Laatste update: januari 2023

Door: Sam

De ontwerpen voor sloten en de manieren om onze woningen af te sluiten, worden steeds slimmer. Voorheen was een sleutel of een code nodig om de deur te ontgrendelen. Met de Welock Smartlock Touch41 kun je simpel je vingerafdruk als middel gebruiken om toegang te krijgen. Dit is niet alleen een handige manier omdat je niet meer naar je sleutels hoeft te zoeken. Het is bovendien heel veilig. Wij hebben het slot zelf uitgetest en vertellen je hoe het werkt en wat de plus en minpunten zijn van deze smart home gadget!

Geen zin om deze review van de Welock Touch41 verder te lezen? Klik dan op de knop om direct naar de officiële website te gaan.

Ontvang €50 korting met de code TOPX50


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

5

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

3

Panelleden toegewezen

Wat zit er in de verpakking?

De complete verpakking van de Welock Smartlock Touch41 bevat alle onderdelen die je nodig hebt om dit slot te installeren. Je hebt dus niet alleen een elektronisch Welock Smartlock slot. De set bevat tevens drie RFID-kaarten, een speciale inbussleutel en een handleiding. Het slot is gemaakt van verschillende materialen, namelijk roestvrij staal met zinklegering en kunststof. Het gewicht is zeshonderd gram.

 • een elektronisch Welock Smartlock slot
 • drie RFID-kaarten
 • schroeven met een bijpassende inbussleutel
 • een handleiding
verpakking welock touch41

Installatie van de Welock Fingerprint Touch41

Installatie gemak: 7/10
Installatie tijd: +- 20 minuten

Hoewel de installatie niet heel moeilijk is, duurde het wel eventjes voor we door hadden hoe het apparaat werkte. Wanneer je de handleiding rustig doorneemt vallen alle stukjes op zijn plaats.

Je monteert de Welock Fingerprint Touch41 in plaats van je gebruikelijke slot. In principe is het mogelijk om het bestaande cilinderslot zonder boren of breken te vervangen door de Welock Fingerprint Touch41. De deur moet in ieder geval een dikte tussen de vijf en tien centimeter hebben. Daarnaast is het goed om te letten op de diameter van de bestaande cilinder. 

Het slot heeft diverse standaard afmetingen. Denk hierbij aan een buitendiameter van zesenveertig millimeter en een binnendiameter van achtendertig millimeter. De andere optie is zesenvijftig millimeter aan de buitenkant en zevenenvijftig millimeter aan de binnenkant. De lengte van de cilinder is verstelbaar. Voor buiten veertig tot vijfenvijftig millimeter. Voor binnen tussen de dertig en zestig millimeter.

Nadat je het slot in de deur hebt geplaatst, hoef je het alleen vast te schroeven met de bijgeleverde inbussleutel. Het is raadzaam om de configuratie van de vingerafdrukken uit te voeren voordat je het slot monteert. Op deze manier heb je voldoende bewegingsvrijheid om alle gevraagde handelingen volgens de handleiding te verrichten. Als je het slot dan gemonteerd hebt, is het ook direct operationeel. 


Functies van de Welock Fingerprint Touch41

Aan de buitenzijde van het slot zit een scanner waar je je vinger op plaats als je het slot wilt activeren. Je kunt op de Welock Fingerprint Touch41 3 beheerders aanwijzen en er kunnen tot wel 97 gebruikersafdrukken opgeslagen worden. Dit maakt het slot niet alleen geschikt voor een particuliere woning, maar ook bijvoorbeeld voor een appartementsgebouw of een kantoorpand. 

Via de app heb je een duidelijk overzicht van de mensen die gebruik maken van het slot. Hierdoor weet je precies wie het gebouw binnen gaat en ook weer verlaat. Met dit slimme slot loop je bij veel gebruikers bovendien niet het risico dat vreemden onrechtmatig binnen komen. Er zwerven geen sleutels rond die in de verkeerde handen kunnen komen.


Design van de Welock Fingerprint Touch 41

De Welock Fingerprint Touch 41 neemt een bescheiden plaats in onder de deurklink. De combinatie van rvs en zwart geeft het slot een moderne uitstraling. Dit staat bijvoorbeeld mooi bij een rvs deurklink. Het valt misschien wel een beetje uit de toom als je een houten deur hebt of een deurklink in een klassieke stijl.

De vorm is half rond, je plaatst je vinger of de RFID-kaart op de platte bovenkant van het slot tijdens het scannen. De Welock Fingerprint Touch 41 kan zowel in een los sleutelgat als in een deurbeslag gemonteerd worden dat bestaat uit een combinatie van een deurklink en een sleutelgat. 

Voordelen
 • Het slot is vrij eenvoudig te installeren;
 • Gemakkelijk in gebruik, de vingerafdrukken worden moeiteloos gescand;
 • Zowel voor particuliere woningen als bedrijfspanden (totaal 100 gebruikers);
 • Het slot kan ook buiten gebruikt worden, zolang je ook een afdak erboven hebt;  
 • Als de batterij leeg is dan kun je deze als nog openen met een externe lader.
 • Dit slimme deurslot past op (vrijwel) iedere standaard deur.
Nadelen
 • De deur is altijd op slot, je kunt de deur dus niet onafgesloten laten. Dit kan een nadeel zijn, maar het is aan de andere kant ook een veilig idee;
 • Het slimme slot is niet standaard op wifi aangesloten. Hiervoor moet je een aparte module aanschaffen. Deze kun je hier vinden.
Het resultaat

Het resultaat als het slot erin zit


Conclusie

Wil je de zekerheid hebben dat je voordeur altijd in het slot zit, ook als je deze niet bewust op slot doet? In dat geval is de Welock Fingerprint Touch 41 een ideale oplossing. In het geheugen van het slot sla je de vingerafdrukken op van de gebruikers die toegang mogen hebben tot de woning of een bedrijfspand. Hierbij heb je als beheerder volledig zicht op het gebruik van het slot.

Je hoeft daarnaast niet bang te zijn dat er sleutels kwijtraken. De installatie voer je eenvoudig zelf uit en je kunt dit slimme slot op vrijwel iedere voordeur monteren. Scannen van de vingerafdrukken neemt nauwelijks tijd in beslag. Binnen een seconde wordt de Welock Fingerprint Touch41 ontgrendeld. 

Ontvang €50 korting met de code TOPX50

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP