fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Kosten 8 zonnepanelen inclusief montage

8 zonnepanelen inclusief montage - De prijzen voor onze vaste lasten stijgen helaas meer dan ze dalen. Dit komt uiteraard deels mede door de pandemie, maar ook doordat wij als klein (maar mooi) kikkerlandje steeds afhankelijker worden van andere landen voor de aanvoer van bijvoorbeeld gas. En voor jou als consument heeft dit natuurlijk serieuze gevolgen op de rekeningen.

Zo heb je waarschijnlijk aan je portemonnee wel gemerkt dat je meer geld kwijt bent aan je vaste lasten dan bijvoorbeeld twee jaar geleden. Dat is natuurlijk niet zomaar iets, en de verwachting is dat dit in de toekomst nog erger gaat worden. Kortom geen goed vooruitzicht dus.

Er zit dan eigenlijk nog maar één ding op: besparen. En als er iets is waar wij Nederlanders goed in zijn, is het dit wel! En zoals er vele manieren naar Rome zijn, zijn er ook veel verschillende manieren waarop je geld kan besparen.

En een zeer bekende manier om dat te doen is natuurlijk met zonnepanelen! In dit artikel gaan we specifiek in op de vraag: Wat kosten 8 zonnepanelen? Hierbij kijken we naar 8 zonnepanelen inclusief montage. 

Een zonnepanelen set van 8 panelen aanschaffen is natuurlijk niet niks. We kunnen ons goed voorstellen dat je hierover twijfelt en wij hopen je met dit artikel meer duidelijkheid te bieden. En aan het eind van het artikel gaan we ook nog kort in op de terugverdientijd, wat niet geheel onbelangrijk is uiteraard!

Wat kosten 8 zonnepanelen inclusief montage?

Goed, het antwoord op de vraag: Hoeveel kosten 8 zonnepanelen? Dat is natuurlijk iets wat afhangt van verschillende factoren en waar dus (helaas) geen specifiek antwoord op is. Zo is dit namelijk afhankelijk van onder andere het bedrijf waarbij je de panelen wil aanschaffen. 


Daarom werken wij met gemiddelden. Het kan dus zijn dat dit iets hoger of juist lager zal uitvallen. Ook maken wij onderscheid tussen de kosten voor de panelen zelf, en de montagekosten. Dit zijn de kosten die je moet betalen voor de installatie van de zonnepanelen.


Bij een systeem van 8 zonnepanelen zijn de kosten ongeveer 3.600 euro. Dit is na de terugvraag van btw. Gemiddeld gaan zonnepanelen zo’n 25 jaar mee, dat is natuurlijk best wel lang!


De omvormer moet na ongeveer 12 jaar vervangen worden. Dit zet de opgewekte energie om in stroom dat jij daadwerkelijk kan gebruiken. De 8 zonnepanelen kosten komen daardoor natuurlijk iets hoger te liggen. Dat kost ongeveer 1.000 tot 1.200 euro. De montagekosten zijn volledig afhankelijk van het bedrijf waar je de zonnepanelen wil aanschaffen.


Tip: Wij bieden een gratis service aan waarbij je offertes van verschillende installateurs vrijblijvend kunt vergelijken. Dit doe je door het volgende formulier in te vullen: zonnepanelen offertes vergelijken.Prijs / kosten 10 zonnepanelen

+- € 3.600,-

Opbrengst

+- 3000 kWh

Besparing per jaar

+- € 953,-

Gemiddelde terugverdientijd

+- 4 jaar


Gratis zonnepanelen vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

  • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
  • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
  • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
  • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Wat is de opbrengst van 8 zonnepanelen?

Waarschijnlijk heb je nu wel een enigszins duidelijk beeld van de kosten (gemiddeld). Maar goed, wat levert dat je dan op? Dat is uiteraard waar het allemaal om draait uiteindelijk. Wederom gaan we hierbij uit van gemiddelden.

Hoeveel dit exact is, is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo is waar je woont bijvoorbeeld en hoeveel zonlicht je kan opvangen zeer cruciaal in het maken van een inschatting van de opbrengsten.

Over een periode van 25 jaar wekken 8 zonnepanelen voor ongeveer 9.000 tot 10.000 euro aan stroom op. Dat is een behoorlijk bedrag. Per maand verbruikt een tweepersoons huishouden voor ongeveer 38 euro aan stroom.

Een klein rekensommetje: per jaar komt dat neer op ongeveer 456 euro, en in 25 jaar is dat dan 11.400 euro. Dat betekent dat je met een tweepersoonshuishouden deze gehele 25 jaar bijna al je stroom kan halen uit de panelen!

Dat is voor jou, en het milieu, en de rekeningen natuurlijk zeer goed nieuws. Wanneer je een groter huishouden hebt zal de opbrengst dus relatief gezien lager zijn, omdat je samen meer stroom verbruikt. Je kan er dan ook voor kiezen om meer dan 8 zonnepanelen te laten installeren mocht je dat willen.

Hoe lang voordat je het geld hebt terugverdiend?

Het is een algemeen bekend feit dat zonnepanelen een flinke investering zijn. Je kan er geld mee besparen, maar dat is dan wel pas op de lange termijn. In dit geval spreek je over een zogenoemde ‘terugverdientijd’. 

Het is van belang om te weten wat de terugverdientijd is, zodat je weet of het de investering ook daadwerkelijk waard is. Logisch natuurlijk. Maar net zoals de kosten en opbrengst hebben wij het ook hier over gemiddelden. 

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 7,5 jaar. Dat houdt dus in dat je de overige 17,5 jaar ‘kosteloos’ energie kan opwekken met je zonnepanelen. Dit kan natuurlijk iets langer of korter zijn, maar dat is zoals gezegd afhankelijk van verschillende factoren zoals je woonplaats.

8 zonnepanelen kopen? Bekijk de kosten

Zoals eerder verteld verschillen de kosten van zonnepanelen per verkoper. Bij de één betaal je net wat minder of juist meer dan bij de ander. Wij kunnen ons voorstellen dat je het daardoor best lastig kan vinden om de juiste prijs én aanbieder te vinden.

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Via onze website krijg je de kans verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kan super makkelijk je wensen invullen via de website. 

Wanneer je je gegevens en wensen achterlaat zul je binnen 24 uur tot maximaal 3 of 4 offertes ontvangen in je mailbox voor het plaatsen van 8 (of zelfs meer!) zonnepanelen. Zo weet jij zeker dat je nooit teveel zal betalen!

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>