fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Zonnepanelen Offerte aanvragen

Het vergelijken van zonnepanelen offertes kan ervoor zorgen dat je een hoop geld bespaart op je zonnepanelen investering. Toch kan het vergelijken van offertes best lastig zijn. Waar moet je bijvoorbeeld op letten en hoe zorg je ervoor dat je beste zonnepanelen offerte kiest?

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid artikel geschreven waarin we je precies uitleggen waar je op moet letten bij het aanvragen van een zonnepanelen offerte. Ook leggen we je precies uit hoe je de beste offerte uitkiest en welke trucjes je kunt gebruiken om direct veel geld te besparen.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor zonnepanelen en bespaar tot 40%.


Checklist zonnepanelen offerte:

Wanneer je een zonnepanelen offerte controleert is het slim om in ieder geval op de volgende zaken te letten:

 • Google naar ervaringen van het bedrijf
 • Betaal nooit vooruit
 • Check de geldigheidsduur van de offerte
 • Check referenties van de bedrijven
 • Check de prijs (Wat is inbegrepen?)
 • Hoe is de betalingsvoorwaarden?

Waar moet je op letten bij het vergelijken van zonnepanelen offertes?

Wanneer jij voor het eerst een zonnepanelen offerte in ziet kan dit best overweldigend overkomen. Om die reden is het handig om te weten waar je precies op moet letten bij het vergelijken van zonnepanelen offertes.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het vergelijken van zonnepanelen offertes op een rijtje gezet.

Wat zijn de gemiddelde prijzen in jouw regio?

Het is van belang dat je op de hoogte bent van de gemiddelde prijzen in jouw regio. Door de gemiddelde prijzen te weten, kun je direct zien of een offerte veel duurder of juist goedkoper is dan het gemiddelde.

Bovendien kun je bij de meeste partijen tot 4 verschillende offertes gratis en vrijblijvend aanvragen in jouw regio. Hierdoor kun je gelijk zien welke partijen voordeliger zijn dan andere.

De prijs van de offerte

De prijs van een offerte is waarschijnlijk het eerste waar je op gaat letten bij het vergelijken van zonnepanelen offertes. Bij het checken van de prijs zijn er een aantal dingen van belang.

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt of de prijs exclusief of inclusief btw gecommuniceerd wordt. Je zult niet de eerste zijn die uit gaat van een prijs inclusief BTW terwijl dit exclusief BTW blijkt te zijn.

Ook is het van belang dat je kijkt naar wat er inbegrepen zit bij de prijs. Valt de installatie bijvoorbeeld binnen of buiten de gecommuniceerde prijs?

Het type zonnepaneel speelt hier overigens ook een rol bij. Tier 1 zonnepanelen zijn bijvoorbeeld vaak duurder.

Geldigheidsdatum

Wanneer je een offerte aanvraagt dan is deze vaak voor een bepaalde periode geldig. De prijs van deze offerte zal na een bepaalde tijd verlopen. 

Wat je vaak ziet is dat leveranciers een hele korte geldigheidsdatum instellen. Dit doen ze puur om je extra druk op te leggen waardoor je sneller moet beslissen.

Kijk bij verschillende offertes dus altijd naar de geldigheidsdatum en ga na bij welke je het beste gevoel hebt.

Betalingsvoorwaarden

In een zonnepanelen offerte wordt ook de betalingsvoorwaarden gecommuniceerd. Deze voorwaarden kunnen per offerte verschillen.

Zo zijn er leveranciers die willen dat je het volledige bedrag in een keer betaalt maar zijn er ook leveranciers die slechts een aanbetaling vragen en het gehele bedrag pas na oplevering willen ontvangen.

Bedenk goed waar je zelf het fijnste gevoel bij hebt en neem dit mee in je uiteindelijke beslissing.

Check referenties van de bedrijven

Het is altijd belangrijk om referenties van het bedrijf te checken. Uiteindelijk zeggen de referenties van een bepaald bedrijf veel meer dan een goede offerte.

Bij het controleren van de offerte zou ik je dan altijd adviseren om alle bedrijven te checken op reviews en referenties. Hierdoor zie je gelijk of een partij betrouwbaar is of juist niet.


Hoe is een zonnepanelen offerte opgebouwd?

Nu je weet waar je op moet letten bij het vergelijken en controleren van zonnepanelen offertes is het natuurlijk ook van belang dat je weet waar een zonnepanelen offerte uit is opgebouwd.

Vaak wordt er bij een zonnepanelen offerte een prijs gecommuniceerd die is opgebouwd op basis van verschillende onderdelen. 

Bij een zonnepanelen offerte vind je de volgende zaken terug:

 • Materiaalkosten
 • Prijs van de zonnepanelen
 • Installatiekosten
 • Voorrijkosten
 • BTW

Hoe werkt het aanvragen van een zonnepanelen offerte?

Het aanvragen van zonnepanelen offertes is tegenwoordig gelukkig steeds simpeler geworden. Waar je vroeger elk zonnepaneel bedrijf in je omgeving moest bellen voor een offerte, zijn er tegenwoordig handige tools die al het werk uit handen nemen. 

Hieronder vind je een kort stappenplan waarin ik je precies ga uitleggen hoe je zonnepanelen offertes kunt aanvragen en vergelijken. Ook kom je erachter of een zonnepanelen zonder investering mogelijk is.

Stap 1

Vul het aanvraag formulier in

Om een goede offerte te ontvangen is het natuurlijk van belang dat een leverancier al je gegevens heeft. Via deze link kun je direct ons zonnepanelen formulier vinden, wanneer je deze invult zorgen wij ervoor dat deze gegevens bij de juiste zonnepanelen specialisten in jouw regio terecht komen.

stap 2

Ontvang vrijblijvend 4 maatwerk offertes 

Wanneer alle gegevens juist ontvangen zijn ontvang je binnen enkele werkdagen gratis en vrijblijvend 4 maatwerk offertes. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend waardoor je ze dus kunt vergelijken zonder dat je ergens aan vast zit.

stap 3

Kies de juiste specialist

Heb je de offertes vergeleken? Kies de beste uit en je zonnepanelen worden geplaatst.


Zonnepanelen offerte aanvragen

Tegenwoordig is het ontzettend simpel om een zonnepanelen offerte aan te vragen. Via onderstaande button kun je direct gratis offertes aanvragen.

Vaak heb je binnen 2 dagen al de prijzen in huis waardoor je de beste deal kunt vinden. De keuze van de beste zonnepanelen specialist wordt hierdoor steeds makkelijker.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor zonnepanelen en bespaar tot 40%.

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!