fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zelf bier brouwen pakket kopen? Hier moet je op letten!

Publicatie datum: 21 oktober, 2021

Door: Jerry van Es

Bier hoort bij een feestje met mensen die je dierbaar zijn. Of bij een persoonlijk verwenmoment aan het einde van je werkdag of in je weekend. Het wordt met zorg gekozen in de winkel, waar de keuze meer dan groots is. Zoet, zout, zuur, bitter, kruidig, hartig, om over de specifieke smaken nog maar te zwijgen. Maar hoe tof zou het zijn als je je eigen bier kon maken!

Je eigen bier maken is helemaal niet zo moeilijk. En als jij van bier houdt, zou dit wel eens jouw nieuwe hobby kunnen worden. Je vraagt je misschien af waarom je zelf bier zou brouwen terwijl er zoveel te koop is. Er zijn verschillende redenen die het de moeite waard maken!

1. Bier brouwen is erg leuk!

Dit is de belangrijkste reden. Je kunt eindeloos variëren, alle smaken die jou fantastisch lijken kan je maken. Je komt ervan tot rust, het werkt ontspannend en is echt even quality time met jezelf. Uiteraard kan je het ook met een goede vriend doen en er samen een mannen avond van maken. Het kan uitgroeien tot je hobby, want het heeft een ontspannende uitwerking op je geest om zo met het proces bezig te zijn.

2. Het is eenvoudig

Zodra je denkt aan bier brouwen, dan zie je waarschijnlijk eerder een grote fabriek voor je dan je eigen keuken. Toch kan dit proces ook heel eenvoudig in jouw eigen keuken plaats vinden. Een basis bierbrouw pakket helpt je snel op weg. Je kunt het uiteraard zo ingewikkeld en complex maken als je zelf wilt, maar de basis is eenvoudig. Zelf bier brouwen tips staan in een meegeleverde gebruiksaanwijzing, en zo ben je in staat om met een basis bierbrouw pakket te kijken of deze hobby bij jou past.

3. Je leert veel over bier

Als jij dacht dat je al veel wist over bier, dan zal je zien dat je door bier te brouwen nog veel meer leren kunt. Als je zelf gaat experimenteren met verschillende ingrediënten, zal je zien dat je pas écht de smaken van de verschillende soorten bier begint te onderscheiden. Doordat je zelf gaat brouwen en zoveel tijd in het proces stopt, ga je je biertje én de lokale brouwerijen nog veel meer waarderen. Je kennis over alcohol krijgt een boost en jij bent tijdens het eerstvolgende feestje een pro.

4. Je maakt indruk op je vrienden

Kan jij je voorstellen dat je jouw bier aan je vrienden uitdeelt op je verjaardag? Natuurlijk brouw je voor jezelf, om er zelf voldoening uit te halen. Maar hoe tof zou het zijn als jouw vrienden je bier net zo lekker vinden als jij het al vindt? Om er dan achter te komen dat jij die zelf gebrouwen hebt! Dat zou toch wel nét die extra kick geven. Op een feestje met een partyspeaker maak je met je gebrouwen bier veel indruk!

5. Je voelt je trots

Daar zit je dan, je eerste zelf gemaakte biertje te drinken. Zelf gebrouwen, zelf getapt. Jij hebt het proces van A tot Z zelf gedaan. Hoe lekker moet dát biertje dan wel niet zijn? Je drinkt het met trots, wetend dat je een nieuwe vaardigheid onder de knie hebt en dit perfecte biertje zo vaak kunt maken als je wilt!

6. Starten is helemaal niet duur

Een startpakket is niet zo duur als mensen vaak denken. Het starterspakket zelf is een eenmalige aankoop. Als je een bierbrouw pakket gaat vergelijken met gekocht bier dan ben je zelfs goedkoper uit door je bier zelf te brouwen. Tip: Ook leuk om voor je verjaardag te krijgen als jij een bier liefhebber bent.

7. Het bier is gezonder

Althans dat hangt er vanaf wat je er zelf in wilt stoppen. Maar doordat jij de baas in jouw brouwerij bent, bepaal jij wat er in je bier gaat. Zo kan je kruiden of andere toevoegingen toevoegen voor smaak, geur en gezondheidsvoordelen. Ja je leest het goed, je kunt verschillende kruiden toevoegen die jouw gezondheid kunnen bevorderen als dat je interesse heeft.

Als dit niet genoeg redenen zijn om je te overtuigen dan is het simpelweg niet je ding. Ben jij nou wel geïnteresseerd? Dan is het slim om een startpakket te kopen. Je hebt dan alles in huis om te kijken of dit jouw interesse in de praktijk ook wekt. Zo ja, dan kan je op deze basis verder b(r)ouwen.

Vraag jij je inmiddels ook zo af hoe dat biertje nu precies gebrouwen wordt? Bestel dan een bierbrouw pakket! Daarbij is er vaak de keuze uit een pakket met ingrediënten en een basispakket met tools. Sommige toolpakketten gaan er vanuit dat jij zelf beschikt over bijvoorbeeld een digitale thermometer, een zeef of een set flessen voor je zelfgemaakte bier, let daar goed op. Kijk dus goed wat je nodig hebt en check voor je bestelt of alles in jouw pakket zit. En dan aan de slag! Zie je jezelf al zitten aan je eigen biertje?

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>