fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Leg press machine

Beste leg press machine

Powertec P-LP Leg Press

De Powertec P-LP Leg Press is de beste optie als je een goede legpress wilt aanschaffen. Het is een stevig apparaat dat is gemaakt van sterk staal en heeft een solide constructie. Hij heeft een volledig verstelbaar weerstandssysteem dat een volledige range of motion mogelijk maakt. Hij is zeer robuust en duurzaam. Dit maakt het de beste optie voor degenen die een stevige en krachtige machine zoeken die lang meegaat.

Wist je dat de legpress en de squat de twee beste beenoefeningen zijn voor het creëren van massa?!

De leg press is een machine die veel sportscholen in hun inventaris hebben. Ben jij nu op zoek naar de beste leg press machine voor in jouw eigen gym? Lees dan snel verder! 

Een goede leg press is echt belangrijk voor het verbeteren van je fysieke conditie. Het bevordert de kracht en flexibiliteit van je benen, waardoor je prestaties kunt verbeteren.

Het is belangrijk dat de machine stevig is en dat de bewegingen vloeiend en comfortabel zijn. Een goede legpress is een cruciale toevoeging aan jouw gym!

Maar wat is nu eigenlijk de beste leg press machine? Welk apparaat moet je kopen? In dit artikel zetten wij de 5 beste leg press machines op een rijtje.

Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Leg press machines

Beste leg press machine

Beste koop leg press machine
1.  Powertec P-LP Leg Press

Beste leg press machine

Beste leg press machine/hack squat
2. Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100 

Beste leg press machine

Beste goedkope leg press machine
3.Powertec P-CLS Leg Sled

Beste legpress machine

Beste multifunctionele leg press machine
4. ION Squat & Leg Press

Beste leg press machine

Beste premium leg press machine
5. Gymrex Leg press

Top 10 beste Leg press machines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste leg press machines.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Leg press machine?

Een leg press machine is een kapitaal intensieve investering en wanneer je er een koopt hoop je dat deze zo lang mogelijk goed blijft werken. De beste leg press machine kan ook aan persoonlijke voorkeur liggen en de reden voor gebruik. Sommige onder ons willen het apparaat voor herstel van een blessure gebruiken, terwijl anderen het apparaat zo zwaar mogelijk willen beladen. 

Met de onderstaande dingen die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een leg press machine, weet je zeker dat je rekening houdt met wat er echt toe doet.

Miskopen voorkomen is onze missie! Welke leg press is het beste voor jou? Dat weet je als je rekening houdt met onderstaande specificaties! Als je zelf op onderzoek wilt gaan neem dan deze criteria zeker mee

Maximale belasting

Maximum belasting is belangrijk bij het kopen van een leg press machine, omdat het bepaalt hoe veel gewicht de machine aan kan. Als de maximale belasting te laag is, betekent dit dat je niet in staat bent om het gewicht te verhogen dat nodig is om jouw doelen te bereiken.

Als je voor een machine met een lage maximaal belastingsvermogen kiest, zal je zich uiteindelijk beperkt voelen in wat je kunt bereiken met jouw training. Een maximale belasting van 300 kg is voor de meeste mensen meer dan voldoende 

Afmetingen 

Bij jouw gym is het misschien niet vanzelfsprekend dat je heel veel ruimte hebt voor dit apparaat. Check of de machine wel in de ruimte past waar jij hem wilt hebben.

Het is een groot apparaat voor een oefening waarbij je maar 1 oefening kan uitoefenen. 

Multifunctionaliteit

Het kan zijn dat je met de legpress machine meerdere oefeningen kan uitoefenen. In onze top 5 zie je een aantal voorbeelden waar je het apparaat ook kan gebruiken voor hack squats. 


Wat is de beste Leg press machine van 2023? 

Om te bepalen wat de top 5 beste leg press machines van 2023 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. In onze leg press machine test 2023 hebben we naar verschillende zaken gekeken.

Er zijn momenteel veel verschillende leg press machines op de markt, hoe kies je nu de beste? Om dit te doen hebben we o.a. gekeken naar de volgende zaken:

 • Wat zijn de functies van de machine?
 • Hoe beoordelen de andere consumenten deze leg press machine?
 • Hoe gemakkelijk is het product te installeren?

Vervolgens hebben we de meest populaire opties op een rijtje gezet. Alleen de aller beste producten van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Kortom, als jij de beste leg press machine zoekt, lees dan gauw verder.

1. Powertec P-LP Leg Press

Beste leg press machine

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.6

De Powertec P-LP Leg Press is een revolutionaire toevoeging aan elke fitnessruimte. Het is een sterk, veilig en betrouwbaar apparaat dat ontworpen is om de gebruiker de mogelijkheid te bieden voor een veilige workout.

Hij heeft een stabiliteitsframe met een vrijloopkabel, die de gebruiker in staat stelt om met maximale kracht te trainen. Het heeft ook een verstelbare rugsteun, zodat de gebruiker zich op zijn comfortabelst voelt tijdens het trainen.

De mechanische rem is sterk en betrouwbaar en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het is een uitstekende keuze voor atleten die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige leg press voor hun fitnessruimte.

Voordelen Powertec P-LP Leg Press

 • Veilig, sterk en betrouwbaar
 • Aanpasbaar bankje
 • Tot 450kg maximum load

Nadelen Powertec P-LP Leg Press

 • Geen

2. Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100 

Beste leg press machine

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100 is een zeer krachtige machine die een veilig en effectief trainingsprogramma biedt voor alle soorten gebruikers.

Het stevige stalen frame is voorzien van een poedercoating om corrosie tegen te gaan, waardoor de machine een lange levensduur heeft. De maximale belasting is wederom 450kg

De machine heeft een verstelbare rugsteun en een verstelbare plaat, waarmee je je oefeningen op maat kunt maken. Het gebruik van deze machine is eenvoudig, waardoor je het maximale uit je training kunt halen.

De Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100 is de perfecte keuze voor fitnessliefhebbers die het meeste uit hun trainingen willen halen en een multifunctioneel apparaat in hun gym willen hebben. Deze optie staat niet op de nummer 1 positie vanwege de hoge prijs.

Voordelen Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100 

 • Makkelijk te installeren
 • Multifunctioneel

Nadelen Leg Press & Hack Squat Body-Solid GLPH1100 

 • Vrij prijzig vergeleken met andere opties in deze lijst 

3. Powertec P-CLS Leg Sled

Beste leg press machine

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Powertec P-CLS Leg Sled is het perfecte toestel wanneer je op zoek bent naar een Leg Press machine van uitstekende kwaliteit. Deze compacte beentrainer van Powertec maakt het mogelijk om je onderlichaam intensief, veilig en effectief te trainen. 

De Powertec Compact Levergym Leg Sled P-CLS is voorzien van een veiligheidssysteem. Hierdoor kun je de begin- en eindpositie vaststellen om geheel risicoloos te trainen.

Verder is het mogelijk om de rugleuning en voetplaat geheel aan je eigen lichaamslengte af te stellen. Dit resulteert in een effectieve en ergonomische trainingsmethode.

De Powertec P-CLS is te belasten met een gewicht tot 300 kilogram en doet dus onder aan andere opties in deze lijst. Het design van het apparaat is ook anders en zelf vonden wij dit niet comfortabel. Het apparaat neemt wel een stuk minder ruimte in beslag dan de andere opties in deze lijst. 

Voordelen Powertec P-CLS Leg Sled

 • Compact 
 • Goedkoopste optie in deze lijst
 • Stevig

Nadelen Powertec P-CLS Leg Sled

 • Niet erg comfortabel naar ons idee

4. ION Squat & Leg Press

Beste legpress machine

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De ION Squat & Leg Press is een multifunctioneel fitnessapparaat dat gebruikt wordt voor krachttraining. Het heeft een unieke, vrijstaande constructie die het mogelijk maakt om squats en leg presses uit te voeren in één apparaat. 

Het apparaat is ontworpen om een comfortabele en veilige trainingservaring te bieden. Het heeft een verstelbare rugsteun, verstelbare beensteunen en een robuust frame voor ondersteuning. 

Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden voor het aankopen van dit apparaat is dat de persoon maximaal 250 kg mag wegen en het maximaal belastbaar vermogen maar 200 kg is. in de praktijk zou het wel zwaarder kunnen, maar wij raden dit ten zeerste af i.v.m. veiligheid.

Voordelen ION Squat & Leg Press

 • Multifunctioneel
 • Zeer goede optie voor deze prijs!

Nadelen ION Squat & Leg Press

 • 200 kg maximaal belastbaar vermogen

5. Gymrex Leg press

Beste leg press machine

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.2

De Gymrex leg press voelt heel anders als de andere leg presses. Dankzij gepoedercoat staal is de machine extreem stabiel en kan een maximaal gewicht tot 135 kg weerstaan.

Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan trainingsmethoden en atleten van verschillende sterktes, ongeacht of het beginners of professionals zijn. Ook heeft de machine ergonomische handgrepen.

De pads van de Squatmachine zijn gemaakt van foam opgevuld met leer, zodat ze comfortabele ondersteuning bieden tijdens de training. Dankzij de kleur staal en zilver heeft het apparaat de perfecte gymlook en is geschikt voor elk type fitnessstudio of homegym.

Voordelen Gymrex Leg press

 • Gewichtsverdeling is anders
 • Geschikt voor beginners & professionals

Nadelen Gymrex Leg press

 • Kan in het begin roestig aanvoelen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Leg press machines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Leg press machines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Leg press machines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Leg press machines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>