...

Visum aanvragen voor Oman: dit is wat je moet weten!

Een vakantie naar Oman wordt steeds populairder. Niet zo gek overigens aangezien dit een prachtig land is met een uniek landschap. Bovendien is het Sultanaat Oman nog niet ontdekt door de massa’s toeristen waardoor het lekker rustig is. In onze ogen is Oman dan ook een verborgen parel die je zeker eens moet bezoeken.

Oman staat bekend om zijn gastvrije bevolking, goede eten en bijzondere landschappen. Bovendien is het een land waar je heel makkelijk door heen kan reizen. Zo zijn de wegen goed en de meeste mooie plekken zijn binnen een dag te bereiken vanaf de hoofdstad.

Een auto huren is dan ook zeker geen slecht idee. Als jij een reis naar Oman in gedachte hebt is het wel even belangrijk dat je van te voren wat werk doet. Je dient namelijk een visum aan te vragen voor je reis naar Oman. Hoe dat precies werkt lees je in dit artikel!

Een visum aanvragen voor Oman, hoe werkt dat?

Als jij plannen hebt voor een reis naar Oman is het goed om rekening te houden met het aanvragen van een visum. Wanneer je voor een kort verblijf naar Oman (maximaal 30 dagen) reist voor toeristische doeleinden dien je namelijk een toeristenvisum aan te vragen. Waar je dit visum vroeger nog ter plaatse kon aanschaffen is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Sinds een aantal jaar werkt de overheid van Oman met een zogenaamd digitaal visumsysteem. Dit houdt in dat er niet wordt gewerkt met een traditioneel visum maar met een eVisa. Dit is een elektronische reistoestemming die wordt afgegeven door de Autoriteiten in Oman en vervangt het visum. Er wordt dus ook geen visum of label op het paspoort aangebracht bij een bezoek aan Oman.

Goed, als je naar Oman wilt reizen is het dus niet meer mogelijk om een visum te kopen op het vliegveld, bij een grensovergang of bij de ambassade. Goed om te weten lijkt ons! Zodra jouw elektronische visum afgegeven wordt heb je 30 dagen de tijd om het land binnen te reizen.

Wat overigens ook goed is om te weten is dat twee soorten e-visa bestaan voor Oman:

Single entry visum

Zoals de naam al doet vermoeden kun je met dit visum slechts een keer het land inreizen. Een single entry visum is vaak geldig van een periode van 10 tot maximaal 30 dagen. Mocht je nou binnen die 30 dagen het land een keer uit gaan en vervolgens weer het land in willen, dan dien je helaas een nieuwe e-visum aan te vragen.

Bij een visum voor Oman aanvragen is het trouwens wel belangrijk dat je aan een aantal eisen voldoet. Zo dien je te beschikken over een Belgische- of Nederlandse nationaliteit, een paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is en een bewijs van je retourvlucht of vlucht naar volgende bestemming. Ook moet je kunnen aantonen dat je ergens gaat verblijven, je moet namelijk een bevestiging van je accomodatie voor je eerste nacht in Oman laten zien.

Mulitple entry visum

Het tweede type eVisum is het zogenaamde multiple entry visum. Met dit visum kan je meerdere keren Oman in- en uitreizen. Dit visum is ook 30 dagen geldig, het enige verschil is dat je land nu wel meerdere keren in en uit mag reizen.

Ook voor dit visum geldt weer dat je moet beschikken over een Belgische- of Nederlandse nationaliteit, een paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is bij aankomen in Oman. Ook moet je de bevestiging laten zien van de accomodatie waar je de eerste nacht zal overnachten en het bewijs van je retourvlucht of vlucht naar volgende bestemming.

Een andere visum voorwaarden voor Oman is dat je geen visumstempel voor Israël in je paspoort mag hebben staan.

Wat zijn de kosten van een visum voor Oman?

Nu je weet hoe een visum precies werkt in Oman is het tijd om door te gaan naar het volgende onderdeel. Hoe zit het namelijk met de betaling en de kosten van een visum voor Oman?

Een toeristenvisum van 10 dagen kost circa € 12. Voor 30 dagen zijn de kosten circa € 45.

Reizen met kinderen

Ben je van plan met kinderen de reis naar Oman te maken? Dan is er nog een extra voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo is het van belang dat je kinderen een eigen reisdocument hebben en niet ingeschreven staan op het paspoort van hun ouders. Zorg er daarom altijd voor dat je kind een geldig reisdocument heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *