde consument erg op prijs gesteld. Er zijn zelfs providers die bundels aanbieden met onbeperkt MB’s, sms’en en belminuten. Dan heb je geen zorg meer aan de wereld en kan je eigen zoveel internetten als je maar wenst. 

Daarnaast kan je je bundel vaak ook maandelijks aanpassen. Stel: je hebt 200 belminuten en 5 GB aan data afgesloten in je Sim Only abonnement. De eerste paar maand gaat dit prima, maar na een tijdje merk je dat je steeds over je internetverbruik heen zit. Dit kost je dan onnodig extra geld.

Je kan dan heel makkelijk je bundel wijzigen naar bijvoorbeeld 7GB per maand. Zo voorkom je onnodige kosten en kan je weer onbezorgd verder internetten. Dit zijn de grootste redenen dat Sim Only zo populair is geworden tegenwoordig. En het aantal Sim Only abonnementen blijft ook alleen maar toenemen!

Wanneer je dus niet graag aan een abonnement vastzit, je reeds al een nieuwe telefoon hebt gekocht of je van keuzevrijheid houdt is een Sim Only abonnement wellicht wat voor jou. Vrijwel iedere grote provider in Nederland biedt dan ook wel Sim Only abonnementen aan waardoor je genoeg keuze hebt.


Waar moet je op letten bij het vergelijken van een Sim only abonnement?

Wij kunnen ons voorstellen dat je het moeilijk vindt om een Sim Only te vergelijken. Je wil natuurlijk de goedkoopste Sim Only deal scoren die het beste bij je wensen past. Echter is het aanbod in Sim Only bundels dus ontzettend groot en zijn er veel verschillende providers die zulke abonnementen aanbieden.

Ofwel: je ziet door de bomen het bos niet meer. Heel vervelend, want je wil ook niet uren het internet afstruinen op zoek naar de beste Sim Only deal. Gelukkig zijn wij in dit geval je redders in nood. 

Wij hebben namelijk alle punten op een rijtje gezet waar je het beste rekening mee kan houden tijdens het kopen van het beste Sim Only abonnement. Zo is dat Sim Only vergelijken een appeltje eitje, en heb jij binnen een handomdraai de beste deal gescoord!

Welke Sim-Only past bij mij?

Bij het vergelijken van Sim-only abonnementen is de eerste stap om goed te kijken naar welke Sim-Only het beste past bij jou past. 

Sim-only abonnementen zijn er in veel verschillende soorten en maten en om deze reden is het slim om te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Ben jij iemand die vaak belt? Of heb je juist veel internet nodig? Bij elke gebruikerssituatie zal een andere sim-only het beste zijn. Houdt hier dus rekening mee voor je een Sim-only kiest.

Je wensen en voorkeuren

Het tweede puntje waar je goed op moet letten is je eigen voorkeur en je wensen voor een abonnement. Probeer van tevoren een inschatting te maken van het aantal GB, belminuten en sms’jes dat je per maand nodig hebt/ per maand wil hebben.

Je kan vaak in de filters van de providers al je voorkeuren doorgeven voor het aantal GB internet, belminuten en hoeveelheid sms’jes. Hierdoor krijg je minder opties te zien, en de opties die je ziet zullen goed aansluiten bij je wensen.

Op deze manier heb je minder last van keuzestress en wordt het vinden van de beste Sim Only deal een stuk simpeler en nog belangrijker: sneller. Dan hoef je niet uren achter je laptop te zitten.

Kleine lettertjes en voorwaarden

Je herkent dit scenario vast wel. Je wil even snel op het internet of op een bepaalde app. Je moet eerst akkoord gaan met de algemene voorwaarden voor je gebruik kan maken van de service. Er komt een hele lap tekst in beeld die je heel handig over kan slaan door op ‘ik ga akkoord’ te klikken.

Het zal je verbazen hoeveel mensen zich hier schuldig aan maken. En natuurlijk begrijpen wij dit. Sterker nog, we liegen als we zeggen dat we dit zelf nog nooit hebben meegemaakt. Echter kan je er je voordeel uit halen door deze algemene voorwaarden en kleine lettertjes even goed te lezen.

Je hebt namelijk vaak recht op meer dan je denkt. Wanneer er dan een situatie voorvalt met het bedrijf weet je direct wat je rechten zijn en wat je hieraan kan doen. Iets wat het bedrijf zelf waarschijnlijk niet zo fijn vindt. 

Waarom is dit dan zo belangrijk? Nou, bedrijven weten dat jij en ik de algemene voorwaarden waarschijnlijk niet helemaal door spitten. Sterker nog, vaak maken ze het extra lang en uitgebreid zodat je halverwege alsnog afhaakt.

Hier kunnen bedrijven hun voordeel uithalen, ten nadele van jou. Zo heb je misschien recht op meer vergoeding dan dat ze je bijvoorbeeld geven. Dus ons advies: lees altijd goed de kleine lettertjes om jezelf stress in de toekomst te besparen.


Wat zijn de voordelen van een Sim-Only abonnement?

Misschien twijfel je nog een beetje of Sim Only nou de beste abonnementsvorm voor je is. Dat snappen wij erg goed. Wij hebben al een paar van de voordelen benoemd, maar nog lang niet allemaal! Daarom hebben wij onderstaand de verschillende voordelen van een Sim Only abonnement even overzichtelijk op een rijtje gezet. Dan weet jij precies of zo’n abonnement bij je past en wat de voordelen voor jou kunnen betekenen!

Geen BKR registratie

Wanneer je een mobiele telefoon abonnement afsluiten met een toestel word je automatisch geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit bedrijf ontvangt dan gegevens zoals jouw naam, geboortedatum en adres. Hiermee wil de provider voorkomen dat je achterstallige betalingen hebt.


In het ergste geval krijg je dan iemand van de BKR aan je deur. En dat is toch wel een beetje een enge gedachte. Tevens blijft de lening 5 jaar nadat het abonnement is verlopen nog in hun systeem staan. Dat is toch niet niks. Met een Sim Only abonnement heb je dit probleem niet, omdat een BKR registratie pas is toegestaan vanaf 250 euro.

Zeer Flexibel

Ten tweede is een Sim Only abonnement dus zeer flexibel. Je kan je abonnement maandelijks stopzetten én wijzigen. Ook heb je wanneer je je abonnement afsluit volledig de keuze uit het aantal MB’s, belminuten en de hoeveelheid sms’jes.


Hierdoor ben je goedkoop uit en zal je nooit teveel betalen. Heb je te weinig MB’s? Dan verhoog je je abonnement. Heb je juist te veel MB’s? Dan verlaag je je abonnement. Super makkelijk dus!

Geen contract

Je zit bij een Sim Only abonnement nooit vast aan een vast contract. Dit is heel fijn, want dan kan je overstappen van provider wanneer je wil. Ook zit je dan niet vast aan een vast bedrag per maand dat je verplicht moet afstaan.

Goedkoop

En uiteraard is een Sim Only abonnement ook nog eens hartstikke goedkoop. Doordat je niet de kosten voor een telefoon hoeft te betalen in je abonnement kun je tientallen euro’s per maand besparen. Dat geld kan je dan weer gebruiken voor andere leuke dingen!

Nummerbehoud

Tot slot kan je altijd je nummer behouden bij een Sim Only abonnement. Dat is erg handig, hoef je ook niet iedereen uit je contactlijst een appje te sturen dat je binnenkort van nummer verandert. Scheelt weer een hoop gedoe toch?


Overzicht beste Sim Only abonnementen

We hopen dat je ondertussen al een beetje warm bent geworden voor een Sim Only abonnement. We hebben je ondertussen al uitgebreid verteld over wat Sim only nou precies is en hoe het kan dat dit zo populair is. Maar wist je wel dat er verschillende soorten Sim Only abonnementen zijn? 

Misschien is deze informatie je nog geheel onbekend of weet je niet goed de verschillen. Om die reden hebben wij hieronder de verschillende soorten Sim Only abonnementen op een rijtje gezet. Zo heb jij direct helder welke opties er allemaal zijn en welke het beste bij je past!

Sim only met Onbeperkt bellen

Het eerste abonnement dat we bespreken is het Sim Only abonnement met onbeperkt bellen. Dit betekent dat je een vast aantal MB’s en sms’jes hebt per maand (bijvoorbeeld 5GB data en 100 sms’jes). Het aantal belminuten is dan echter onbeperkt.

Dit betekent dat je zoveel kan bellen als je wil. En dat dan zonder het risico dat je buiten je bundel aan het bellen bent. Ideaal wanneer je vaak een belletje pleegt of je telefoon voor werk gebruikt.

Sim only met Onbeperkt Internet

Naast een Sim Only met onbeperkt bellen heb je ook een Sim Only met onbeperkt internet. In dit geval staat het aantal belminuten en sms’jes dan vast (bijvoorbeeld 100 belminuten en 50 sms’jes).

Echter is de hoeveelheid MB’s internet dan onbeperkt. Dat betekent dat jij zonder enige limieten op het internet kan struinen buitenshuis. Ideaal voor die ene puber die is vastgegroeid aan zijn telefoon of voor iemand die vaak tripjes maakt buiten de vertrouwde omgeving van thuis.

Sim Only met onbeperkt bellen + internet

En dan het laatste Sim Only abonnement: onbeperkt bellen én onbeperkt internet. Dit houdt in dat er geen limiet zit op het aantal belletjes dat je pleegt noch het aantal MB’s dat je gebruikt. 

Hierdoor kan jij onbezorgd je telefoon gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor onverwachte kosten aan het eind van de maand. Doordat je beide onbeperkt kan gebruiken zul je dit echter wel terugzien in de prijs. Dit is direct ook het duurste Sim Only abonnement. 


Van welke providers kan ik Sim Only aanbiedingen vergelijken?

Vergelijken loont. Dat is misschien wel het allerbelangrijkste uit dit artikel. Wanneer je alleen dat in je brein op kan slaan zijn wij al een gelukkig mens. En naast de verschillende abonnementen loont het ook om de verschillende providers te vergelijken. 

Wij zijn zo vrij geweest om de meest bekende providers even op een rijtje te zetten. Zo kan je dit zelf even rustig doorlezen en kijken welke provider het beste bij je past. Zo scoor jij gegarandeerd de beste Sim Only aanbieding en dus ook de goedkoopste Sim Only.

YouFone

De eerste provider die we bespreken is  YouFone. Bij deze provider kan je al een SIm Only abonnement scoren vanaf slechts 6,50 euro per maand. De aansluitkosten bedragen dan 9 euro. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor dat gevestigd is in Rotterdam, en is actief op zowel de Nederlandse als Belgische markt voor internetproviders.

Ben

Ben is een wat oudere provider. Het bedrijf bestaat namelijk al sinds 1999 en is overgenomen door T-mobile. Bij Ben kan je kiezen uit verschillende Sim Only en mobiele telefoon abonnementen. Bij dit bedrijf kan je ook korting krijgen middels de zogenoemde VriendenVoordeel actie. Wanneer je een vriend dan een abonnement laat afsluiten bij Ben krijgen jullie beide korting.

Lebara

Lebara

Een iets nieuwere en wellicht ook onbekende provider is Lebara. De provider werkt via het netwerk van KPN, dat erom bekend staat goed en stabiel internet te leveren. Tevens kan je bij dit bedrijf al een Sim Only abonnement afsluiten vanaf 6 euro per maand, een habbekrats dus.

Simpel

Simpel

Dit bedrijf herken je waarschijnlijk wel van de TV spotjes met de vingerpoppetjes (wij vinden het ook bijzonder bedacht). Bij Simpel kan je alleen Sim Only abonnementen afsluiten. Echter kan dit dan wel weer vaak met korting, omdat ze om de zoveel tijd verschillende acties hebben lopen. Daarnaast is nummerbehoud volledig gratis bij deze provider.

hollands nieuwe

Hollands Nieuwe

Het bedrijf Hollands Nieuwe heeft zowel Sim Only abonnementen als mobiele telefoon abonnementen in haar aanbod. Je hebt tevens ook de keuze uit de wat meer onbekende telefoonmerken zoals bijvoorbeeld Oppo of Xiaomi. Misschien ook handig om te weten: Ze zitten gevestigd op het netwerk van VodaFone.

Tele 2 logo

Tele2

Tele2 zit al een geruime tijd gevestigd in Nederland en is van origine een Zweedse telefoonprovider. Het bedrijf staat bekend om de goede en voordelige deals om goedkoop te kunnen telefoneren. Zo heeft het bedrijf een actie die ook wel de ‘Dit wil ik weken’ worden genoemd. Tijdens deze weken kun je redelijk wat besparen op een nieuw abonnement.

kpn logo

KPN

KPN ken je waarschijnlijk als een televisie provider. Maar het bedrijf biedt tegenwoordig ook internet en telefoon abonnementen aan. Wanneer je een abonnement afsluit bij KPN voor zowel de telefoon als internet en televisie kan je vaak flinke korting scoren. Tevens kan je ook korting krijgen wanneer je een abonnement afsluiten bij samenwerkingen van KPN zoals Fox Sports of Spotify.

t-mobile logo

T-Mobile

Een zeer bekende en ook grote concurrent op de markt is het bedrijf T-Mobile. De naam T-Mobile stamt af van de Duitse internetprovider Telekom. Bij T-Mobile kan je tegenwoordig ook gebruik maken van het zeer snelle 5G internet. En daarnaast heb je de optie voor een Sim Only abonnement evenals een mobiele telefoonabonnement.

vodafone logo

Vodafone

En dan last but not least: provider Vodafone. Wist je dat dit bedrijf de op één na grootste provider is van ons land? Dat zegt wel wat! Zo is de keuze voor een abonnement zeer gevarieerd en heb je Sim Only abonnementen, mobiele telefoonabonnementen, optie voor 5G en kan je het ook gebruiken wanneer je een zakelijke klant bent. 


Goedkoopste Sim Only

Goed, even een samenvatting van dit hele verhaal. We kunnen concluderen dat een Sim Only altijd goedkoper is dan een abonnement met een toestel. Sterker nog, de besparing kan oplopen tot tientallen euro’s per maand (dat is dan natuurlijk wel afhankelijk van het soort abonnement dat je met elkaar vergelijkt). 

Ook willen we je nog wat tips meegeven zodat jij het goedkoopste Sim Only abonnement kan scoren. Hierbij is het allereerst belangrijk dat je niet meer in je abonnement opneemt dan je nodig hebt. We begrijpen dat het aanlokkelijk is om onbeperkt te kunnen internetten, maar ga je dit dan ook echt gebruiken?

Kies daarom dus voor wat je nodig hebt eerder dan voor onbeperkt. Hetzelfde geldt met de belminuten. Als je amper belt is een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen totaal niet nodig natuurlijk. Zo kan je geld besparen, want een onbeperkt abonnement is altijd het duurste. 

En vergelijk dus altijd de verschillende providers met elkaar. Bij de één kan hetzelfde abonnement met dezelfde hoeveelheid MB’s of belminuten een paar euro goedkoper zijn dan bij de ander. Zo bespaar jij maandelijks toch nog weer een beetje geld en verzeker jij jezelf van het goedkoopste Sim Only abonnement.


Veelgestelde vragen over Sim-only vergelijken

Goed, dat was het dan, onze uitgebreide Sim-only vergelijking. Hieronder hebben we een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Deze vragen zijn wij vaak terugkomen. 

Bij welke provider is Sim Only het goedkoopst?

Bij welke provider Sim Only het goedkoopste is, is onder ander afhankelijk van de periode. De prijzen veranderen namelijk regelmatig. Met onze vergelijkingstool kan jij altijd de goedkoopste Sim Only deal scoren en makkelijk Sim Only vergelijken.

Kan ik een Sim Only maandelijks opzeggen?

Ja, zeker! Een Sim Only abonnement kun je maandelijks opzeggen. Tevens kan je ook iedere maand je bundel aanpassen naar je verbruik zodat je nooit teveel zal betalen voor je abonnement.

Vanaf wanneer kan ik overstappen naar een andere provider?

Met een Sim Only abonnement kan je iedere maand vrij overstappen naar een andere provider. Echter wordt er soms wel een opzegtermijn gehanteerd van een maand. Dat is dus iets waar je even goed op moet letten mocht je willen overstappen.

Kan ik mijn nummer behouden bij een Sim Only?

Met een Sim Only abonnement kun je altijd je nummer behouden. Sommige providers vragen hier een klein bedrag voor, en bij sommige providers is dit gratis.

>