fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 tips voor het kopen van Bluetooth-koptelefoons

Publicatie datum: 4 maart, 2022

Door: Sam

Wil je graag voor het eerst Bluetooth-koptelefoons kopen? Je zult dan vast al hebben gezien dat er ontzettend veel opties zijn op dit gebied. Het is daarom van belang om alvast een budget vast te stellen. Een lening aanvragen wil je liever niet voor de aankoop van een Bluetooth-headset, dus de duurdere modellen vast af. Gebruik daarna de onderstaande tips om een keuze te kunnen maken uit de overgebleven koptelefoons! 

Batterij

Bluetooth-koptelefoons moeten worden opgeladen, dus vraag naar de levensduur van de batterij voordat je ze koopt. Over het algemeen geldt: hoe groter de koptelefoon, hoe langer de levensduur van de batterij, hoewel kleinere koptelefoons er meestal beter uitzien en handiger zijn. De gemiddelde hoofdtelefoon kan tot 4-5 uur werken op een enkele lading, en de standby-tijd varieert van minder dan een week tot meer dan twee weken voor hoofdtelefoons. JLab Audio’s Epic2 of Jaybird X2 vallen op met respectievelijk 12 uur en 8 uur batterijduur. Je kunt van deze koptelefoons dus lang gebruiken zonder ze tussendoor op te hoeven laden. 

Spraakopdracht

De populariteit van de spraakopdrachtfunctionaliteit groeit snel. Met Bluetooth-hoofdtelefoons kun je een apparaat koppelen, de batterijstatus controleren, oproepen beantwoorden en oproepen weigeren. Sommige Bluetooth-koptelefoons geven gebruikers toegang tot de spraakopdrachten die bij een smartphone,  tablet of ander Bluetooth-gekoppeld apparaat worden geleverd. Dit maakt ze gemakkelijker te gebruiken tijdens het koken, autorijden, sporten en werken. Plantronics Voyager Legend is zo’n Bluetooth-headset met spraakopdrachten. 

Gebruik

Als je je hoofdtelefoon op een luidruchtige werkplek gaat gebruiken om met andere mensen aan de telefoon te praten, heb je er waarschijnlijk een nodig met ruisonderdrukking en windreducerende functies, zoals de Bose QuietComfort 25. En je hebt waarschijnlijk een headset nodig – dat is wat ze een koptelefoon noemen met een microfoon aan de voorkant. Als je rondloopt terwijl je de headset draagt, heb je een in-ear koptelefoon nodig met een oorhaak, zoals de Jabra Sport Pace, of iets stabielers met siliconenrubberen uiteinden die goed blijven zitten. Deze kunnen ook gebruikt worden tijdens het joggen. Als je voornamelijk naar muziek luistert, koop dan een Bluetooth-koptelefoon omdat deze een betere geluidskwaliteit heeft. Zoek er een met bedieningstoetsen voor het afspelen van muziek. Als je het type persoon bent dat meerdere keren per dag een koptelefoon in- en uitdoet, is een no-hook-model zoals de BS15 iets voor jou.

Comfort

Geen rekening houden met comfort bij het kopen van een Bluetooth-koptelefoon kan een kostbare vergissing zijn. Sommige hoofdtelefoons gebruiken een hoofdband om op hun plaats te blijven, terwijl andere om het oor worden geklemd. Sommige hoofdtelefoons hebben oordopjes die in het oor gaan en in de ingang van de gehoorgang of aan de buitenrand van de oorlel rusten. Sommige oordopjes hebben verwisselbare luidsprekerkussens met verschillende vormen, zodat consumenten degene kunnen kiezen die voor hen het meest comfortabel is. Voorkeuren op dit gebied zijn heel persoonlijk: sommige mensen hebben last van pijn in hun oren nadat ze enkele uren een koptelefoon hebben gedragen, terwijl anderen zich ongemakkelijk voelen bij koptelefoons die om hun oren haken.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>