• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Verhuizen in de zomer: wat kan je verwachten?

Laatste update: september 2021

Door: Redactie Top-X

Mensen die een huis willen kopen zoeken vaak op “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen”. Blijkbaar zijn Nederlanders altijd naar huizen aan het kijken en zien ze een verhuizing wel zitten, want deze zin wordt vaak gegoogeld. Heb je de knoop doorgehakt en ga je deze zomer verhuizen? Dan hebben we deze tips voor je.

Vakantie is je vriend én je vijand

Het is volkomen logisch dat je de zomervakantie kiest als moment om te verhuizen. Zeker als je kinderen hebt en zij naar een andere school gaan na de verhuizing. Zelf kun je in die periode je vrije dagen mooi gebruiken om de verhuizing te regelen en jezelf te settelen op de nieuwe plek.

Maar er zijn ook nadelen aan de vakantie. Mocht je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf willen inhuren, dan kan het zijn dat zij gesloten zijn of met een minimale bezetting doorwerken. Zorg dus dat je ze zo vroeg mogelijk benadert om te komen helpen. Over hulp gesproken: ook je vrienden en familie kunnen net in deze periode op vakantie zijn. En als je iets geregeld moet hebben voor je aansluitingen in de nieuwe woning, werkt de vakantie vaak ook niet mee.

Het kan behoorlijk warm worden…

Volgens het KNMI telt de zomer gemiddeld landelijk ongeveer 19 zomerse dagen van 25 graden of meer. Daar kunnen ook nog een stuk of vier tot zes tropische dagen tussen zitten van maar liefst 30 graden of meer. Natuurlijk is het moeilijk om te voorspellen of het op jouw verhuisdag toevallig zo warm gaat worden, maar het is wel verstandig om er vast rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door extra vroeg te beginnen met verhuizen, zodat je niet op het heetst van de dag in de hitte met verhuisdozen aan het slepen bent. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wil je er trouwens voor zorgen dat het in je nieuwe woning lekker warm is wanneer de temperatuur buiten lager is? Kijk dan eens naar onze uitgebreide test van elektrische haarden. Zo kun je snel de beste haard voor jouw situatie kiezen. Dat scheelt je veel tijd en energie. Graag gedaan!

Je verhuizing vliegt voorbij

In de meeste gevallen hebben mensen die verhuizen achteraf het gevoel dat ze supersnel zijn overgegaan naar hun nieuwe woning. Dat zal in de zomer nog sterker het geval zijn, want met hogere temperaturen zijn we productiever dan wanneer het koud is. Je kunt er dus op vertrouwen dat de overgangsperiode snel voorbij is.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>