fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

Zonnepanelen zakelijk financieren

Ben je op zoek naar een manier om nog meer te verduurzamen en tegelijkertijd besparen op de kosten van je energie en stroom? Zonnepanelen zijn dan de perfecte oplossing. Je verdient ze binnen 7 jaar terug en je doet iets goeds voor het milieu. Wanneer je niet in één klap veel geld wil neerleggen zijn er verschillende manieren om deze te financieren; zowel zakelijk als particulier. Lees hieronder welke opties je hebt. Eerst gaan we in op de zakelijke financieringsopties, daarna vertellen we je hoe je als particulier je zonnepanelen kunt financieren.


zonnepanelen financieren 1

Zonnepanelen zakelijk financieren

Je zonnepanelen zakelijk financieren heeft verschillende voordelen. Hierdoor houd je namelijk geld binnen de onderneming, wat je vervolgens kunt gebruiken voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Als cashflow geen enkel probleem is kun je er natuurlijk voor kiezen om de zonnepanelen wel 'gewoon' vooraf te betalen. Wanneer je toch je er toch voor kiest om zakelijk je zonnepanelen te financieren zijn dit je opties:

Zakelijk zonnepanelen leasen

Het zakelijk leasen van zonnepanelen werkt als volgt; je gaat een contract aan met een installateur van zonnepanelen. In plaats dat je in een klap duizenden euro's betaalt maak je de afspraak om de zonnepanelen te laten plaatsen voor een bepaalde periode. Dit is in de meeste gevallen 10, 12, of 15 jaar. De panelen worden gratis geïnstalleerd, in ruil voor een maandelijks bedrag. 


Mocht je de zonnepanelen gedurende deze periode toch willen 'overnemen', dan kan dat. Je maakt hierover vaste afspraken met de installateur tegenover welke prijs dit gebeurd. 

Wil jij meer weten over de lease kosten en voorwaarden? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio.

Kies in het formulier voor:
> Zakelijk
> Huren (dit is in het formulier hetzelfde als leasen)

Zakelijke lening voor zonnepanelen

Een ander alternatief om je zonnepanelen zakelijk te financieren d.m.v. leasen is het afsluiten van een lening. Op deze manier heb je in een keer een bedrag waarmee je de zonnepanelen kunt aanschaffen. Maandelijks los je een deel van de lening af en betaal je een percentage aan rente. Deze optie raden wij vooral aan wanneer je jouw huidige liquide middelen nodig hebt voor de algehele bedrijfsvoering.  Vaak betaal je bij een zakelijke financiering +- 2.5% rente per maand. Dit kan lager worden wanneer je een onderpand hebt.


Zonnepanelen financieren voor particulieren

Ook als particulier zijn er voldoende opties om je zonnepanelen te financieren. Dit kan door te huren of door geld te lenen. Beide opties leggen we hieronder uit.

Zonnepanelen huren

Er zijn in Nederland verschillende installateurs die je de mogelijkheid geven om zonnepanelen te huren. Net als bij leasen betaal je een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor krijg je een complete zonnepanelen installatie, inclusief alle benodigdheden zoals een omvormer). Je kunt direct beginnen met het opwekken van je stroom en hebt verder geen omkijken ernaar.

Wil jij meer weten over de kosten van zonnepanelen huren? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio.

Kies in het formulier voor:
> Particulier
> Huren

Persoonlijke lening

Onze voorkeur heeft huren, maar mocht je toch de zonnepanelen in je eigen bezit willen hebben dan kun je er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Houdt wel rekening met het feit dat je altijd rente betaalt. In plaats van in een keer een groot bedrag neer te leggen betaal je een klein bedrag per maand. Over de gehele looptijd zul je echter wel meer hebben betaald dan het bedrag dat je kwijt zou zijn wanneer je alles vooraf zou hebben betaald.

LET OP: als je een lening gebruikt voor zonnepanelen heb je vaak extra voordelige opties zoals een energiebespaarlening. Hier lees je er meer over.

Subsidies

In sommige gevallen kun je zonnepanelen financieren en tegelijkertijd profiteren van subsidies. Zo zijn er verschillende gemeenten in Nederland die hier subsidies voor verstrekken. Daarnaast kun je ook de BTW van de zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst! Onze installateurs weten hier alles van dus maak gerust gebruik van ons formulier om meer informatie in te winnen en vrijblijvend advies. 


Vergelijk gratis vrijblijvende offertes voor zonnepanelen

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor zonnepanelen en bespaar tot 40%.


Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>