• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Werken vanuit huis? Wat heb je echt nodig?

Laatste update: september 2021

Door: Redactie Top-X

Er zit niets anders op dan weer zoveel mogelijk allemaal thuis te werken. Nu is ons huis echter geen kantoor. Gelukkig maar, want in je woning wil je genieten, uitrusten en ontspannen. Hoe pak je dat nu op als je thuis moet werken in deze huiselijke omgeving? Is het wel zo prettig om aan de eettafel te zitten? Na een aantal uurtjes zit de eetkamerstoel waarschijnlijk toch niet zo lekker meer. Er zitten dan ook heel wat haken en ogen aan thuis werken. Wat heb je absoluut nodig tijdens deze periode van thuis werken?

Ergonomische bureaustoel

Je moet er niet aan denken dat je in deze maanden RSI oploopt. Op het werk is deze kans tegenwoordig niet zo groot meer. Er is veel aandacht voor preventie en een ergonomische werkomgeving staat bij veel bedrijven hoog in het vaandel. Ook thuis heb je een goede tafel en een goede stoel nodig. Of nu ja, misschien liever een bureau en een bureaustoel. Het loont absoluut om er een aan te schaffen. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn. Waar let je op bij de aanschaf?

 • Ga de stoel uitproberen of kijk of je online de details kunt vinden. Het is belangrijk dat je onderbenen niet tegen de voorrand van de stoel komen. Ze kunnen daardoor namelijk afknellen.
 • Let erop dat je benen gelijkmatig ondersteund worden als je knieën in een hoek van 90 graden staan. Je voeten staan op dat moment helemaal op de vloer. Dit is te regelen door een stoel aan te schaffen die je in hoogte kunt verstellen.
 • Ook de hoogte van de rugleuning moet verstelbaar zijn. Het is namelijk een must dat de bolling van de stoel precies de vorm van jouw rug volgt. Daardoor ben je zoveel mogelijk in contact met je stoel en heb je de meest gezonde houding.
 • Ben je aan het werk, dan moeten je armen een hoek van 90 graden aan kunnen nemen. Die werkhouding zorgt voor de minste belasting. Zorg er dus voor dat de armsteunen in hoogte verstelbaar zijn.

Via deze link ontdek je de beste bureaustoel van dit jaar.

Printer en cartridges

Het scheelt je veel frustratie en ongemak als je zelf een printer en cartridges in huis hebt. Het schiet tenslotte niet op als je om te printen telkens weer naar kantoor moet rijden. En wellicht is dat zelfs niet eens mogelijk. Ook andere gelegenheden waar je kunt printen zijn op dit moment veelal gesloten. Het levert je veel gemak, winst en werkcomfort op als je thuis snel even een documentje kunt uitprinten. Heel handig is een printer waar je ook mee kunt scannen en faxen. Je hoeft in dat geval maar 1 apparaat aan te schaffen en zo goed als alles is mogelijk. Goedkope cartridges zijn tegenwoordig simpel te vinden en het is slim om altijd een voorraadje thuis te hebben liggen.

Goede monitor/beeldscherm

Tijdens het werken thuis breng je heel wat uren en dagen achter je beeldscherm door. Hoe onhandig is dit als je alleen een 24 inch scherm tot je beschikking hebt. Een groter scherm werkt vele malen prettiger. Je bent op zoek naar een goede monitor? Let dan op de volgende punten:

 • Niet te klein, een scherm van 27 inch is ideaal. Wil je het helemaal mooi, neem dan een Ultrawide scherm van 34 inch of meer.
 • Een displaypoort is ideaal omdat deze een hoge resolutie aan kan, let dus goed op de videopoort.
 • Heb je een scherm van 27 inch, dan is een resolutie van 2560 x 1440 pixels ideaal. Het is prettig als je letters en werkbalken goed leesbaar zijn. Met een te klein formaat moet je continue de grootte aanpassen en dan verlies je uiteindelijk weer werkruimte.
 • Ga niet met een gebochelde rug boven je laptop hangen. Dat is echt vragen om problemen. Let op de hoogte van de monitor. Natuurlijk kun je een stapel boeken onder je laptop schuiven, maar een in hoogte verstelbaar scherm is vele malen makkelijker.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>