fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

SunPower Zonnepanelen Review – Prijs, Afmetingen en meer

In dit artikel gaan we specifiek in op de zonnepanelen van het merk SunPower. Zo kijken we o,a. naar de SunPower zonnepanelen prijs en de kosten die erbij het installeren komen kijken. Daarnaast gaan we ook nog in op de kenmerken van deze zonnepanelen en kan je aan het eind van dit artikel nog een stukje lezen over de ervaring met dit merk in deze review.

Over SunPower

Goed, we hebben al even de naam laten vallen. Maar wat is SunPower voor een merk? Wij kunnen ons best voorstellen dat je hier (nog) niet bekend mee bent. SunPower is een producent in Amerika die zonnepanelen maakt in Silicon Valley Francisco, Californië.


Dit doen ze al sinds 1985 en zijn sindsdien erg actief op het gebied van zonnetechnologie leveren. 

Volgens het bedrijf zelf hebben zij het zonne-energiesysteem met de hoogste rendement op dit moment. Dat is niet niks natuurlijk. En naast dat ze leveren aan jou als particulier, leveren ze ook aan bedrijven of commerciële projecten. Hierdoor zijn ze razend populair geworden en is de vraag naar SunPower op de markt erg hoog.


Dit komt onder andere door de speciale SunPower Maxeon-celtechnologie die door het bedrijf zelf ontworpen is. Zij zijn dan ook het enige bedrijf die van deze speciale technologie gebruik mag maken. Dit zorgt tevens ook voor het hoge rendement. Erg indrukwekkend als je het ons vraagt!

SunPower zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

  • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
  • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
  • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
  • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.

SunPower zonnepanelen Prijs

Goed, na dit mooie verhaaltje kunnen wij ons voorstellen dat je wel benieuwd bent naar de SunPower zonnepanelen prijs. Dat snappen wij, dit is immers wel zo belangrijk bij het aanschaffen van zonnepanelen. 

Om het lekker simpel te houden hebben wij daarvoor onderstaand een overzichtelijke tabel gemaakt met daarin de verschillende prijzen. Dan weet je direct waar je aan toe bent en hoef je niet het internet hiervoor af te struinen. Let wel op, de SunPower zonnepanelen kosten kunnen na verloop van tijd veranderen. Wij zorgen echter dat deze informatie eens per maand ge-update wordt als dit nodig is.

Soort zonnepaneel

Sunpower zonnepanelen prijs (per stuk)

Maxeon 2, 360 W

350 - 400 euro

Maxeon 3, 375 W

425 - 475 euro

Maxeon 3, 390 W

400 - 450 euro

Maxeon 3, 400 W

450 - 500 euro

Performance, 320 W

275 - 325 euro

SunPower flexibele zonnepanelen

200 - 300 euro


SunPower rendement

Het belangrijkste aan een zonnepaneel is uiteindelijk wel het rendement. Dit moet immers wel belonend zijn en zich op een gegeven moment gaan terugbetalen. Daarom gaan we ook nog even kort in op het rendement van de SunPower zonnepanelen.

Bij een gemiddeld zonnepaneel ligt het rendement tussen de 13% en 20%. Dat is natuurlijk al redelijk wat, maar zoals gezegd hebben de zonnepanelen van SunPower het hoogste rendement ter wereld (!). Het rendement van hun zonnepanelen ligt dan ook tussen de 189 en 22 procent bij de X21 serie.


SunPower zonnepanelen afmetingen en kenmerken

Als het goed is heb je nu een vrij scherpe indicatie van de prijzen van de verschillende zonnepanelen van SunPower. Maar wat maakt een SunPower zonnepaneel nou zo onderscheidend? Om dit helder in kaart te brengen hebben wij onderstaand de verschillende kenmerken van deze zonnepanelen op een rijtje gezet!

Afmetingen

Allereerst gaan we kort in op de afmetingen van een SunPower zonnepaneel. Dat is wel zo belangrijk, zodat je precies kan uitmeten hoeveel je er (mogelijk) kwijt kan op je dak. De afmeting van een Sunpower zonnepaneel is 1,69m x 1,05m.

Vermogen

En dan het vermogen, wat ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk. De meest verkochte zonnepaneel van Sunpower voor woonhuizen heeft een vermogen van 400 Watt. En dat is niet verkeerd.

Garantie

Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Dat is belangrijk, want als er iets niet goed blijkt te zijn wil je hierbij wel geholpen worden. Hierbij biedt SunPower als enige 25 jaar garantie op zowel het zonnepaneel als op de prestaties.

Celtype

Het laatste kenmerk van de zonnepanelen van Sunpower waar we in dit artikel bij stil gaan staan is het celtype. Ter verduidelijking: het celtype gaat over waar de zonnepanelen uit bestaan. Dit is bepalend voor bijvoorbeeld het rendement. SunPower heeft monokristallijne zonnepanelen.

Onze Sunpower zonnepanelen ervaringen

Tot slot zouden we in deze Sunpower zonnepanelen review nog even ingaan op de ervaringen. Ervaringen van andere klanten is namelijk een zeer goede indicator om een inschatting te kunnen maken van de kwaliteit.

En de ervaringen met Sunpower zijn zeer positief. Zo is de garantie van 25 jaar met prestatiegarantie een positieve indicator van de kwaliteit. Daarnaast is het rendement daadwerkelijk het hoogste bij SunPower, waardoor je aanzienlijk meer kan besparen. En dat is altijd mooi meegenomen!

Ook is gemerkt dat de zonnepanelen veel minder snel degraderen en zeer geleidelijk hun output verliezen. Ze blijven dus koeler in warme omstandigheden. Daarnaast is opgevallen dat de zonnepanelen niet bedekt zijn, waardoor er optimaal zonlicht opgevangen kan worden. Hierdoor kan je maximaal profiteren van zonne-energie.

Zit jij na dit artikel serieus te overwegen zonnepanelen aan te schaffen, maar twijfel je of SunPower de beste voor jou is? We got you! Via onze website kan je op het daarvoor bestemde formulier je wensen en gegevens achterlaten. 

Je ontvangt dan binnen 24 uur 4 verschillende offertes op maat. Zo kan jij verschillende zonnepanelen met elkaar vergelijken en betaal je de laagste prijs!

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>