fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Op zoek naar een traplift? Lees hier alles wat je moet weten

Publicatie datum: 14 juli, 2020

Door: Redactie Top-X

Voor mensen die niet goed meer te been zijn en toch van een optimaal wooncomfort en veiligheid willen genieten, is een traplift de perfecte oplossing. De zoektocht naar de juiste traplift voor in huis is echter niet altijd gemakkelijk, want welk model moet je nu precies kiezen?

Het onderstaande overzicht geeft meer info over wat een traplift is en welke mogelijkheden er zijn. Op die manier kan je sneller de verschillende trapliften vergelijken!


Wat is een traplift?

Een traplift is een automatische lift in de vorm van een stoel, die gebruikt wordt om een persoon van de trap op en af te brengen. Het is de ideale oplossing voor mensen die niet meer zelfstandig de trap op kunnen, maar wel in een huis wonen met meerdere verdiepingen.

Een traplift wordt aan de trap gemonteerd door middel van een stalen of kunststof rail, waaraan de lift als het ware hangt. Op die manier kan de persoon in kwestie al zittend naar boven gevoerd worden. Een stuk veiliger dus als je niet meer goed te been bent. Het is goed om te kijken naar een vergoeding voor een traplift. Er zijn namelijk verschillende situaties waar subsidies worden verstrekt.

De verschillende soorten trapliften

Er bestaan tegenwoordig heel wat verscheidene modellen trapliften. Hieronder een overzicht:

Een traplift voor rechte trappen

Beschikt je woning over een rechte trap, dan is een bijpassende traplift aangeraden. Dit is doorgaans de goedkoopste oplossing en het monteren van zo’n traplift is ook relatief eenvoudig.

Een traplift voor trappen met een bocht

Is je trap met een bocht of meerdere bochten gebouwd, dan moet je ook een aangepaste traplift zoeken. Deze liften vragen iets meer tijd om te monteren en kosten doorgaans wat meer, maar als je kiest voor kwaliteit ban je wel zeker van een duurzame investering!

Een traplift voor meerdere verdiepingen

Vervolgens zijn er ook trapliften voor trappen die over méér dan twee verdiepingen lopen. De prijs van zo’n model ligt hoger, aangezien er meer rail moet worden geplaatst. Het voordeel is dat dergelijke trapliften vaak met een opklapbaar stoeltje komen (om plaats te besparen tussen de verdiepingen).

Trapliften voor buiten

Ten slotte zijn er tegenwoordig ook al modellen trapliften die buiten gebruikt kunnen worden. Hierbij wordt bij montage en productie vooral aandacht besteedt aan de weerbaarheid van het materiaal tegen weersomstandigheden. De elektrische onderdelen worden optimaal geïsoleerd zodat de trap ook veilig bij koud weer, regen en vorst kan worden gebruikt!

Belangrijke factoren bij aankoop van een traplift

Als je een traplift wilt kopen, dien je met een aantal zaken rekening te houden:

  • De vorm van je trap
  • Het aantal verdiepingen dat je wilt overbruggen
  • De hoogte en aantal treden van elk trapdeel
  • Je beschikbare budget (lees: wat kost een traplift?)

Op basis van deze factoren kan je op zoek gaan naar de beste traplift voor jouw situatie. De voordelen van een traplift reiken hoe dan ook ver: meer veiligheid voor minder valide personen, het is een investering die lang meegaat en daarbij bestaan er ook heel wat verschillende trapliften met een uniek design, zodat je woning er ook nog eens stijlvoller door wordt!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>