fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Laatste update: augustus 2023

Door: Redactie Top-X

Een autoverzekering afsluiten? Dat is iets dat in Nederland verplicht is. Veroorzaak je schade bij een ander, dan zal de verzekering dit vergoeden. Ben jij momenteel verschillende verzekeringen aan het vergelijken? Dan is het verstandig om je goed te verdiepen in de dekking en de verschillende aanbieders. Op basis van je dekking wordt namelijk je premie bepaald en tussen verschillende aanbieders kan een behoorlijk prijsverschil zitten.

Kies voor de juiste dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het zeer belangrijk dat je kiest voor de juiste dekking. Goed om te weten is dat er drie verschillende soorten dekkingen zijn. Laten we beginnen met de All Risk verzekering. Deze verzekering is er voor mensen die hun auto volledig verzekerd willen hebben, dus ook wanneer jij zelf schade aan jouw eigen auto veroorzaakt. Aan te raden is om voor deze verzekering te kiezen op het moment dat je een nieuwe auto hebt, of deze een behoorlijke waarde vertegenwoordigd. Je premie is bij deze dekking vrij hoog, dit moet het dus wel waard zijn. Is jouw auto al wat ouder of vertegenwoordigd deze niet veel waarde? Dan kan je wellicht beter voor een WA-verzekering kiezen.

De WA-verzekering

De WA-verzekering is er voor mensen die puur willen dat zij verzekerd zijn op het moment dat zij schade veroorzaken aan andermans voertuig. Goed om te weten is ook dat er nog een optie is. Zo zou je ook kunnen kiezen voor een WA-Plus verzekering. Deze verzekering dekt jou op specifieke momenten bij schade aan de eigen auto. Zo dekt een WA-Plus verzekering bijvoorbeeld bij diefstal, maar ook bij brandschade.

Vul de juiste gegevens in

Ben je erover uit, weet je welke verzekering je af wil sluiten? Dan is het belangrijk dat je de juiste gegevens invult. Zo zal je bijvoorbeeld in moeten vullen hoeveel kilometers je rijdt en waar je woont. Deze factoren bepalen samen met de waarde en het bouwjaar van je auto hoe hoog je premie zal zijn. Verstandig is overigens ook om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Sterker nog, tegenwoordig zijn er handige websites die dit voor jou doen. Zo krijg jij meteen een overzicht van de verschillende aanbieders, hun tarieven en wat zij precies aanbieden. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Ook is het slim om nog even de reviews door te nemen, zo leer je van andermans ervaringen.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>