fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Risen Zonnepanelen Review: belangrijkste info + kosten

Als je op zoek bent naar zonnepanelen en je wilt weten of Risen Energy een geschikte keuze voor jou is, dan ben je in dit artikel op de juiste plek! In deze Risen zonnepanelen review voorzien we je van alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen voor de beste zonnepanelen!

Geen zin om alles te lezen? De meeste mensen besparen, ongeacht het merk, teveel voor hun zonnepanelen. Voorkom dit door een aantal offertes van installateurs te vergelijken!

Over Risen Solar Technologies

Risen Energy Co., Ltd. werd opgericht in 1986 en is sindsdien uitgegroeid tot een grote speler in de wereld van zonne-energie. Hun focus ligt op duurzame ontwikkeling en het leveren van groene energieoplossingen wereldwijd. Risen heeft kantoren verspreid over de hele wereld, waaronder in Duitsland, China, Australië, Mexico, India, Japan en de Verenigde Staten, wat hun wereldwijd actief maakt.


Een opvallend kenmerk van Risen Energy is hun sterke nadruk op onderzoek en ontwikkeling, wat hen heeft geholpen om technologische vooruitgang te boeken en zonnepanelen te produceren die inmiddels bekend staan om hun hoge vermogen en efficiëntie. Ze hebben ook erkenning gekregen van onafhankelijke testinstanties zoals PV Evolution Labs en Bloomberg NEF. Iets wat veel vertouwen geeft in deze zonnepanelen is dat ze gebruikt worden voor grootschalige zonneprojecten, zoals een 132 MW zonnepark in Australië dat in 2019 werd voltooid.


Kenmerken Risen zonnepanelen

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte zonnepanelen, zullen de meeste zonnepanelen aanbieders op een aantal punten van elkaar verschillen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen techniek om maximale opbrengst te behalen. Onderstaand zetten we de belangrijkste kenmerken van het Risen zonnepanelen merk voor je op een rijtje, zo weet je zeker of dit merk aan jouw eisen voldoet!

Vermogen

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van zonnepanelen is het vermogen dat ze kunnen genereren. Risen Energy biedt zonnepanelen aan met een vermogen variërend van 250 Wp tot maar liefst 710 Wp. De meest gangbare modellen bevinden zich tussen de 350 Wp en 440 Wp. Dit brede scala aan vermogensopties stelt je in staat om de panelen te selecteren die precies voldoen aan jouw specifieke energiebehoeften.

Soorten zonnepanelen

Zoals je wellicht weet zijn er verschillende soorten zonnepanelen. Risen biedt zowel monokristallijne als full black panelen aan. Monokristallijne zonnepanelen zijn standaard en worden vaak gekozen vanwege hun efficiëntie, met rendementen variërend van 16% tot 22,7%. Full black panelen onderscheiden zich doordat ze volledig zwart zijn, inclusief het frame. Dit uiterlijke kenmerk maakt ze populair, vooral voor consumenten die waarde hechten aan het uiterlijk van hun zonnepanelen op het dak.

Half cell technologie

Een opmerkelijke technologische innovatie van Risen zonnepanelen is het gebruik van de half cut technologie. Hierbij worden de zonnecellen in elk paneel in tweeën gesneden, wat resulteert in een verdubbeling van het aantal zonnecellen per paneel. Dit verkort de afstand die elektriciteit moet afleggen, vermindert weerstand en verbetert daarmee de algehele energieopbrengst van de panelen.

Tiling Ribbon Technologie

Risen-zonnepanelen staan bekend als goed betaalbare zonnepanelen. Als Chinees massaproductiebedrijf richten ze zich namelijk vooral op het aanbieden van betaalbare zonnepanelen. De prijs kan variëren, afhankelijk van het type paneel en de leverancier, maar over het algemeen liggen Risen-zonnepanelen tussen de €106 en €160 per paneel. Dit maakt ze aantrekkelijk voor consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare zonnepanelen.


Kosten Risen zonnepanelen

Risen-zonnepanelen staan bekend als goed betaalbare zonnepanelen. Als Chinees massaproductiebedrijf richten ze zich namelijk vooral op het aanbieden van betaalbare zonnepanelen. De prijs kan variëren, afhankelijk van het type paneel en de leverancier, maar over het algemeen liggen Risen-zonnepanelen tussen de €106 en €160 per paneel.

Dit maakt ze aantrekkelijk voor consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare zonnepanelen. Lees hier meer over de kosten van zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen Offertes vergelijken?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio
500 wp zonnepanelen

Voordelen en nadelen Risen zonnepanelen

Zoals elk ander product hebben ook de Risen zonnepanelen hun sterke punten en beperkingen. Onderstaand zetten we de belangrijkste voordelen en nadelen voor je op een rijtje die je kan gebruiken bij het overwegen van Risen als jouw zonnepaneelmerk!

Voordelen 

 • Lange productgarantie, Risen biedt 15 jaar productgarantie op hun zonnepanelen. Dit is langer dan wat de meeste andere aanbieders bieden.
 • Verschillende certificeringen, het Chinese bedrijf heeft erkenning ontvangen van gerenommeerde instanties zoals PV Evolution Labs en Bloomberg NEF, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten bevestigd.
 • Tier 1 categorie, Risen behoort tot de Tier 1 categorie van de grootste fabrikanten, wat aangeeft dat ze als financieel stabiel en betrouwbaar worden beschouwd.
 • Vermogensgarantie, naast de productgarantie biedt Risen ook een vermogensgarantie van 25 jaar, wat betekent dat ze garanderen dat de panelen gedurende die periode een bepaald maximale vermogen zullen produceren.
 • Betaalbaarheid, vanwege hun focus op massaproductie in China zijn Risen zonnepanelen vaak aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met concurrenten.

Nadelen 

 • Gebrek aan premium opties, Risen zonnepanelen zijn voornamelijk gericht op de middenklasse markt en bieden weinig premium opties voor klanten die op zoek zijn naar geavanceerdere ontwerpen.
 • Geen hoofdkantoor in Nederland, het ontbreken van een hoofdkantoor in Nederland kan leiden tot langere wachttijden of moeilijker klantcontact voor Nederlandse klanten.

Ervaringen met Risen zonnepanelen

We hebben heel veel informatie gelezen over de Risen zonnepanelen zelf, maar hoe worden ze nu daadwerkelijk ervaren? Een Risen review is natuurlijk niet compleet zonder de ervaringen van bestaande klanten. Om een goed beeld te krijgen van hoe Risen zonnepanelen presteren in de praktijk, hebben we enkele ervaringen van consumenten verzameld. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

"In een woord: wauw!"

Deze panelen zijn fantastisch! Ze produceren op de meeste dagen gemiddeld ongeveer 20 kW stroom. In dit tempo hebben ze zichzelf binnen twee jaar afbetaald. Ontzettend blij met hen.

Jantien

"nog even afwachrten.."

We hebben in november 2019 een hagelstorm gehad en er is een nieuw dak geïnstalleerd en dezelfde panelen zijn teruggeplaatst nadat ze waren geïnspecteerd en verteld dat ze niet beschadigd waren. Momenteel wachten we op onze volgende factuur om het resultaat te zien.

Gerben

"Betrouwbaar dankzij garantie"

Werkt uitstekend sinds de installatie. 6,6 kW MonoPERC-panelen (14x330w Noord, 6x330w West) en de prestaties zijn perfect op heldere dagen. 12 jaar garantie geeft wat meer gemoedsrust ten opzichte van 10 jaar garanties voor andere relevante producten. Let op: er zijn zwarte railvarianten - vraag daar zeker naar voor een extra mooi uiterlijk.

Dhr. Z uit Heiloo


Conclusie

Op basis van de kenmerken, voordelen en nadelen en de positieve ervaringen van consumenten over Risen zonnepanelen, kunnen we concluderen dat Risen Energy een geschikte keuze is voor wie op zoek is naar zonnepanelen in het middensegment.

Risen heeft zich bewezen als een betrouwbare fabrikant met een sterke focus op duurzaamheid en efficiëntie. De vermogensgarantie van 25 jaar en de productgarantie van 15 jaar bieden gemoedsrust aan consumenten die investeren in hun zonnepanelen. Bovendien hebben ze meerdere certificeringen ontvangen van gerenommeerde testinstanties en behoren ze tot de Tier 1 categorie van zonnepaneelfabrikanten.

Hoewel Risen voornamelijk gericht is op de kosteneffectieve massamarkt en geen premium opties biedt, kunnen hun zonnepanelen nog steeds voldoen aan de behoeften van veel consumenten en bedrijven. Hun gebruik van half cell technologie draagt bij aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun producten.

Al met al, als je op zoek bent naar zonnepanelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding en je waarde hecht aan betrouwbaarheid en prestaties op de lange termijn, overweeg dan zeker de Risen zonnepanelen!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Veelgestelde vragen

Wat zijn Tier 1 zonnepanelen?

Tier 1 zonnepanelen zijn panelen die voldoen aan strenge industrienormen en worden geproduceerd door gevestigde bedrijven met ervaring, geautomatiseerde productieprocessen en investeringen in innovatie.

Biedt Risen ook glas glas zonnepanelen aan?

Nee, het aanbod van Risen bestaat uit monokristallijn en full black zonnepanelen, maar geen glas glas zonnepanelen.

Hoe goed zijn Risen zonnepanelen?

Risen zonnepanelen worden over het algemeen als betrouwbaar beschouwd, met een goede prijs-kwaliteitverhouding en sterke garanties. Dit maakt ze een geschikte keuze voor consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare zonnepanelen.

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!