• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 6 zonnebrillen trends voor 2021

Laatste update: Juni 2021

Door: Redactie Top-X

Als het aankomt op het kiezen van coole zonnebrillen, zijn er twee manieren waarop je dat kunt doen. Je kunt kiezen voor de klassiekers, modellen zoals de Wayfarer van Ray-Ban, die de ogen al sinds je opa’s tijd beschermen. Ook kun je kijken naar wat de zonnebril trends voor 2021 zijn. 

Elk jaar zijn er weer een aantal nieuwe soort modellen zonnebrillen die in de mode zijn. Met deze trends voor 2021 ben jij een voorloper! In het eerste deel van dit artikel vind je de 3 populairste zonnebril trends van 2021 voor heren. In het 2e deel van het artikel behandelen we de zonnebril trends van 2021 voor dames.

Zonnebril trends voor heren

Vorig jaar was het jaar van onder andere ronde modellen, kunststof brillen en gekleurde glazen. Daarnaast waren brillen met een top-bar en zonnebrillen met een vintage look populair. Sommige van deze trends komen dit jaar weer terug maar we zien ook weer nieuwe soorten zonnebril modellen die in de mode komen. Dit zijn de 3 populairste zonnebril trends voor heren van 2021.

Metalen frames

Waar we vorig seizoen heel veel kunststof tegen kwamen is het dit jaar juist metaal wat we veel gaan tegenkomen. Metalen frames zijn tijdloos en geven een wat stoerder uiterlijk. 

Daarnaast is het een materiaal wat bij iedereen goed staat; jong, oud, klein of groot.

Rechthoekige glazen

Eerst hadden we ronde glazen. In de zonnebril trends van 2021 zien we vooral rechthoekige glazen tegenkomen. 

Niet iedereen zal hiervoor kiezen. Dit model staat vooral erg goed bij mensen met een rond of een ovaal gezicht.

Retro / vintage

Uiteraard is het zo dat vintage nooit helemaal uit de mode gaat. Echter is het zo dat de populariteit van retro design vaak met golven heen en weer gaat. Nadat moderne designs en revolutionaire materialen jarenlang trendy zijn geweest, grijpt men nu weer terug naar de retro looks.

Zonnebril trends voor dames

Ook voor de vrouwen staan er weer nieuwe trends klaar. Maar hoe ontstaan deze nou? Vaak begint het bij de ontwerpers van grote merken als Ray-ban, Dior of Calvin Klein. Wanneer bekende celebrities deze zonnebrillen beginnen te dragen dan gaat het vaak hard. 

Dit zijn de 3 populairste zonnebril trends voor dames van 2021.

Oversized

Bigger = better. Nou ja, niet altijd natuurlijk. Maar als het op zonnebrillen aankomt dan is dat dit jaar wel van toepassing. Dit is overigens iets wat we het afgelopen jaar ook veel zagen. Echter is dit vaker te zien met mode.

Is een oversized zonnebril wat voor jou?

Vierkante glazen

Deze brillen zijn niet alleen oversized maar worden ook gekenmerkt door de vierkant-achtige glazen. Deze brillen hebben bijna altijd een frame wat van kunststof gemaakt is. 

Het voordeel hiervan is dat ze ook tegen een stootje kunnen.

Felle kleuren

Paars, blauw, roze, geel of groen. Qua kleur is niks te gek dit seizoen. Opvallen mag namelijk en dit doe je onder andere met een felgekleurde zonnebril. Maak een fashion statement met deze rode bril met roze glazen?

Steel jij de show met een van deze zonnebril trends van 2021?

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>