• Home
  • /
  • Waterontharders
  • /
  • Wat kost een Waterontharder? Alle waterontharder kosten op een rijtje! [2023]

Laatste update: januari 2023

Door: Jerry van Es

In dit artikel gaan wij je alles vertellen wat je moet weten over de waterontharder. Zo gaan we in op de waterontharder kosten en de prijsopbouw van zo’n waterontharder. Op deze manier kan jij aan het eind van dit artikel de vraag: ‘’Hoeveel kost een waterontharder?’’ meer dan goed beantwoorden!

Wat kost een waterontharder?

De brandende vraag bij dit onderwerp is natuurlijk ‘’Wat kost een waterontharder?’’ Wij gaan hierbij uit van gemiddelden, omdat de prijs afhankelijk is van het bedrijf waar je de ontharder wil kopen. Bij de één zal dit net wat lager uitvallen en bij de ander net iets hoger.


Bij een instapmodel liggen de waterontharder kosten tussen de 700 en 750 euro. Als je met een huishouden bent van 3 of 4 man ligt deze prijs iets hoger. Ook is het nog van belang wat de grootte is van het zoutvat om de kosten van een waterontharder in kaart te brengen (sommige waterontharders hebben een zoutvat). Daarnaast betaal je vaak ook nog geld voor de installatie. 


Daarom hebben wij onderstaand een kleine tabel gemaakt met daarin de meest belangrijke informatie en prijzen. Hierbij betrekken we een waterontharder met én zonder zoutvat en bespreken we de installatiekosten apart van de kosten voor de ontharder zelf. 

Soort ontharder

Prijs (ex installatie)

Kosten installatie

Prijs (incl installatie)

Zonder zoutvat

150 - 200 euro

200 euro

350 - 400 euro

Met een gemiddeld zoutvat

700 - 750 euro

300 euro

1000 - 1050 euro

Groot zoutvat

900 - 950 euro

300 euro

1200 - 1250 euro

Waarom de prijs van waterontharders vergelijken?

  • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
  • Bespaar tot 40%
  • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
  • Ontvang deskundig advies op maat

Hoe is de prijsopbouw van een waterontharder?

Als het goed is weet je nu hoeveel de waterontharder kosten gemiddeld zijn en is de vraag ‘’Wat kost een waterontharder?’’ duidelijk. Maar waar komen deze prijzen vandaan, en nog belangrijker: waar zijn ze op gebaseerd? Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van onderstaande tabel. Per stukje uit de tabel zullen wij nog even kort toelichten wat voor soort kosten dit zijn.

Arbeidskosten

Allereerst heb je de arbeidskosten. Wanneer jij een waterontharder koopt moet deze gemaakt worden, vervoerd worden en geïnstalleerd worden. Deze klusjes worden uitgevoerd door professionals.

En net zoals dat wij ons brood moeten verdienen, moeten zij dat ook. En de baas kan dat natuurlijk niet uit zijn eigen zak halen. Daarom zit een deel van deze arbeidskosten verwerkt in de uiteindelijke prijs die jij moet betalen. Indirect kan je dus zeggen dat je een deel van hun loon hebt betaald.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten heb je ook nog de materiaalkosten. De waterontharder die jij hebt gekocht is gemaakt van een bepaald soort materiaal. Dit materiaal moet worden gebruikt om het te maken. Echter moet dat materiaal ergens vandaan komen, moet het vervolgens in de fabriek komen en moeten er misschien ook nog aanpassingen aan gedaan worden.

Al deze handelingen kosten geld. Voor het materiaal zelf wordt ook geld betaald. Om deze kosten te kunnen dekken zit een deel hiervan verwerkt in de prijs van de waterontharder. Ook hier betaal jij indirect aan mee.

Afvoerkosten

Tijdens de productie zullen er altijd wat materialen overblijven of restafval. Omdat de overheid wil dat bedrijven dit afval zoveel mogelijk beperken moeten de bedrijven een heffing betalen over hun afval.

Deze heffingen kunnen aardig hoog oplopen, afhankelijk van de productie van het bedrijf. Ook dit zit voor een deel verwerkt in de prijs die jij uiteindelijk moet betalen.

waterontharder prijs

Zit er een Subsidie op waterontharders?

Misschien vraag je je ook wel af of je een waterontharder subsidie kan krijgen. Het korte antwoord is: ja! Hoe dit precies werkt, leggen we uit. Op de montage van een waterontharder krijg je namelijk subsidie vanuit de overheid.

Je hoeft namelijk het lage BTW tarief over het arbeidsloon van de installateur te betalen. Dit lage BTW tarief is tegenwoordig 6%. Dit is een subsidie die je van de overheid krijgt om de werkzaamheden door een professionele installateur te laten uitvoeren. Op de waterontharder zelf krijg je echter geen subsidie.


Besparen op waterontharders?

Goed, als het goed is weet jij nu wat de kosten voor een waterontharder zijn, hoe deze zijn opgebouwd en welke factoren hierop van invloed zijn. Het liefste wil je dan ook zoveel mogelijk kunnen besparen op deze waterontharders.

Dit besparen kan je doen door verschillende aanbieders van waterontharders met elkaar te vergelijken. Dit loont behoorlijk: je kan tot wel honderden euro’s besparen. Echter kunnen wij ons voorstellen dat je niet al die tijd erin wil stoppen om te zoeken naar de beste deal.

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen! Wanneer je op onze website je gegevens en wensen achterlaat ontvang je binnen 24 uur tot maximaal 4 op maat gemaakte waterontharder offertes in je mailbox. Deze kan je geheel gratis en vrijblijvend met elkaar vergelijken waardoor jij de beste deal kan scoren!


Veelgestelde vragen over waterontharder kosten

Hoe kan ik besparen op de prijs van waterontharders?

Verschillende aanbieders met elkaar vergelijken kan ervoor zorgen dat je tot wel honderden euro’s kan besparen. Deze aanbieders vergelijken kan je doen door bij ons je wensen achter te laten op het daarvoor bestemde formulier. Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maximaal 4 op maat gemaakte waterontharder offertes!

Wat kost een waterontharder inclusief montage

Hoeveel een waterontharder kost is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Ook kunnen de prijzen per aanbieder nogal van elkaar verschillen. Daarom gaan wij hier uit van gemiddelden. Gemiddeld kost een waterontharder met zoutvat tussen de 1000 en 1050 euro inclusief montage.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP