fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Jinko Solar Review: Hoe goed zijn deze zonnepanelen?

Overweeg je eigen duurzame energie op te gaan wekken, maar ben je niet bekend met de verschillende zonnepanelen merken? Geen probleem!

In dit artikel zoomen we dieper in op Jinko Solar en bespreken we hun specifieke kenmerken, kosten en de ervaringen van eerdere gebruikers. Na het lezen van deze Jinko zonnepanelen review weet je zeker of het merk aan jouw eisen voldoet!

Geen zin om alles te lezen? De meeste mensen besparen, ongeacht het merk, teveel voor hun zonnepanelen. Voorkom dit door een aantal offertes van installateurs te vergelijken!

Over Jinko Solar zonnepanelen

jinko solar

Voordat we in de details van Jinko zonnepanelen duiken, laten we eerst eens kijken naar het bedrijf achter deze Chinese zonnepanelen.


Jinko Solar is niet zomaar een naam in de zonnepanelenindustrie; het is een enorme speler met wereldwijde bekendheid.


Met meer dan 15.000 werknemers en productiefaciliteiten in onder andere China, Maleisië, Portugal en Zuid-Afrika, is Jinko in staat om zonnepanelen te produceren en te verkopen naar vele landen. Vooral in Europa is Jinko erg bekend, meer dan 10% van alle zonnepanelen op de daken zijn van Jinko.


Een belangrijk kenmerk dat Jinko Solar onderscheidt van andere fabrikanten is hun uitgebreide aanbod in zonnepanelen. Ze bieden verschillende series monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen aan voor zowel particulieren als bedrijven.


Daarnaast is Jinko Solar in het bezit zijn van verschillende kwaliteitscertificaten en waarborgen ze strenge kwaliteitscontroles tijdens het productieproces. Dit zorgt voor een hoge betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit van hun zonnepanelen.


Kenmerken Jinko zonnepanelen

Nu je een beetje weet wie er echter de zonnepanelen van Jinko zitten, kunnen we dieper ingaan op de specifieke kenmerken van Jinko zonnepanelen. Onderstaand zetten we een aantal kenmerken voor je op een rijtje waarin Jinko zich onderscheidt van andere aanbieders.

Type zonnepanelen

Jinko biedt verschillende soorten zonnepanelen aan, waaronder polykristallijne zonnepanelen, monokristallijne zonnepanelen en enkele glas-glas zonnepanelen.

De keuze voor het type zonnepaneel hangt af van je specifieke behoeften. Monokristallijne panelen hebben over het algemeen een betere energieopbrengst dan polykristallijne, maar polykristallijne panelen kunnen een kosteneffectievere optie zijn voor wie een beperkt budget heeft.

Jinko biedt ook andere opties, zoals half-cells zonnepanelen, die de prestaties van zonnepanelen optimaliseren. Voorbeelden van Jinko zonnepaneel soorten zijn onder andere All Black, Mono en Jinko Eagle, elk met hun eigen specifieke kenmerken en prijsklasse.

Vermogen

Jinko levert zonnepanelen met vermogens variërend van 250 Wp tot 545 Wattpiek. Elk type paneel, zoals hierboven benoemd, komt met zijn eigen vermogen. Dit stelt klanten in staat om zonnepanelen te kiezen die perfect aansluiten bij hun specifieke behoeften en budget.

PERC Technologie

Een opvallende technologie die Jinko Solar toepast, is de PERC (Passivated Emitter Rear Cell) technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat fotonen die het zonnepaneel raken, worden weerkaatst en vervolgens worden omgezet in elektronen, waardoor een breder deel van het lichtspectrum wordt benut voor het genereren van zonne-energie.

Dit is bijzonder gunstig in regio's zoals Nederland en België, waar bewolkt weer vaak voorkomt. De PERC technologie zorgt ervoor dat zelfs onder minder ideale omstandigheden zonne-energie wordt opgewekt, waardoor je een hogere efficiëntie van de zonnepanelen krijgt.

Tiling Ribbon Technologie

Een andere technologie waar Jinko Solar gebruik van maakt, is de Tiling Ribbon technologie. Hierbij liggen de zonnecellen dichter op elkaar, wat resulteert in een hoger vermogen per vierkante meter. Daarnaast is het ontwerp van de cellen circulair, waardoor het risico op microscheuren aanzienlijk wordt verminderd, tot wel 50%. Dit verlengt de levensduur van de panelen aanzienlijk en vermindert het onderhoud.


Kosten van Jinko Solar zonnepanelen

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van zonnepanelen zijn de kosten. Jinko Solar biedt zonnepanelen aan in een prijsklasse van gemiddeld €106 tot €160 per paneel. De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type zonnepaneel, het vermogen en het aantal panelen dat je wilt aanschaffen.

Wanneer je in grotere aantallen panelen aanschaft, worden vaak aantrekkelijkere prijzen aangeboden. Daarom raden we aan om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders om de beste prijs te vinden die past bij jouw budget en behoeften.

Waarom zonnepanelen Offertes vergelijken?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Voordelen en nadelen Jinko Solar zonnepanelen

Iedere aanbieder van zonnepanelen beschikt over zijn eigen unieke eigenschappen en kent zowel sterke als zwakke punten. Onderstaand zetten we de voor- en nadelen van Jinko zonnepanelen voor je op een rijtje!

Voordelen 

 • Hoge prestaties bij weinig licht, een van de meest opvallende voordelen van Jinko Solar zonnepanelen is hun vermogen om hoge prestatie te leveren, zelfs onder bewolkte omstandigheden en in de schaduw. Dit is grotendeels te danken aan de PERC technologie. Hierdoor kunnen Jinko zonnepanelen een constante stroom van elektriciteit produceren, zelfs op dagen met minder zonlicht.
 • Warmtebestendigheid, Jinko Solar zonnepanelen zijn goed bestand tegen warmte. Deze zonnepanelen hebben minder rendementsverlies bij hoge temperaturen in vergelijking met sommige andere merken.
 • Aantrekkelijke prijs, Jinko Solar bieden over het algemeen lagere prijzen in vergelijking met andere Tier 1 zonnepaneelmerken. Dit maakt zonne-energie toegankelijker voor een breder publiek.
 • Lage CO2-voetafdruk, duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Jinko Solar. Het bedrijf streeft naar een minimale milieubelasting en heeft als doel om de CO2-voetafdruk van hun producten zo laag mogelijk te houden.
 • Hoge kwaliteit, Jinko Solar voer continu kwaliteitscontroles uit tijden het productieproces waardoor je zeker bent van een goede kwaliteit zonnepanelen.
 • Garantie, Jinko Solar biedt 25 jaar vermogensgarantie op hun zonnepanelen.

Nadelen 

 • Europese vertegenwoordiging van Jinko Solar is enkel gevestigd in Duitsland.
 • Beperkte productgarantie, hoewel Jinko Solar een sterke garantie biedt op de prestaties en het vermogen van hun zonnepanelen, is de productgarantie beperkt tot 10 jaar. Dit is korter in vergelijking met sommige andere van de grootste fabrikanten.
 • Pmax Waarde, Jinko Solar behoort het niet tot de topmerken wat betreft Pmax-waarde (de maximale vermogensafname per graad Celsius temperatuurverandering). Dit kan van invloed zijn op de efficiëntie van de panelen bij extreme temperatuurschommelingen.

Reviews en Ervaringen met Jinko Solar zonnepanelen

Bovenstaand heb je al onze review van Jinko zonnepanelen gelezen over de specifieke kenmerken, kosten, etc. Wat echter nog een beter beeld geeft van deze aanbieder en zonnepanelen zijn de Jinko Solar ervaringen van eerdere gebruikers. Zij hebben de panelen nu eenmaal kunnen ervaren en hier een oordeel over kunnen vormen. Onderstaand zetten we een aantal reviews van eerdere gebruikers van de Jinko zonnepanelen voor je op een rijtje!

Ik weet niet wat ik moet zeggen, de panelen zien er mooi uit en het lijkt alsof ze precies doen wat ze moeten doen. Alle 30 panelen presteren binnen het verwachte bereik en doen wat ze moeten doen. Ze hebben ook een kwaliteitsvolle ISO9001-certificering, waar ik op aandrong voor zo'n grote investering.

Ik heb panelen gezien met zilveren aluminium frames of blauwe panelen die er slecht uitzien. Jinko Premium All Black-panelen zien er geweldig uit als ze zijn geïnstalleerd. Buren komen langs om te complimenteren hoe goed ze er uitzien. Een zonne-energie-ingenieur die ik ken, heeft de specificaties bekeken en er twee duimen voor omhoog gedaan. Ze presteren goed, zelfs op bewolkte dagen.

We hadden het nieuwste type Jinko Neo 470 N geïnstalleerd, wat betekent dat we slechts 14 panelen op ons dak nodig hebben en ze zien er erg mooi uit in het zwart, ze werken heel goed vanaf het moment dat de zon opkomt tot 19.00 uur, dus ik denk dat het in de zomer zal werken bij topprestaties. Alle technische specificaties zijn zeer goed, niet ver verwijderd van de duurste merken.


Conclusie

In deze Jinko Solar zonnepanelen review komt één opvallend aspect keer op keer naar voren, namelijk de uitzonderlijke kwaliteit en prestaties van de panelen, vooral in omstandigheden met weinig licht. Dit kenmerk alleen al vormt Jinko Solar zonnepanelen tot een aantrekkelijke keuze. De zonnepanelen zijn geschikt voor particulieren of bedrijven die groene energie willen produceren, maar zich bevinden in een land waar minder ideale weersomstandigheden zijn.

Daarnaast beschikt Jinko Solar over een uitgebreid aanbod van zonnepanelen, waardoor je gemakkelijk zonnepanelen kan vinden die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Ook zijn de prijzen van Jinko Solar zonnepanelen erg aantrekkelijk. Jinko biedt betaalbare zonnepanelen aan tegen een goede kwaliteit. Dit alles maakt Jinko Solar zonnepanelen geschikt voor diegenen die hoogwaardige zonnepanelen willen aanschaffen zonder hier te veel geld aan kwijt te raken. Het investeren in Jinko Solar zonnepanelen is sterk aan te raden!

Meer informatie ontvangen over deze zonnepanelen? Via onderstaand formulier vraag je gemakkelijk en snel een offerte aan. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend. 


Veelgestelde vragen

Wat zijn Tier 1 zonnepanelen?

Tier 1 panelen voldoen aan strenge eisen, zoals: ze worden geproduceerd door een gevestigd bedrijf met minstens vijf jaar ervaring, gebruiken een sterk geautomatiseerd productieproces, doen de hele productie zelf en investeren in innovatie.

Hoe groot zijn Jinko Solar zonnepanelen?

De grootte van Jinko Solar zonnepanelen varieert afhankelijk van het specifieke model. De meeste panelen zijn hebben de afmeting van 1762 x 1134 x 30 mm.

Waar worden Jinko zonnepanelen gemaakt?

Jinko Solar produceert zijn zonnepanelen in onder andere China, Maleisië, Portugal en Zuid-Afrika.

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>