fbpx
  • Home
  • /
  • Tankpas
  • /
  • Een ZZP tankpas? Zo kies je de juiste pas voor jouw situatie

Laatste update: augustus 2023

Door: Jerry van Es

Ben je als zzp'er op zoek naar een zzp tankpas, maar je weet niet hoe je er een kiest? Met een zakelijke tankpas profiteer je van voordelige brandstofkosten. Het is niet gek dat je als ondernemer opzoekt bent naar een tankpas met de torenhoge benzinekosten.

De tankpas wordt steeds populairder, ook bij zzp'ers. Maar hoe vind je nu de beste zzp tankpas die past bij je situatie? Dat is natuurlijk een lastige vraag. Daarom hebben wij hebben een lijst opgesteld met dingen waar je op moet letten.


Geen zin om verder te lezen?

Op Top-X.nl weten we alles over tankpassen en laadpassen. Als je geen zin hebt om verder te lezen maar direct wil weten welke opties het best zijn kunnen we je vertellen dat Tankpas.nl en MoveMove het hoogst scoren onder zelfstandige ondernemers. Bekijk de volledige resultaten in onze tankpas vergelijking.

Waarom een tankpas voor ZZP?

Voordat we je informatie gaan geven over de beste tankpassen voor ZZP'ers is het goed om nog even in te zoomen op waarom je überhaupt een tankpas wil als ZZP'er. Hieronder geven we de belangrijkste redenen om als zelfstandige ondernemer te kiezen voor een zakelijke tankpas. 

Reden 1: Met korting kunnen tanken

Als ZZP'er kun je veel moeten rijden door het hele land. Voor zakelijke relaties maar ook voor privéredenen. Met enkele soorten zzp tankpas kun je bij veel tankstations in Nederland met korting brandstof afrekenen. Dit komt omdat bepaalde tankpas bedrijven een vaste korting hebben afgesproken met bepaalde tankstations zoals shell. Hierdoor hoef je als ondernemer niet meer op zoek naar de goedkoopste pomp maar kun je naar een van de tankstations die deze korting geven.

Dit geldt niet alleen voor benzine/diesel auto's maar ook voor de elektrische auto. De tankpas dient ook als een laadpas. Bij veel tankstations in Nederland kun je tegenwoordig laden. Met de laadpas kun je bij openbare laadpalen je elektrische auto laden. Deze kosten kunnen samen met de brandstofkosten op één factuur komen.

Een andere reden is dat ondernemers de BTW af kunnen trekken. Ondernemers hoeven niet het hele tankbedrag te betalen als dit via een rekening van het bedrijf komt. Het maximale BTW-bedrag kan er dan afgetrokken worden. Zonder een tankpas voor zzp'ers moet je de tank betalen met BTW. Dit kan aardig oplopen als je veel onderweg bent en dat gaat allemaal naar de belastingdienst toe. Dit is verleden tijd met de zzp tankpas

Reden 2: Alle kosten op een pasje

Je hebt zelf vast ook wel eens mee gemaakt dat je iets betaalt van je eigen rekening en moet declareren via een bonnetje aan het einde van de maand. Het kan goed zijn dat je het bonnetje kwijt bent of nergens kan vinden.

Met de tankpas voor zzp is het probleem van de administratie van de verleden tijd. Alle kosten komen op een overzichtelijke verzamelfactuur te staan. Dit maakt het makkelijker om te zien hoeveel de uitgaven per maand zijn. De maandelijkse verzamelfactuur gaat heel veel tijd besparen wat nu anders besteed kan worden.

Overige kenmerken ZZP tankpas

Er zijn natuurlijk veel voordelen van het hebben zzp tankpas. Om het een beetje duidelijk te maken voor jouw als ondernemer hebben we hieronder de belangrijke punten op een rijtje gezet:

  • Een overzichtelijke maandelijkse factuur
  • Profiteren van korting op brandstofkosten
  • Makkelijk de BTW kunnen aftrekken

Dit zijn enkele punten waardoor het voor zzp'ers voordelig is om zzp tankpas aan te vragen. Je krijgt veel meer gemak en extra tijd. Zoals bekend is tijd is geld!


Tankpas ZZP zonder borg

Een tankpas ZZP zonder borg is iets waar veel bedrijven naar zoeken. Er zijn maar weinig tankpas partijen die een zakelijke tankpas aan zonder borg. Momenteel is MoveMove de enige partij die dit aanbiedt. Wel kijken ze naar de KVK inschrijving van je bedrijf. Dit heeft te maken of het een risico bedrijf is voor de tankpas aanbieder. Het is een dekking voor de mogelijke kosten voor de aanbieder.

Er wordt onder andere gekeken naar hoelang bestaat het bedrijf al, zijn er financiële gegevens beschikbaar en in welke branche is het bedrijf actief i.v.m. met het aantal kilometers dat er gereden wordt.

Goed om te weten

Met een zzp tankpas kan je niet alleen voordelig tanken, je kunt ook van veel extra's profiteren. Om indruk te maken op een potentiële klant is een schone auto te hebben altijd een pluspunt. Met sommige tankpassen kun je ook je auto wassen bij een wasstraat en de rekening samen met de brandstof kosten op één overzichtelijke factuur krijgen. 


Zo kun je de BTW facturen makkelijk delen met de boekhouding en hoef je niet met allemaal losse bonnetjes te rommelen.

Wat is de goedkoopste ZZP tankpas?

Elke ZZP'er wilt zoveel mogelijk geld besparen op dingen die niet met het bedrijf te maken heeft. Want dit geld kan weer geïnvesteerd worden. Er zijn verschillende aanbieders van een ZZP tankpas en verschillende soorten. Ben jij op zoek naar de goedkoopste ZZP tankpas?

Onze favoriete opties

We hebben al eens eerder onderzoek gedaan naar de beste tankpas. Hier kwamen 2 tankpassen naar voren die die tanken weer leuk en de administratie makkelijk. De beste tankpas is:

Tankpas.nl

De tankpas van Tankpas.nl kwam het beste uit de test. Hij is het beste voor de ZZP'er, eenmanszaken en MKB-bedrijven Je kunt bij heel veel verschillende stations in Nederland brandstof tanken. Het heeft een 99% dekking in Nederland. Met de tanklocator kun je precies waar jij je tankbeurt het voordeligste kan afrekenen. Daarnaast beschikt de tankpas over vele extra's zoals meerdere voertuigen op een pas zetten.

MoveMove

Met de tankpas van MoveMove kun je in het binnen en buitenland tanken. Het bedrijf is aangesloten met verschillende tankstations in Nederland. De tankpas is de goedkoopste in Nederland. Elke maand krijg je de BTW-factuur opgestuurd en zit je niet vast aan een contract waardoor de tankpas maandelijks opzegbaar is.


Gratis tankpas

Er is een gratis tankpas voor ZZP'ers. Bij deze tankpas komt er een transactiekosten tijdens het tanken of laden. De gratis brandstofpas of laadpas zonder abonnement is voornamelijk voordelig als je niet zo vaak tankt. Want de BTW kan er nog steeds afgetrokken worden. Voor de ondernemer die van plan is om regelmatig te tanken of op te laden is deze tankpas minder aantrekkelijk.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen voor Top-X lezers: Eerste 3 maanden gratis bij MoveMove!