• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom is webhosting zo belangrijk? 3 redenen!

Laatste update: augustus 2022

Door: Redactie Top-X

We leven in een tijdperk waarin het internet een enorme grote rol speelt in ons leven. Als jij succesvol wilt zijn als bedrijf, merk of als persoon is het dan ook enorm belangrijk om te werken aan je online zichtbaarheid. Dit kun je doen door een goede en strakke website neer te zetten. Je website is namelijk het visitekaartje van je bedrijf of merk en een ontzettend belangrijk onderdeel van je online zichtbaarheid.

Wanneer mensen aan een website denken, gaat de eerste gedachte vaak uit naar een logo, het kleurgebruik en de content die op de website staat. Een aspect wat echter vaak vergeten wordt is de snelheid van je website.

De beste webhosting van je website is eigenlijk een essentieel onderdeel van je website maar wordt door veel website eigenaren compleet genegeerd. Dit is zonde aangezien het van groot belang is om te investeren in goede webhosting.

Met goedkope webhosting kun je trouwens al best snel resultaat boeken. Het is lang niet altijd zo dat de duurste partij de beste partij is.

Waarom is het belangrijk om te investeren in goede webhosting? Wij geven je hieronder 3 redenen:

1.Hogere posities in de zoekmachines

Een supper strakke website is natuurlijk leuk en aardig maar zonder bezoekers is dit eigenlijk niks waard. Om die reden is het van belang dat je bezoekers weet te trekken naar je website.

Dit kun je doen door je website zo in te richten dat deze gevonden kan worden in de zoekmachines (Google en Yahoo bijvoorbeeld).

Wanneer jij een trage website hebt of een website hebt die regelmatig niet beschikbaar is dan heeft dit negatieve invloed op jouw posities in de zoekmachine.

Zoekmachines zijn over het algemeen namelijk dol op websites die snel zijn en geven daarom altijd de voorkeur aan websites die beschikken over een goede webhosting.

Heb jij dus nog geen goede webhosting? Dan kan het zo maar een quick win zijn die ervoor gaat zorgen dat jij op korte termijn meer bezoekers gaat doen.

2.Dagelijkse back-ups

Hoe vervelend zou het zijn als je website crasht en alles weg is? Om dit te voorkomen is het van belang dat je investeert in goede webhosting. De meeste professionele webhosting bedrijven maken namelijk dagelijks back-ups van je website gegevens.

Hierdoor hoef je jezelf nooit zorgen te maken over een crash. Ideaal in onze ogen en bovendien noodzakelijk. Je stopt dagelijks namelijk veel tijd in je website en het zou zonde zijn als dit allemaal voor niks is.

3. Hulp bij problemen

Wie aan websites denkt, denkt waarschijnlijk gelijk aan gecompliceerde processen. Logisch, aangezien het soms best lastig kan zijn om je website helemaal in orde te maken.

Om die reden is het fijn om bij vragen snel geholpen te worden. Vaak is het zo dat een goede hosting provider beschikt over een helpdesk die klaar staat voor al je vragen.

Ideaal aangezien je vast en zeker tegen bepaalde dingen aan zal gaan lopen.

Ons advies

Goed, je weet nu dus waarom het belangrijk is om te investeren in goede hosting. Nu is de volgende vraag: wat is een goede hosting partij?

Zelf zijn wij zeer te spreken over de hosting van Cloud86. Dit is momenteel namelijk een van de snelste webhosting providers van Nederland. Uit verschillende onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat zij tot 300% snellere hosting kunnen leveren ten opzichte van vergelijkbare concurrenten.

Daarnaast hebben ze een gemiddelde uptime van maar liefst 99,98%, hebben ze een ervaren helpdesk en zijn al je gegevens veilig. Al met al zeker een partij die wij zouden aanraden bij het uitkiezen van webhosting!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>