fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Het ultieme cadeautje: een leuk tegeltje

Publicatie datum: 19 oktober, 2023

Door: Redactie Top-X

Zelf een tegeltje maken, is een leuk idee voor een persoonlijk cadeautje. Alleen heb je er negen van de tien keer de benodigde materialen niet voor, om het zelf te doen, laat staan tijd. Je hoeft ook helemaal niet zelf aan de slag. Online kan je heel makkelijk ieder soort tegeltje bedrukken laten. Wat je maar wil, of dat nu met een spreuk is, een bedrijfslogo of een foto van een kind of huisdier, het kan allemaal.

Portrettegeltjes zijn ouder dan de weg naar Rome

Wist je dat de oudste tegeltjes met afbeeldingen van mensen en gebeurtenissen dateren van tot ver voor onze jaartelling? De oude Grieken en Romeinen staan bekend om hun prachtige afbeeldingen in mozaïeken en tegeltableaus, mooi afgewerkt met jaartallen en begeleidende inscripties. Echter, ook in China zijn vondsten gedaan waaruit blijkt dat een tegeltje maken tot de orde van de dag behoorde. Tegeltableaus waren dé manier om een verhaal te vertellen of de afbeelding van een belangrijk persoon te vereeuwigen. Kunnen lezen, was in vroeger tijden immers geen vanzelfsprekende vaardigheid.

Tegeltjeswijsheid: graffiti of inspirerende gedachten?

Onwillekeurig zetten de spreuken op tegeltjes je aan tot nadenken. Lees je de ene spreuk met een glimlach, omdat je er herkenning in vindt, een andere keer vult het misschien je ogen met tranen vanwege een droeve herinnering. Misschien dat tegeltjeswijsheid ooit als graffiti begonnen is door een tegelbakker in een jolige bui. Weten doen we het niet. Wat we wel weten, is dat op een onverwacht moment geconfronteerd worden met een levenswijsheid positief effect heeft op ons gevoel van welbevinden. En dat is nou ook precies de reden waarom een leuk tegeltje het meest ultieme cadeautje is wat je iemand geven kan.

Tegeltje bedrukken met een foto, spreuk of eigen ontwerp

Een bedrukt tegeltje ter gelegenheid van een bepaald evenement is leuk om te krijgen én om te bewaren. Voor jou als gever is de voorpret van het tegeltje maken laten en de verrassing op het gezicht van de ontvanger vooral spannend. Wanneer je een tegeltje wil laten bedrukken, zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Je kan ervoor kiezen om voor traditionele Hollandse tegeltjes te gaan. Je kent ze wel, witte tegeltjes met zo’n Delfts blauw randje met daarin een spreuk. Wat je ook kan doen is een foto, logo of eigen ontwerp naar de tegeldrukker uploaden en dat op het tegeltje laten zetten.

Tegeltje maken duurt slechts een dag

Soms komt een lumineus cadeau-idee pas op het laatste moment bij je binnenvallen. Of, je wilt een geboortetegeltje laten maken, maar je weet pas sinds vandaag de naam van de kleine. Toch moet je morgenavond al acte-de-presente geven. Weet dan dat een tegeltje bedrukken slechts een dag in beslag neemt. Wanneer je online een tegeltje maken laat, is het vandaag bestellen, morgen in huis. Als je dan bedenkt dat een tegeltje maken laten relatief goedkoop is, is het misschien helemaal zo’n gek idee nog niet er meteen ook voor jezelf een te laten bedrukken.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>