fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Kosten 12 zonnepanelen inclusief montage

Wil je weten wat het aanschaffen van 12 zonnepanelen inclusief montage kost? Dan zit je hier goed! In dit artikel hebben we alle informatie over de gemiddelde kosten, opbrengst en terugverdientijd van 12 zonnepanelen verzameld, zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Wat kosten 12 zonnepanelen inclusief montage?

Een set van 12 zonnepanelen inclusief installatie kost gemiddeld tussen de 6.000 en 7.200 euro. Hoe hoog het bedrag daadwerkelijk uitvalt, is afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk en type zonnepanelen, het vermogen ervan en de installateur die je kiest.


Om de opgewekte gelijkstroom om te zetten in bruikbare wisselstroom voor in huis, heb je naast de zonnepanelen ook een omvormer nodig. De gemiddelde prijs voor een omvormer ligt tussen de 600 en 1.000 euro inclusief plaatsing.


Daarnaast dienen de zonnepanelen geplaatst te worden, de installateurs rekenen hiervoor een gemiddeld uurtarief tussen de 30 en 40 euro per uur. De totale installatiekosten voor 12 zonnepanelen liggen gemiddelde kosten tussen de 2.000 en 2.500 euro. Dit bedrag zit vaak al meeberekend in de totaalprijs.


Let op: de daadwerkelijke prijs kan heel erg verschillen. Er zijn zeer veel leveranciers in Nederland, waaronder lokale specialisten maar ook partijen als Coolblue en Ikea leveren tegenwoordig zonnepanelen. Dit is de reden dat wij altijd adviseren om vooraf te vergelijken aan de hand van onze vergelijkingsdienst.Prijs / kosten 12 zonnepanelen

tussen de 4.000 en 4.700 euro

Kosten omvormer

tussen 600 en 1.000 euro

Kosten montage

tussen de 2.000 en 2.500 euro

Gemiddelde terugverdientijd

+- 7.5 jaar


Gratis zonnepanelen vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

  • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
  • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
  • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
  • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Wat is de opbrengst van 12 zonnepanelen?

Hoeveel energie 12 zonnepanelen opwekken, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste is het vermogen van de panelen. Hoe hoger het vermogen van de panelen, des te meer stroom deze in totaal zullen opwekken. Naast vermogen zijn ook de oriëntatie en hellingshoek van het dak, de locatie en het weer van belangrijke invloed op de opbrengst.

Wil je de gemiddelde opbrengst van 12 zonnepanelen berekenen? Dan vermenigvuldig je het aantal panelen met het vermogen en met 0.85. Bijvoorbeeld, als we kijken naar 12 zonnepanelen met een vermogen van 300 wP, dan is de gemiddelde jaarlijkse opbrengst 3.060 kWh. Bij 12 panelen met een vermogen van 400 wP is de opbrengst gemiddeld 4.080 kWh per jaar en bij 12 panelen met een vermogen van 500 wP is de opbrengst gemiddeld 5.100 kWh per jaar.

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt zo'n 2.800 kWh aan energie per jaar. Met 12 zonnepanelen kun je dus behoorlijk besparen op jouw energierekening! Door de hogere opbrengst van 12 zonnepanelen wordt deze set vaak gebruikt voor huishoudens met een energieverbruik hoger dan het gemiddelde.

Wat is de terugverdientijd van 12 zonnepanelen?

De terugverdientijd van 12 zonnepanelen wordt bepaald door meerdere factoren, zoals de aanschaf kosten, de jaarlijkse energiebesparing en de prijs van elektriciteit. Over het algemeen wordt de terugverdientijd in Nederland geschat op 6 tot 10 jaar.

Andere factoren die de terugverdientijd van zonnepanelen beïnvloeden zijn de locatie en het weer. Bijvoorbeeld, wanneer je in een gebied woont met veel zonuren per dag, zal de terugverdientijd waarschijnlijk korter zijn dan in een gebied met minder zonuren.

12 zonnepanelen kopen? Bekijk de kosten

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter idee van de kosten, opbrengsten en terugverdientijd van 12 zonnepanelen. Het is belangrijk om te onthouden dat de totale kosten afhangen van verschillende factoren, zoals het vermogen van de panelen, de installatiekosten en kosten voor de omvormer.

Als je graag een concreet kostenplaatje wilt voor de aanschaf en installatie van 12 zonnepanelen in jouw specifieke situatie, vul dan ons formulier in. Na het invullen van het formulier ontvang je binnen enkele dagen 3 tot 4 offertes van professionele installateurs. Vergelijk de offertes om zo een weloverwogen keuze te maken! Het indienen van een aanvraag is geheel vrijblijvend en verplicht je nergens toe.

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!