...

Laatste update: januari 2021

Best Geteste Wifi Repeater

TP-LINK RE200 - Wifi Versterker - 750 Mbps

5/5

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. De RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband.

Wifi verbindingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is dan ook vervelend wanneer je thuis op bepaalde plekken een zwak of zelfs geen signaal hebt, waardoor je geen gebruik van het internet kunt maken. Met de beste Wifi repeaters kun je dit probleem bij jou thuis oplossen. Door deze aan te sluiten op jouw router en op een andere locatie in jouw huis te plaatsen, zorgt deze ervoor dat jouw Wifi signaal versterkt wordt. Zo kun je overal in huis genieten van een snelle internetverbinding. Maar wat is de beste Wifi repeater?

Bij het kopen van een Wifi repeater moet je letten op enkele eigenschappen. Zo is het belangrijk om te weten welke Wifi standaarden de repeater ondersteund. De meest voorkomende is Wireless N, maar de snelste verbindingen worden gemaakt met de Wireless AC (802.11ac) standaard. Daarnaast is het van belang om te kijken of de repeater met meerdere frequenties kan werken. Zo heb je 2.4 GHz voor browsen en je mobiele telefoon, en 5 GHz voor het streamen op je thuisbioscoop. Met Dual Band kun je deze allebei gebruiken en zal je netwerk een stuk vlotter zijn.

Als laatste kun je ook nog kijken naar de ethernet poort. Hier kun je verschillende apparaten aan aansluiten en deze bieden verschillende snelheden, de Fast Ethernet (FE) tot 100 Mbps en de Gigabit Ethernet (GE) tot 1000 Mbps. Lees nu verder om te kijken wat de beste Wifi repeater is volgens de consumentenbond of andere vergelijkingswebsites voor bij jou in huis.


Product


1. TP-Link RE200 Wifi repeater

Best getest overall

4.5/5

2. TP-Link RE450 Wifi repeater

4/5

3. FirmEdge Wifi repeater​

4/5

4. Gymston Wifi repeater​

4/5

5. TP-Link RE305 Wifi repeater​

3.5/5

1. TP-Link RE200 Wifi repeater

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Deze makkelijk te installeren Wifi repeater van TP-Link is een mooie optie voor in kleinere huizen waar de Wifi verbinding niet altijd even sterk is. Met een relatief goede snelheid van 750 Mbps en een Wifi standaard die ondersteuning bied voor Wireless AC kun je hier eenvoudig mee streamen. Met Dual band heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 2.4 en 5 GHz verbindingen op verschillende apparaten. De 2.4 GHz bied een snelheid van 300Mbps en de 5 GHz 450 Mbps. Daarnaast kun je met de FE poort een apparaat rechtstreeks aansluiten voor een stabiele verbinding tot 100 Mbps.

Deze Wifi repeater is goed te gebruiken voor streamen in HD en voor het browsen op het internet. Ook is hij geschikt voor beperkt online gamen. Hij moet echter wel binnen het bereik van de router geplaatst worden, anders zal hij het signaal niet kunnen versterken. Daarnaast is deze repeater niet geschikt voor meerdere apparaten of intensief internetverbruik zoals zware online games. Deze repeater is echter wel uitermate geschikt om op andere kamers beter te kunnen streamen of van het internet gebruik te maken. En met een prijs van rond de € 26,- is het een uitstekende optie voor wanneer je aan een budget gebonden bent, uit een Wifi repeater test van Lifewire is deze dan ook als ‘best value’ uitgekomen.

Voordelen TP-Link RE200 Wifi repeater

 • Ideaal voor kleinere huizen
 • Beschikt over FE poort waar je apparaat rechtstreeks op kan aansluiten
 • Zorgeloos streamen in HD en browsen op internet

Nadelen TP-Link RE200 Wifi repeater

 • Geen

2. TP-Link RE450 Wifi repeater

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De TP-Link RE450 is net als de andere TP-Link producten eenvoudig te installeren. Deze Wifi repeater ondersteund Wireless AC en haalt een totale snelheid van tot wel 1750 Mbps. Met Dual Band ondersteuning kun je gebruik maken van de 2.4 GHz verbinding die tot 450 Mbps gaat, of de 5 GHz verbinding die tot wel 1300 Mbps haalt. Wanneer je liever een apparaat rechtstreeks aansluit via een ethernet kabel, kun je de GE poort gebruiken. Hiermee haal je snelheden van tot wel 1000 Mbps, zo kun je genieten van een stabiele internetverbinding tijdens het gamen of streamen. Als extra pluspunt heeft deze repeater ook drie Wifi-antennes, zo kun je het signaal nog verder optimaliseren.

Met een snelle verbinding kun je via deze repeater makkelijk in 4K streamen, en ook de zwaardere online games zullen hier goed op te spelen zijn. Daarnaast kun je hier goed meerdere apparaten tegelijk op aansluiten, zonder te veel vertraging te ondervinden. Het enige minpunt is dat deze ook niet buiten het bereik van de router geplaatst kan worden, maar met de handige display kun je er altijd voor zorgen dat het signaal sterk genoeg blijft. De kosten voor deze repeater liggen rond de € 60,- en hij is dus wat aan de duurdere kant. Maar daar krijg je wel meer kwaliteit en snelheid voor terug.

Voordelen TP-Link RE450 Wifi repeater

 • Ondersteund snelheden tot 1750 MBps
 • 4K streamen zonder problemen

Nadelen TP-Link RE450 Wifi repeater

 • Prijs is aan de hoge kant

3. FirmEdge Wifi repeater

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De FirmEdge series 1 uit 2019 is een eenvoudige Wifi repeater met beperkte snelheden. Met een ondersteuning voor Wireless a/b/g is deze geschikt voor gebruik in combinatie met wat oudere routers. De snelheid van 300 Mbps kan alleen op de 2.4 GHz frequentie gebruikt worden, bij deze repeater heb je de optie voor de 5 GHz frequentie niet. Wel bied deze repeater een GE poort, waardoor je een snelle verbinding via een ethernet kabel kunt krijgen. Hij is eenvoudig te installeren, en dankzij de GE poort kun je ook intensief gebruik maken van het internet via de ethernetkabel.

De Wifi-verbinding is voldoende om mee te kunnen internetten of HD te streamen, maar als je op hogere kwaliteit wilt streamen of online wilt gamen zul je gebruik moeten maken van de gratis ethernetkabel om je apparaat aan te sluiten. Ook zal deze repeater moeite hebben wanneer meerdere apparaten intensief gebruik maken van de Wifi. Voor € 40,- krijg je een mooie repeater waarmee je eenvoudig overal in huis kunt browsen of streamen via de Wifi, en voor intensief gebruik kun je de GE poort gebruiken. Hij moet wel binnen het bereik van je router zitten om te werken. Het is dus een perfecte oplossing voor iemand die gebruikt maakt van een LAN-verbinding en een beperkt aantal apparaten op de Wifi wil aansluiten.

Voordelen FirmEdge Wifi repeater

 • Beschikt over GE poort waardoor je gebruik kunt maken van ethernetkabel
 • Prima voor gemiddeld internet en tv gebruik

Nadelen FirmEdge Wifi repeater

 • Niet geschikt voor mensen die heel veel vragen van repeater

4. Gymston Wifi repeater

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze budget Wifi repeater van Gymston is handig in gebruik voor licht internetgebruik. Hij ondersteunt Wireless N, waarmee hij niet geschikt is om te gebruiken met de nieuwste routers. Hij werkt alleen op een 2.4 GHz frequentie met een snelheid van 300 Mbps. Bij deze heb je de mogelijkheid om de 5 GHz frequentie te gebruiken dus niet. De Gymson Wifi repeater heeft een FE poort om een ethernetkabel op aan te sluiten. Hij is eenvoudig aan te sluiten en je hebt snel overal in huis een sterker Wifi signaal.

Met een snelheid van 300 Mbps voor de Wifi verbinding kun je via deze repeater goed browsen op het internet en HD te streamen. Hij is niet geschikt om meerdere apparaten intensief op te gebruiken, of voor online gaming. Ook met een LAN-aansluiting is gelimiteerd door de FE-aansluiting. Voor de lage prijs van € 25,- is het een uitstekend product om goedkoop een Wifi verbinding te krijgen in het hele huis of in de tuin, zo kun je daar ook streamen of lekker internetten zo lang de repeater binnen het bereik van de router aangesloten is.

Voordelen Gymston Wifi repeater

 • Perfect voor licht internetgebruik
 • Eenvoudig aan te sluiten
 • Goede prijs

Nadelen Gymston Wifi repeater

 • Redelijk lastig te installeren

5. TP-Link RE305 Wifi repeater

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De RE305 Wifi repeater van TP-link komt als ‘best low profile’ uit de wifi repeater test van Lifewire. Dit komt door het smalle design, waardoor hij niet meteen opvalt wanneer je het huis in komt lopen. Deze mooie repeater ondersteund Wireless AC, en heeft een Dual Band frequentie ondersteuning. Met een snelheid van 1200 Mbps, waarvan 300 Mbps op de 2.4 GHz frequentie en 857 Mbps op de 5 GHz frequentie, is dit een van de snellere in deze lijst. Hij heeft een LAN-aansluiting via een FE poort, die voor een beperkte, maar stabiele verbinding kan zorgen. Dankzij de antennes is het Wifi signaal echter wel beter af te stellen voor een optimaal ontvangst.

De RE305 is geschikt om via de Wifi 4K te streamen, ook bij meerdere (maar beperkt aantal) apparaten. Omdat de ethernetpoort maar tot 100 Mbps verbinding ondersteunt, zal online gamen wat moeilijker zijn via de kabel, maar via de Wifi verbinding zal dat wel beperkt kunnen. Net zoals de andere kan deze ook niet buiten het bereik van de router geplaatst worden. Maar met een prijs van rond de € 40,- is dit een uitstekende optie voor wanneer je meerdere apparaten op de Wifi aan wilt sluiten en toch relatief intensief gebruik van het internet maakt.

Voordelen TP-Link RE305 Wifi repeater

 • Geschikt voor 4K streamen
 • Geschikt voor meerdere devices

Nadelen TP-Link RE305 Wifi repeater

 • Moet binnen bereik van je router geplaatst worden
Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>