• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar let je op bij het kopen van een goede parasol?

Laatste update: mei 2022

Door: Jerry van Es

De zomer komt er weer aan, er zijn warme dagen op komst. Heerlijk weer om in de tuin te gaan zitten of op het balkon maar dit kan erg warm worden. Daarom is het handig om een parasol te hebben. Maar wat voor soorten zijn er en waar moet je op letten? Hier lees je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een parasol.

Soort Parasol

Het is belangrijk om te kijken wat voor soort parasol je wilt gaan aanschaffen. Je hebt je een staan parasol die je met een parasolvoet op de grond kan zetten maar je hebt bijvoorbeeld ook een muurparasol deze zit aan de muur bevestigd. Het voordeel hiervan is dat deze parasol niet kan omvallen omdat deze aan de muur vast zit. De muurparasol is daarom zeker een aanrader om deze aan te schaffen!

Ook heb je een zweefparasol. Dit is een parasol die met een Parasolvoet is bevestigd en eigenlijk zweeft boven je terras. Dit is erg ideaal want hiermee hou je meer ruimte over voor bijvoorbeeld tafels en stoelen neer te zetten omdat je dan geen last hebt van een parasolvoet rechtsboven je parasol, dit is dus zeker ook een hele handige keuze om hiervoor te kiezen bij een parasol kopen.

Parasolvoet

Als je toch gaat en kiest voor een parasol kopen met een parasolvoet is het belangrijk op te letten of je wel een parasolvoet koopt die ook stevig blijft staan. Als je bijvoorbeeld een tuin heb kan je een gat in de grond maken en daar de parasolvoet in vast zetten, hierdoor blijft deze stevig staan en zal die eigenlijk niet omvallen.

Als je een balkon hebt dan is het het beste om te gaan voor een parasolvoet die je makkelijk op te grond kunt zetten. Het is dan belangrijk dat deze parasolvoet genoeg gewicht bevat zodat die erg stevig op de grond zal blijven staan en niet om zal vallen.

Parasoldoek

Ook is het erg belangrijk om te letten op de parasoldoek die je voor je parasol gaat aanschaffen. Het is belangrijk dat deze stevig genoeg is en ook is het belangrijk om op te letten dat de parasoldoek genoeg beschermt tegen de zon!

Daarom is het belangrijk om te gaan kijken welke doek erg goed beschermd tegen de zon. Koop daarom niet het allergoedkoopste parasoldoek die weinig bescherming biedt.

Tip: Let er op dat het doek zoveel mogelijk gram per vierkante meter heeft, want hoe meer gram hoe beter de kwaliteit van het doek!

Je budget

Natuurlijk moet de parasol ook binnen je budget passen. Je hebt bijvoorbeeld een parasol winkel waar ze een hele hoop keuze hebben tussen verschillende parasols, maar dit moet natuurlijk ook binnen je budget passen. Het is niet altijd de juiste keuze om te gaan voor een parasol die het allergoedkoopste is. Deze is vaak niet allerbest en heeft weinig bescherming tegen de zon. Ook is het handig om online te zoeken en prijzen tussen verschillende webshops te vergelijken zodat je een voor zo goedkoop mogelijk bedrag een parasol kunt gaan aanschaffen.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>