fbpx

Ontvang Gratis Offertes

Vergelijk 4 zonnepanelen specialisten in jouw regio

Door: Jerry van Es

DMEGC zonnepanelen review: een nieuwkomer binnen de zonne-energie!

Ben je op zoek naar zonnepanelen en vraag je je af of de zonnepanelen van DMEGC een geschikte keuze voor jou zijn? Zoek niet verder! In deze uitgebreide review duiken we dieper in de wereld van DMEGC zonnepanelen en voorzien we je van alle informatie om een weloverwogen beslissing te nemen!

Geen zin om alles te lezen? De meeste mensen besparen, ongeacht het merk, teveel voor hun zonnepanelen. Voorkom dit door een aantal offertes van installateurs te vergelijken!

Over DMEGC

DMEGC Solar Energy is een tak van het Chinese bedrijf DMEGC Magnetics, een oorspronkelijke specialist op het gebied van elektromagneten. In 2009 besloot DMEGC hun activiteiten uit te breiden naar de productie van zonnepanelen. Ze hebben een opmerkelijke groei doorgemaakt en zijn inmiddels uitgegroeid tot een enorme speler binnen de zonne-energie branche. Zonnepanelen van DMEGC behoren tot de Tier-1 zonnepanelen.


DMEGC zonnepanelen staan bekend om hun betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Dit succes is deels te danken aan de strenge kwaliteitsnormen die het bedrijf hanteert in de productie van hun hoogwaardige zonnepanelen. Bovendien besteed DMEGC voortdurend aandacht aan innovatie, kwaliteit en duurzaamheid van hun zonnepanelen, waardoor de zonnepanelen blijven verbeteren. Deze voortdurende toewijding aan verbetering heeft DMEGC geholpen om een grote aanbieder te worden.


Kenmerken DMEGC zonnepanelen

Om een weloverwogen keuze te maken voor zonnepanelen, is het van groot belang om de specifieke kenmerken van het merk te kennen. Onderstaand zetten we de belangrijkste kenmerken van DMEGC zonnepanelen voor je op een rijtje, zodat je zelf kunt bepalen of ze aan jouw eisen voldoen.

Vermogen

DMEGC biedt zonnepanelen met vermogens variërend van 300 tot 550 wattpiek (Wp). Dit stelt consumenten in staat om zonnepanelen te kiezen die passen bij hun specifieke energiebehoeften.

Afmeting

Het vermogen van zonnepanelen heeft invloed op de afmetingen van de zonnepanelen. DMEGC-panelen met een vermogen van 300-400 Wp meten ongeveer 165 cm x 100 cm, terwijl panelen met een vermogen van 400 Wp of groter afmetingen hebben van ongeveer 228 cm x 113 cm. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte op je dak bij het kiezen van het juiste paneel. Bekijk ook ons artikel over de afmetingen van zonnepanelen.

Monokristallijn

DMEGC biedt monokristallijne zonnepanelen aan, dit vanwege hun efficiëntie, betaalbaarheid, opbrengst en strakke uiterlijk. Naast standaard monokristallijne zonnepanelen, bied DMEGC twee extra opties aan:

Full Black monokristallijn panelen

Deze panelen zijn volledig zwart, met een zwart frame en geen zichtbare lichte lijnen of punten op het paneel zelf. Dit geeft ze een strak uiterlijk, maar ze hebben een iets lagere opbrengst in vergelijking met standaard monokristallijn panelen. De kosten zijn iets hoger.

Glas-Glas monokristallijn zonnepanelen

Deze panelen hebben zowel aan de voor- als achterkant glas. Deze constructie minimaliseert vermogensverlies, waardoor de zonnecellen langer meegaan. Glas-glas zonnepanelen hebben over het algemeen een levensduur van gemiddeld 40 jaar, maar ze zijn nog iets duurder dan andere opties.

Half cel technologie

Sommige DMEGC zonnepanelen maken gebruik van half cel technologie. Hierbij worden de zonnecellen in tweeën gesplitst, waardoor de afstand die stroom moet afleggen op het zonnepaneel wordt gehalveerd. Dit resulteert in een verhoogde opbrengst van het paneel.


Kosten DMEGC zonnepanelen

De kosten van DMEGC zonnepanelen variëren afhankelijk van het gekozen type. Onderstaand zetten we de gemiddelde kosten per type paneel voor je op een rijtje:

 • Standaard monokristallijn, gemiddeld €125 per paneel
 • Full Black monokristallijn, gemiddeld €160 per paneel
 • Glas-Glas monokristallijn, gemiddeld €215 per paneel

LET OP! De daadwerkelijke prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio en installateur.

Waarom zonnepanelen Offertes vergelijken?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Voordelen en nadelen DMEGC zonnepanelen

Bij het overwegen van de aanschaf van zonnepanelen is het altijd fijn om zowel de voordelen als de nadelen van de producten te kennen. Zo kun je hier rekening mee houden! Daarom zetten we onderstaand de voor- en nadelen van DMEGC zonnepanelen voor je op een rijtje!

Voordelen

 • Onderdeel van een bekend bedrijf DMEGC Magnetics, de reputatie van DMEGC Magnetics en hun achtergrond in elektromagneten geven vertrouwen in de stabiliteit van het merk.
 • Goede financiële positie, DMEGC heeft een stabiele financiële positie wat ervoor zorgt dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over garanties en service.
 • Hanteren strenge kwaliteitseisen, DMEGC heeft strenge eisen voor de productieprocessen en dat er degelijke materialen worden gebruikt. Zo ben je zeker van een goede kwaliteit zonnepanelen!
 • Vallen onder de Tier 1-klasse, als Tier 1 merk voldoet DMEGC aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid in de industrie.
 • Betaalbare zonnepanelen, een van de belangrijkste voordelen van DMEGC zonnepanelen, is hun betaalbaarheid. Ze bieden kwalitatieve panelen tegen concurrerende prijzen, waardoor de zonnepanelen toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Nadelen

 • Jong bedrijf, hoewel DMEGC snel naam heeft gemaakt in de zonnepanelen branche, blijft het een relatief jong bedrijf in vergelijking met sommige andere fabrikanten. Sommige klanten geven mogelijk de voorkeur aan merken zonnepanelen met een langere staat van dienst.

Conclusie - Onze ervaringen met DMEGC zonnepanelen

Tijd voor een conclusie van onze DMEGC zonnepanelen ervaringen! zijn een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige, maar betaalbare zonnepanelen. Als onderdeel van DMEGC Magnetics, is dit bedrijf zeker van een solide financiële positie. Ze hanteren strikte kwaliteitsnormen en behoren tot de Tier 1-klasse, wat extra vertrouwen wekt in hun zonnepanelen.

Wat DMEGC nog aantrekkelijker maakt, is hun 25 jaar vermogensgarantie en 12 jaar productgarantie, wat vergelijkbaar is met andere grote zonnepaneel merken. Ze hebben zich bewezen als betrouwbaar en houden zich strikt aan kwaliteitsstandaarden. Het enige mogelijke nadeel is dat ze een relatieve nieuwkomer zijn in de zonne-energiebranche. Desalniettemin heeft dit geen invloed op de hoogwaardige kwaliteit van hun producten, en om deze redenen raden we DMEGC zonne-energie sterk aan!

Wel raden we je altijd aan om offertes te vergelijken en deskundig advies te vragen bij lokale installateurs. Zo kun je het beste een beslissing nemen over welke zonnepanelen het beste bij jouw behoeften passen!


Veelgestelde vragen

Is Dmegc een A merk?

Ja, DMEGC wordt beschouwd als een A-merk in de zonnepanelenindustrie.

Wat kost een Dmegc zonnepaneel?

De kosten van een DMEGC zonnepaneel variëren afhankelijk van het type, maar gemiddeld liggen ze tussen €125 en €215 per paneel.

Wat zijn Tier 1 zonnepanelen?

Tier 1 zonnepanelen zijn panelen die voldoen aan strenge industrienormen en worden geproduceerd door gevestigde bedrijven met ervaring, geautomatiseerde productieprocessen en investeringen in innovatie.

Waar worden DMEGC zonnepanelen geproduceerd?

DMEGC zonnepanelen worden geproduceerd in China.

Jerry van Es

Over de auteur

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.

Bekijk hier alle artikelen die ik heb geschreven.

>