fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 laadpaal specialisten in jouw regio

 • Home
 • >
 • Laadpaal
 • >
 • Zakelijke laadpaal; zo werkt een laadpaal voor bedrijven!

Door: Puck


Zakelijke laadpaal; zo werkt een laadpaal voor bedrijven!

Met het groeiende aantal werknemers dat in een elektrische auto rijdt, wordt het steeds interessanter om een laadpaal bij je bedrijf te plaatsen. Overweeg jij om een zakelijke laadpaal te installeren? In dit artikel bespreken we welke laadpaal het beste past bij jouw bedrijf, de kosten die hierbij komen kijken, en de beschikbare subsidies. Zo weet je zeker dat je goed geïnformeerd bent!

Offertes vergelijken? Dat kan bij Top-X.nl!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Wat voor laadpaal voor jouw bedrijf?

Er zijn verschillende laadpalen waar je uit kan kiezen. Bij het selecteren van de beste laadpaal voor jouw bedrijf zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder hebben we deze belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet, zodat je snel kunt bepalen wat voor laadpaal het beste bij jouw bedrijf past!

Ruimte en installatie opties

Voordat je een laadpaal kiest, is het belangrijk om te kijken of er voldoende ruimte beschikbaar is voor een volledige laadpaal of dat er alleen ruimte is voor een laadpunt aan de muur. Als je bedrijf beperkte ruimte heeft, kan een wandlader een goede keuze zijn. Deze kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd en biedt toch de mogelijkheid om een auto op te laden.

Aantal gebruikers

Als meerdere medewerkers elektrische voertuigen hebben, is het verstandig om een laadpaal te kiezen die geschikt is voor intensief gebruik. Een zakelijke laadpaal met meerdere uitgangen is in dit geval een goede keuze. Dit zorgt ervoor dat meerdere gebruikers hun voertuigen tegelijkertijd kunnen opladen.

Beheer en kostenverrekening

Als werkgever wil je misschien de kosten voor het laden van elektrische voertuigen verrekenen. In dit geval is het belangrijk om een laadpaal te kiezen die online functionaliteit biedt. Met een online dashboard kun je bijhouden welke medewerkers op welke tijdstippen gebruikmaken van de laadpaal. Dit maakt het mogelijk om de stroomkosten op een overzichtelijke manier te verrekenen, bijvoorbeeld op de volgende loonstrook.

Vermogensniveaus

Laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Het vermogen van een laadpaal heeft invloed op de laadsnelheid van de elektrische voertuigen. Als je bedrijf behoefte heeft aan snellere laadtijden, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een laadpaal met een hoger vermogen. Dit is voornamelijk aan te raden voor grotere bedrijven waarbij meerdere voertuigen regelmatig moeten worden opgeladen.


Wat zijn de voordelen van laadpalen voor bedrijven?

Het aanschaffen van laadpalen biedt bedrijven verschillende voordelen en zijn een belangrijke investering voor de toekomst. Onderstaand zetten we de voordelen van laadpalen voor bedrijven voor je op een rijtje.

Voordelen

 • Tevreden werknemers, een laadpaal bij werk is voor werknemers uitermate handig, zij kunnen hun voertuigen dan gemakkelijk opladen tijdens werktijd;
 • Tevreden klanten, want ook klanten kan je de mogelijkheid geven om hun voertuigen op te laden terwijl ze gebruikmaken van de diensten of producten van jouw bedrijf;
 • Meer inkomsten, voor het gebruik van de laadpaal kan je een eigen tarief in rekening brengen. Daarnaast kunnen laadpalen klanten langer op het terrein houden, wat de kans vergroot dat ze meer zullen besteden;
 • Bijdragen aan duurzaamheid, door het aanbieden van elektrisch laden draag je actief bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de bevordering van schone energiebronnen;
 • Concurrentievoordeel, door laadpalen aan te bieden,onderscheid je je als bedrijf van de concurrentie en kun je een aantrekkelijke keuze zijn voor milieubewuste werknemers én bezoekers.

Wat kost een zakelijke laadpaal?

De kosten voor een zakelijke laadpaal kunnen variëren van €850 tot €3.000. De totale kosten hangen af van het type laadpaal, eventuele extra functies, installatiekosten en onderhouds- en servicekosten. De factor die de prijs het meest beïnvloedt is het type laadpaal, namelijk een enkele lader of een dubbele lader.

Voor een enkele lader liggen de kosten gemiddeld tussen de €850 en €1.200, afhankelijk van het merk, het vermogen van de laadpaal en optionele extra functies. Voor dubbele laders liggen de kosten gemiddeld hoger. De prijzen voor dubbele laders liggen gemiddeld tussen de €1.200 en €3.000. Ook hier bepalen de extra functies en het vermogen van de laadpaal de daadwerkelijke prijs.

Subsidies voor zakelijke laadpalen

Subsidies voor zakelijke laadpalen kunnen bedrijven helpen om de kosten van de investering te verlagen. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar die specifiek gericht zijn op zakelijke laadstations. Onderstaand zetten we de fiscale voordelen voor je op een rijtje!

 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), met gebruik van deze subsidie kunnen bedrijven een extra fiscale afschrijving van 28% in het eerste jaar ontvangen.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA), deze subsidie stelt ondernemers die vennootschaps- of inkomstenbelastingplichtig zijn in staat om de investering in een zakelijke laadpaal af te trekken van hun fiscale winst. Met de MIA kan maximaal 36% van het totale investeringsbedrag op de fiscale winst in mindering worden gebracht. Het is wel vereist dat de investering in de laadpaal minimaal €2.500,- bedraagt, dat de laadpaal op eigen (bedrijven)terrein wordt geplaatst en dat de laadpaal uitsluitend wordt gebruikt voor eigen elektrische auto's.

 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL), deze subsidie biedt de mogelijkheid biedt om tot 75% van de investeringskosten van een zakelijke laadpaal op een door het bedrijf te bepalen tijdstip af te schrijven. Door deze afschrijving wordt de fiscale winst verminderd, wat leidt tot een lager te betalen belastingbedrag.

Offertes vergelijken? Dat kan bij Top-X.nl!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Veelgestelde vragen

Wat is de terugverdientijd van een zakelijke laadpaal?

De terugverdientijd van een zakelijke laadpaal hangt af van de totale aanschafkosten, het aantal laadtransacties en de kosten van elektriciteit. Over het algemeen wordt de terugverdientijd van een zakelijke laadpaal geschat tussen de 4 en 7 jaar.

Hoe worden de kosten van een zakelijke laadpaal verrekend?

Voor een laadpaal heb je de mogelijkheid om je eigen elektriciteitstarief in te stellen. De betaling voor een elektrische auto opladen wordt meestal gedaan met laadpassen of kan worden verrekend via het salaris.

Puck

Over de auteur

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>