• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je performance op de fiets verhogen? Gebruik een fietscomputer!

Laatste update: juli 2021

Door: Redactie Top-X

Fietsen is een activiteit die je puur recreatief kunt benaderen, maar voor veel mensen is fietsen ook een manier om goed te bewegen, fit te blijven en/of overtollig lichaamsgewicht kwijt te raken. Als fietsen voor jou meer is dan rustig rondtoeren en je fietsen als een sport benaderd, dan kun je niet zonder bepaalde fietsaccessoires.

Een van de fietsaccessoires die je hoe dan ook nodig hebt als sportief fietser is een draadloze fietscomputer. Welke voordelen hebben draadloze fietscomputers voor als je jouw performance op de fiets wilt verbeteren?


Geen draadbreuken meer

Een van de grootste voordelen van een draadloze ofwel remote fietscomputer is dat je geen last hebt van bedrading. De draden zitten tijdens het fietsen niet in de weg en hoeven niet te worden weggewerkt. Ook is de kan op draadbreuken met de beste fietscomputer zonder bedrading natuurlijk volledig nihil.

Fietscomputers hebben tal van nuttige functies

Een fietscomputer is natuurlijk niet het enige hulpmiddel wat je kan gebruiken, er zijn nog veel meer fietsaccessoires. Het aantal mogelijkheden dat deze gadget biedt, is echter groter dan veel mensen denken. Je kunt niet alleen de snelheid vastleggen (actueel en gemiddeld), maar ook zaken als de totale rijafstand, de gemiddeld gereden dagafstand, het aantal verbrande calorieën, het hoogteverschil op het traject en soortgelijke zaken.

Er zijn dus opties en mogelijkheden genoeg. Tegenwoordig zijn er ook apps verkrijgbaar die de registratie nog gemakkelijker maken en alles opslaan qua gegevens die jij wenst. Door de gegevens op te slaan en te bewaren, kun je nagaan hoeveel vooruitgang je boekt qua afstanden, gemiddelde snelheid en fietstijden. Uiteindelijk kun je zo op een slimme manier je voortgang bijhouden en registreren.

Diverse soorten en voordelige prijzen

Voor de kritische consument is er volop keuze aan typen, formaten, modellen en functionaliteiten als je een geschikte fietscomputer zoekt. Ook qua prijscategorieën is er de nodige keuze. Er is altijd wel een geschikte variant te vinden die precies past bij wat je zoekt voor jouw fietstochten. Vergelijk daarom meerdere modellen, weet goed wast je zoekt en maak dan een doordachte keuze.

Met een fietscomputer fiets je een stuk bewuster

We noemen nog een laatste voordeel van het fenomeen fietscomputer. Gebruik je een draadloze fietscomputer tijdens het toeren, dan fiets je een stuk bewuster. De geavanceerde varianten van deze fiets accessoires zijn voorzien van een navigatiesysteem. Zo kun je precies registeren, via een app, waar je bent en de route opslaan om deze nog eens te fietsen of om de variatie qua routes erin te houden. En ben je even de weg kwijt? Dan helpt een goede fietscomputer je om snel de weg weer teug te vinden.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>