Laatste update: september 2021

Door: Soraya

Best Geteste Sauna voor Thuis

Infraroodcabine Levi 3 Exclusive Full Spectrum

5/5

De Exclusive serie zijn full spectrum sauna’s waarbij vooral gelet is op juiste materialen en goede kwaliteit infraroodstralers, de infaroodcabines zijn helemaal compleet en voorzien van vele extra’s.
Met de Exlusive serie infraroodsauna ‘s hebben wij al vele mensen met bijvoorbeeld reuma en spier of gewrichtsklachten kunnen helpen.
De Full spectrum stralers hebben als voordeel dat ze direct warm zijn en diep naar binnen dringen zodat u direct profijt heeft van de infraroodstraling en na de sauna sessie soepel rond kunt lopen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een sauna voor thuis?

Er gaat niets boven een lekker avondje zweten en stoom uitblazen in de sauna! Voel je als herboren met een heerlijke thuissauna. Het liefst geniet je natuurlijk van jouw sauna momentje in alle privacy en rust. Met een sauna voor thuis kun je op elk moment van de dag genieten van jouw ontspanmomentje. 

Daarnaast kun je geheel naar eigen wens bepalen hoe warm je de sauna wilt, welke geuren je wilt ruiken en welke materialen je wilt voor jouw sauna. Ga voor de geur jij het lekkerst vindt of die het best bij jouw gezondheid vereisen aansluit.

Zo heb je verschillende aromatherapie geuren voor elk lichaamstype en gemoedstoestand. De beste thuissauna is niet alleen ideaal voor de koude winterdagen, je houdt er ook je spieren en gewrichten soepel mee! Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld kampt met vervelende reumaklachten.

Wist je ook dat je met een sauna bezoekjes veel zweet en daarmee ook zorgt voor een reiniging van je poriën en voor gewichtsverlies? Kort om, een thuissauna is niet alleen hartstikke ontspannend, het is daarnaast ook nog eens gezond. Bij het uitzoeken van de beste sauna voor thuis komen een aantal zaken kijken.

Het vinden van de juiste thuis sauna prijs en het juiste model is niet eenvoudig. Daarom hebben wij alvast een selectie gemaakt voor de beste sauna voor thuis en hebben wij het een en ander voor je uitgezocht. Bekijk snel onze tips!

Wat kost een sauna voor thuis

Wanneer je aan de aanschaf van een sauna denkt, denk je al snel aan een ruim koste plaatje. Echter, een thuis sauna hoeft niet duur te zijn. 

Bedenk bijvoorbeeld ook dat het je veel dure spa en sauna bezoekjes door de jaren heen gaat uitsparen. De huis sauna prijs varieert sterk per model. Zo heb je tegenwoordig al geavanceerde modellen onder de 1000 euro of zelfs een stoomcabine onder 230 euro! 

Zelfs wanneer je voor een wat ruimer model gaat, zit de sauna prijs alsnog onder de 1400 euro. De thuis sauna prijs is dus relatief laag en daarmee is een sauna dus niet alleen voor een luxueuze levensstijl weggelegd. Vergelijk de verschillende prijzen en ga voor een model dat bij jouw budget past.

Verschillende modellen

Bij het uitzoeken van een thuis sauna, kun je kiezen uit verschillende modellen. Zo heb je de klassieke modellen die we allemaal kennen, namelijk de sauna’s waar je met hete stenen en water zorgt voor warmte en stoom. 

De traditionele sauna verwarmt je lichaam van buiten doormiddel van een kachel. De infrarood sauna in tegenstelling, verwarmt je lichaam vanbinnen. 

De infrarood thuis sauna waarmee je voor warme infraroodverlichting zorgt geeft warme stralingen die eenvoudig door het hele lichaam kan worden geabsorbeerd. Of ga voor een stoomcabine model. Met een stoomcabine zorg je eenvoudig voor stoom en daarmee kun je snel gaan zweten. 

Bekijk welk model het best bij jou in huis past of in jouw tuin past en let daarbij ook op voor hoeveel personen je de cabine wilt gebruiken. Wil je ook af en toe met een ander van de sauna gebruik kunnen maken? Ga dan voor een wat ruimer model waar je met twee of meerdere personen comfortabel kunt zitten. 

Daarnaast is het type straling van belang. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen magnesiumoxide, full spectrum en carbon straling, waarmee je gaat voor lange, korte of midden golven. Het verschil van de golven zit hem in de intensiteit van de lampen. 

Met een korte straling ga je bijvoorbeeld voor een goede dieptewerking en de snelle opwarmtijd en met een wat langere golven ga je voor minder felle infrarood warmte waardoor je langer in de cabine kunt blijven. Bekijk snel uit de selectie van de verschillende beste thuissauna en infrarood thuis sauna modellen voor thuisgebruik en vind het model dat bij jouw interieur past.

1. Infraroodcabine Levi 2 Exclusive Full Spectrum

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Ruimte gebrek voor een sauna hoeft geen excuus te zijn voor de aanschaf van een sauna. Deze zeer compacte thuis sauna kan iedereen kwijt op zolder of in de badkamer.

Het voordeel van zijn compactheid is dat de cabine direct warm wordt en de stralen diep naar binnen dringen. Met model is daarnaast eenvoudig in elkaar te zetten en is voorzien van alle gemakken, zoals een ingebouwde radio en speakers.

Voordelen infraroodcabine Levi 2 Exclusive Full Spectrum

  • Direct warm

Nadelen infraroodcabine Levi 2 Exclusive Full Spectrum

  • Zeer klein model. Niet geschikt voor meerdere personen

2. Infraroodcabine Ivar 4 Carbon Topline

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Deze infraroodcabine, gemaakt van hout, is een wat ruimer formaat sauna. Met dit model ga je voor de klassieke sauna look met infraroodstraling. Je installeert de sauna eenvoudig in je thuishuisje, je zolder of in je serre. 

Met carbon staling ga je voor een lange golf staling wat zorgt voor een goede huid en een goede doorbloeding. Voorzien van een radio en verlichting. De cabine is eenvoudig in elkaar te zetten en direct gebruiksklaar. Met de warme infraroodverlichting zorg je snel voor heerlijk warme en soepele spieren.

Voordelen Infraroodcabine Ivar 4 Carbon Topline

  • Geschikt voor meerdere personen

Nadelen Infraroodcabine Ivar 4 Carbon Topline

  • Gezien de ruimte heeft de cabine een iets wat langere opwarmtijd ten opzichte van kleinere infraroodcabines

3. Infraroodcabine Ivar 2 Full Spectrum

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze infraroodcabine is een ideale cabine voor warme en diep binnendringende straling. De cabine beschikt maar liefst over 5 stralers waarmee je zorgt voor een extra diepe straling.

De Full Spectrum straling houdt in dat de infraroodcabine gaat voor het volledige spectrum aan infraroodstraling. Je gaat daarmee dus voor zowel de lange golf, de midden golf, en de korte golf straling. 

De cabine is eenvoudig in elkaar te zetten en bied ruimte voor twee personen. De cabine is gemaakt van cederhout en voorzien van zowel binnen als buitenverlichting. De cabine is digitaal te bedienen zowel vanaf de binnen- als de buitenkant.

Voordelen Infraroodcabine Ivar 2 Full Spectrum

  • Meerdere (5) Full Spectrum Stralers waarmee je voor extra warme en diepe straling gaat

Nadelen Infraroodcabine Ivar 2 Full Spectrum

  • Een wat complexer model wat je minder gemakkelijk overal in elkaar zet

4. Infraroodcabine Ivar 2 Actiemodel

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze infraroodcabine is compact van formaat en eenvoudig te installeren. Het actiemodel beschikt over magnesiumoxide stralers waarmee je snel voor warmte zorgt en voor een gedeeltelijke dieptewerking door de midden en lange golf straling. Een magnesiumoxide straling zorgt voor lange- en middengolven wat de transpiratie bevorderd en zorgt voor een goede ontgifting van het lichaam. De cabine is daarnaast voorzien van speakers en digitale bediening.

Voordelen Infraroodcabine Ivar 2 Actiemodel

  • De 5 Magnesiom oxide stralers

Nadelen Infraroodcabine Ivar 2 Actiemodel

  • Klein model, minder geschikt voor meedere personen

5. Sauna - Draagbaar - Stoomcabine - Afvallen - Wit

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze draagbare stoomcabine is dé ideale thuiscabine om snel en overal op te zetten. Wanneer je even lekker wilt zweten is dit de perfecte thuis sauna. Dit model is het goedkoopste model uit de selectie en dé oplossing voor een goedkoop alternatief. Met de draagbare stoomcabine zorg je snel voor warme stoom en kun je genieten van jouw sauna momentje in alle rust. Het je even een griepje te pakken? Zet de cabine dan eenvoudig op om snel die bacteriën eruit te stomen. Omdat de cabine zo eenvoudig is om op te zetten, zet je hem ook gemakkelijk in je tuin neer.

Voordelen Sauna – Draagbaar – Stoomcabine – Afvallen – Wit

  • Eenvoudig overal te plaatsen en te installeren.

Nadelen Sauna – Draagbaar – Stoomcabine – Afvallen – Wit

  • De cabine heeft geen raam.

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>