fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2022

Door: Thea

Goed, de waterontharder. Het is een ideaal apparaat waarmee jij je huis kan zien van lekker en zacht water. Hierdoor heb je geen last meer van kalkaanslag in de badkamer, keuken, op je apparaten of op de leidingen.

Deze zogenoemde waterontharder werkt met zout. En dat zout moet je op den duur bijvullen, anders werkt de waterontharder niet meer. Dit feitje is echter bij best wel wat mensen onbekend. Daarom gaan wij je in dit artikel vertellen hoe water ontharden met zout in zijn werk gaat en hoeveel zout je hiervoor nodig hebt.


Hoeveel zout gebruikt een waterontharder?

Goed, de brandende vraag is natuurlijk: een waterontharder met zout, hoeveel verbruikt deze? Een waterontharder met zout gebruikt gemiddeld tussen de 50 en 120 kilo per jaar. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal mensen in je huishouden. 

Hoe komt dit? Nou, hoe meer mensen je in je huishouden hebt hoe meer water er verbruikt wordt. Meer mensen die douchen, afwassen of hun handen wassen. Daardoor moet een waterontharder beter zijn best doen om dit extra verbruik bij te benen.

En daarvoor heb je dus extra zout nodig. Wij kunnen ons voorstellen dat je dit misschien verwarrend vindt. Want hoe vind je dan nog de beste waterontharder? Daarom hebben wij onderstaand een tabel gemaakt waarin we het zoutverbruik per jaar uiteen hebben gezet voor drie verschillende huishoudsituaties: 2 persoons, 3 persoons én 5 persoons. Zo weet jij direct veel preciezer hoeveel je jaarlijks kwijt bent aan zout.

Aantal personen in huishouden

Aantal kilo's zout

2 persoons huishouden

Gemiddeld 50 kilo

3 persoons huishouden

Gemiddeld 75 kilo

5 persoons huishouden

Gemiddeld 125 kilo

zoutverbruik waterontharder

Wat kost regeneratiezout voor waterontharders?

Je hebt als het goed is nu een aardig beeld van de hoeveelheid zout die een waterontharder met zout verbruikt. Maar je bent waarschijnlijk (en terecht) ook wel benieuwd naar de prijs van deze ontharders. Want water ontharden met zout kost helaas ook geld.

Ook hiervoor hebben we een tabel gemaakt. Daarin hebben we wederom drie verschillende huishoudens gekozen: 2 persoons, 3 persoons en 5 persoons. Zo krijg jij ook direct een totaalplaatje van de kosten!

Aantal personen in huishouden

Prijs voor zout

2 persoons huishouden

Gemiddeld 20 euro

3 persoons huishouden

Gemiddeld 30 euro

5 persoons huishouden

Gemiddeld 50 euroOver de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>