fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Review: Onze ervaring met Vattenfall zonnepanelen

Vattenfall Zonnepanelen Review
in het kort

vattenfall zonnepanelen

Vattenfall zonnepanelen zijn fijn voor  consumenten die al klant zijn zo min mogelijk moeite willen kwijt zijn aan het laten plaatsen van panelen. De installatie en communicatie is absoluut naar behoren, mede dankzij samenwerkingspartner Feenstra. Ze bieden 2 verschillende zonnepanelen aan; Excellent Power (405 Wp) en Premium Power (375 Wp). 

Wel hebben wij gemerkt dat zonnepanelen installeren vaak onnodig duur is. We raden je dan ook aan om enkele aanbieders te vergelijken voor jouw specifieke situatie.

Dit kan via onderstaande knop, waarbij je direct 4 verschillende installateurs vergelijkt aan de hand van op maat gemaakte offertes.

We kennen Vattenfall natuurlijk als leverancier van energiecontracten op de Nederlandse markt. Met de toenemende vraag naar groene stroom stapte de marktleider een nieuw businessmodel in; het verkopen en installeren van zonnepanelen. In dit artikel beschrijven we onze ervaring met Vattenfall zonnepanelen. We gaan dieper in op de kosten, de service en ook het terugleveren. Nadat je dit artikel hebt gelezen kun je zelf de beslissing nemen door welk bedrijf of specialist jij jouw zonnepanelen laat plaatsen!

*Deze Vattenfall review en ervaringen pagina is recentelijk voorzien van de meest recente informatie uit 2023


Waarom kiezen voor Vattenfll zonnepanelen?

Als het aankomt op een keuze voor een zonnepanelen leveranciers, is er geen goed of fout. Er zijn namelijk altijd verschillende factoren die meespelen. Denk hierbij aan service, kosten, garantie en natuurlijk ook de opbrengst en terugverdientijd! Hieronder gaan we in op de belangrijkste plus- en minpunten van Vattenfall PV panelen.

VoordelenVattenvall zonnepanelen kopen
 • €100 extra korting voor bestaande klanten.
 • Minimaal 12 jaar productgarantie.
 • Groot beursgenoteerd bedrijf. Het risico dat ze failliet gaan en je geen ondersteuning meer krijgt is nihil.
Nadelen Vattenfall zonnepanelen
 • Installeren niet op daken die hoger zijn dan 6 meter vanaf de grond.
 • Niet de goedkoopste.
 • Beperkt aanbod van type panelen. De kans dat er een zonnepaneel op de markt is die efficiënter blijkt, is groot.Bieden slechts 3 soorten panelen aan. Deze zijn van prima kwaliteit maar niet altijd de beste voor iedere situatie.
 • (Lange) wachttijden tot levering zijn geen uitzondering.

Waarom zonnepanelen Offertes vergelijken?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Wat kosten zonnepanelen bij Vattenfall?

De exacte kosten van Vattenfall zonnepanelen hangen af van een aantal verschillende factoren. Een hiervan is het type zonnepaneel dat je kiest. Momenteel biedt Vattenfall twee verschillende types aan; de Premium Power en de Excellent Power. De eerstgenoemde heeft een vermogen van 375 Wattpiek, de Excellent levert in totaal 405 Wp. Voor beide zonnepanelen wordt een omvormer van Growatt gebruikt.

Een andere factor is het aantal panelen dat je nodig hebt of wil installeren. Des te meer panelen je wil, des te hoger de kosten uiteraard. Wil je toch een specifieke indicatie hebben van de kosten? Voor een set van 10 zonnepanelen betaal je bij Vattenfall gemiddeld €6.000,-.

De opbrengst

Zoals gezegd hangt de opbrengst van zonnepanelen af van onder andere het aantal, het type / merk zonnepaneel maar ook de omvormer. Tot slot heeft de oppervlakte en ligging van jouw dak ten opzichte van de zon ook nog enorm veel invloed. Gelukkig heeft Vattenfall al heel veel klanten aangesloten op groene stroom en kunnen ze een gemiddelde opbrengst communiceren. 

Op basis van een set van 10 zonnepanelen, is de opbrengst over 12 maanden ongeveer 3103 kWh. Dit ligt iets onder het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik in Nederland.

2 soorten zonnepanelen

Vattenvall levert 2 verschillende soorten zonnepanelen. Dit is voor de meeste consumenten prima. Coolblue zonnepanelen levert bijvoorbeeld 3 verschillende modellen en lokale specialisten hebben echter een nog veel groter aanbod.

Premium Power comfort

De Premium Power comfort is een zeer solide paneel met een hoge efficiëntie. Zo levert een set van 10 zonnepanelen een jaarlijkse opbrengst op van 3188 kWh. Dit is op basis van 85% efficiëntie. In de praktijk kan de opbrengst nog hoger uitvallen.

Vermogen: 375 Wp
Afmetingen: 176,8 cm X 104,2 cm X 40 cm
Omvormer: Growatt
Garantie: 2 jaar op installatie, 25 jaar op het product

Excellent Power comfort

De Excellent Power is het echte paradepaardje van Vattenvall

Vermogen: 375 Wp
Afmetingen: 192,5 cm X 104 cm X 35 cm
Omvormer: Growatt
Garantie: 2 jaar op installatie, 25 jaar op het product

* Het Vattenfall zonnepanelen assortiment en bijbehorende kosten kunnen veranderen naar verloop van tijd. Wij proberen ervoor te zorgen dat deze pagina regelmatig wordt ge-update.

Wist je dat?

Je kunt de BTW van zonnepanelen terugvragen bij de belasting. Wanneer je via ons offertes opvraagt kunnen onze specialisten je direct helpen bij het terugvragen van de BTW.  Klik hier om direct 4 offertes aan te vragen!

Je kunt ook zonnepanelen huren bij Vattenfall

Wil je dolgraag je eigen zonne-energie opwekken, maar ben je niet in de gelegendheid om de benodigde investering te doen (+- € 6000,-)? Dan is er nog een mogelijkheid. Bij Vattenfall is het namelijk mogelijk om zonnepanelen te huren, zonder investering! Dit gaat via hun partner Solease; de specialist in zonnepanelen leasen.


Hierbij moeten we wel vermelden dat huren minder efficient is dan zonnepanelen kopen. Dat is ook de reden dat Essent zonnepanelen is gestopt met huurconstructies.


Afmetingen van de zonnepanelen

Eerder op deze pagina gingen we al even in op de specificaties van de verschillende modellen, waaronder de afmetingen van de Vattenfall zonnepanelen. Belangrijk om te melden is dat kleiner of groter niet gelijk staat aan beter. Om de optimale opbrengst te genereren kijkt een specialist altijd naar jouw specifieke situatie om te bepalen hoe jij de meeste zonne-energie kunt opwekken.

Afmetingen:

 • Vattenfall Excellent Power: 176,8 cm X 104,2 cm X 40 cm
 • Vattenfall Premium Power: 192,5 cm X 104 cm X 35 cm
afmetingen

Welk merk zonnepanelen gebruikt Vattenfall?

Vattenfall levert zonnepanelen van verschillende merken en het assortiment kan in de loop van de tijd worden aangepast.

Vattenvall zonnepanelen garantie

Zoals we al eerder in deze Vattenfall zonnepanelen review aangaven, zijn er drie soorten garanties. Vattenfall communiceert deze garantievoorwaarden gelukkig heel open en transparant. Je hebt recht op de volgende garantieperioden;

 • Installatie garantie - 2 jaar (garantie op de manier waarop jouw installatie is geplaatst en geïnstalleerd)
 • Productgarantie - 25 jaar (garantie op de panelen zelf en de realistische opbrengst ervan)
 • Omvormer garantie - 10 jaar (garantie op de omvormer van Growatt)

Vattenfall zonnepanelen teruglevering

Wanneer je installatie eenmaal op het dak ligt zul je dagelijks stroom opwekken. De precieze opbrengst is gemakkelijk terug te vinden in de speciale app die je meegeleverd krijgt. Het zal soms voorkomen dat jij meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan dat je verbruikt. In dit geval kun je jouw zonnestroom 'terugleveren' aan Vattenfall. Je ontvangt hiervoor €76 per 1000 kWh.

Let op: Om stroom terug te leveren aan de leverancier moet je jouw zonnepanelen aanmelden. Dit kan via Enegieleveren.nl. Als je al klant bent bij Vattenfall is dat niet nodig, dan doen zij dit voor jou.

Onze Vattenfall zonnepanelen ervaringen

Hoe zit het nu met onze Vattenfall zonnepanelen ervaringen? Over het algemeen zijn we best te spreken over deze dienst. De service en kwaliteit is goed, en ook de kosten zijn redelijk fair. Het zou goed kunnen dat Vattenfall de juiste optie is voor jou.

Toch raden we je aan om je niet enkel blind te staren om voor Vattenfall te kiezen als bestande klant. Tuurlijk ontvang je nog eens €100 extra korting an registreren ze jouw zonnepanelen bij Energieleveren.nl. Deze voordelen wegen in onze ogen echter niet op tegenover de extra forse besparing waarvan je kunt profiteren bij het vergelijken van verschillende aanbieders. In sommige gevallen kan dit tot wel 24% aan kosten schelen! 

Het aanvragen van offertes via Top-X is kosteloos en kan gemakkelijk via het formulier hieronder.

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>