Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Thuis Sauna

Beste sauna voor thuis

Infraroodcabine Levi 3 Exclusive

De Infraroodcabine Levi 3 Exclusive is de best geteste sauna voor thuis. In deze sauna is vooral gelet is op juiste materialen en goede kwaliteit infraroodstralers, de infaroodcabines zijn helemaal compleet en voorzien van vele extra’s.

Met de Infraroodcabine Levi 3 Exclusive zijn er al vele mensen met bijvoorbeeld reuma en spier of gewrichtsklachten geholpen.
Het heeft als voordeel dat ze direct warm zijn en diep naar binnen dringen zodat u direct profijt heeft van de infraroodstraling en na de sauna sessie soepel rond kunt lopen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste thuis sauna? Er gaat niets boven een lekker avondje zweten en stoom uitblazen in de sauna! Voel je als herboren met een heerlijke thuissauna. Het liefst geniet je natuurlijk van jouw sauna momentje in alle privacy en rust. Met een sauna voor thuis kun je op elk moment van de dag genieten van jouw ontspanmomentje. 

Daarnaast kun je geheel naar eigen wens bepalen hoe warm je de sauna wilt, welke geuren je wilt ruiken en welke materialen je wilt voor jouw sauna. Ga voor de geur jij het lekkerst vindt of die het best bij jouw gezondheid vereisen aansluit.

Zo heb je verschillende aromatherapie geuren voor elk lichaamstype en gemoedstoestand. De beste thuissauna is niet alleen ideaal voor de koude winterdagen, je houdt er ook je spieren en gewrichten soepel mee! Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld kampt met vervelende reumaklachten.

Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in een thuis sauna. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende sauna's en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Thuis Sauna's

Beste sauna voor thuis

Beste Koop Thuis Sauna
1. Infraroodcabine Levi 3 Exclusive

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 1 | FS

Beste Infrarood Thuis Sauna
2. Infraroodcabine Ivar 1

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 2 | FS

Beste Comfort Thuis Sauna
3. Infraroodcabine Ivar 2 - FS

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 2 | Actie

Beste Individuele Thuis Sauna
4. Infraroodcabine Ivar 2

NordFalk mobiele saunabox 60x80x110 cm - stoomsauna / sauna voor thuis met 1000W stoomverwarming

Beste Thuis Sauna Box
5. NordFalk Sauna Box

Top 10 Beste Thuis Sauna's

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire thuis sauna's bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top sauna's bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Thuis Sauna?

Wist je ook dat je met een sauna bezoekjes veel zweet en daarmee ook zorgt voor een reiniging van je poriën en voor gewichtsverlies? Kortom, een thuissauna is niet alleen hartstikke ontspannend, het is daarnaast ook nog eens gezond. Bij het uitzoeken van de beste sauna voor thuis komen een aantal zaken kijken.

Het vinden van de juiste thuis sauna prijs en het juiste model is niet eenvoudig. Daarom hebben wij alvast een paar punten beschreven waar je op moet letten bij een aankoop. Hiernaast hebben wij het een en ander voor je uitgezocht. Bekijk snel onze tips!

Kwaliteit Hout

Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het hout. Deze moet wel instaat zijn om in de sauna te kunnen. Lang niet alle houtsoorten zijn geschikt of gaan niet heel lang mee. Dus bekijk goed naar de kwaliteit van het hout voordat je een aankoop doet.

Vermogen

Verder is het goed om te kijken naar het vermogen van de sauna. Het kan bijvoorbeeld op een normaal stopcontact of op krachtstroom. Dit is handig om te weten omdat je zo kan berekenen hoeveel vermogen het gaat gebruiken (zo bereken je dus ook makkelijk de kosten).

Afmeting

Thuis sauna's zijn er in verschillende afmetingen. Ze zijn gemaakt voor bepaalde ruimtes. Bekijk van te voren goed in welke ruimte je de sauna wil plaatsen. Of dit nou de woonkamer of de schuur is. Op deze manier kan je makkelijker op zoek naar naar de juiste thuis sauna. 

Persoonlijke Voorkeuren

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke voorkeuren. Hoeveel zitplekken wil je hebben? Wat voor sauna wil je precies hebben? Hoeveel ruimte wil je hebben? Dit zijn allemaal belangrijke vragen waar je antwoord op moet kunnen geven als je een aankoop wil doen.


Wat is de beste Thuis Sauna van 2022? 

Wat is de beste thuis sauna van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten sauna's getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste sauna's in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke saunacabines het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Infraroodcabine Levi 3 Exclusive

Beste sauna voor thuis

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De eerste thuis sauna in de lijst is de Infraroodcabine Levi 3 Exclusive. Dit is de best geteste thuis sauna van 2022. Dit is de beste koop voor in je huis. 

Ruimte gebrek voor een sauna hoeft geen excuus te zijn voor de aanschaf van een sauna. Deze zeer compacte thuis sauna kan iedereen kwijt op zolder of in de badkamer. Hiernaast is het niet zwaar en daardoor makkelijk mee te nemen. Dit kan in verschillende voertuigen.

Het voordeel van zijn compactheid is dat de cabine direct warm wordt en de stralers diep naar binnen dringen. Dat is toch fijn als je maar kort de tijd hebt. Met model is daarnaast eenvoudig in elkaar te zetten en is voorzien van alle gemakken, zoals een ingebouwde radio en speakers.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Infraroodcabine Levi 3 Exclusive

 • Direct warm
 • Infrarood stralers
 • Niet zwaar om te installeren

Nadelen Infraroodcabine Levi 3 Exclusive

 • Geen

2. Infraroodcabine Ivar 1

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 1 | FS

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de best geteste infrarood thuis sauna? Dan is de Infraroodcabine Ivar 1 wat voor jou! Deze kleine sauna zorgt ervoor dat je echt tot rust komt.

Deze infraroodcabine, gemaakt van hout, is een wat kleinere variant. Met dit model ga je voor de klassieke sauna look met infraroodstraling. Je installeert de sauna eenvoudig in je thuishuisje, je zolder of in je serre.  Hiervoor is geen hulp nodig en dit kan iedereen zelf.

Met full spectrum stralers komen belangrijke onderdelen van je lichaam tot rust. Denk aan je onderrug of knieën. Het is ook voorzien van een radio en verlichting. De cabine is eenvoudig in elkaar te zetten en direct gebruiksklaar. Met de warme infraroodverlichting zorg je snel voor heerlijk warme en soepele spieren.

Voordelen Infraroodcabine Ivar 1

 • Makkelijk te installeren
 • Direct warm

Nadelen Infraroodcabine Ivar 1

 • Korte aansluitingskabel

3. Infraroodcabine Ivar 2 - FS

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 2 | FS

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je op zoek bent naar een comfortabele thuis sauna, dan is de Infraroodcabine Ivar 2 - FS wat voor jou! Dit is de best geteste comfort thuis sauna van 2022.

Deze infraroodcabine is een ideale cabine voor warme en diep binnendringende straling. De cabine beschikt maar liefst over 5 stralers waarmee je zorgt voor een extra diepe straling. De Full Spectrum straling houdt in dat de infraroodcabine gaat voor het volledige spectrum aan infraroodstraling. Je gaat daarmee dus voor zowel de lange golf, de midden golf, en de korte golf straling. 

De cabine is eenvoudig in elkaar te zetten en bied ruimte voor twee personen. Het is wel wat complexer dan andere sauna's. Verder is de cabine gemaakt van cederhout en voorzien van zowel binnen als buitenverlichting. De cabine is digitaal te bedienen zowel vanaf de binnen- als de buitenkant.

Voordelen Infraroodcabine Ivar 2 - FS

 • Meerdere (5) Full Spectrum stralers waarmee je voor extra warme en diepe straling gaat
 • Gewaardeerd merk

Nadelen Infraroodcabine Ivar 2 - FS

 • Een wat complexer model waardoor je het minder gemakkelijk in elkaar zet

4. Infraroodcabine Ivar 2

Fonteyn | Infraroodcabine Ivar 2 | Actie

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de Infraroodcabine Ivar 2. Dit is de best geteste individuele thuis sauna's van 2022. Het is een heerlijke en gemakkelijke sauna.

Deze infraroodcabine is compact van formaat en eenvoudig te installeren. Het actiemodel beschikt over magnesiumoxide stralers waarmee je snel voor warmte zorgt en voor een gedeeltelijke dieptewerking door de midden en lange golf straling. Hier kunnen krap 2 mensen in, maar voor 1 persoon is er meer dan genoeg ruimte.

Een magnesiumoxide straling zorgt voor lange- en middengolven wat de transpiratie bevorderd en zorgt voor een goede ontgifting van het lichaam. De cabine is daarnaast voorzien van speakers en digitale bediening. In deze cabine kom je echt tot rust.

Voordelen Infraroodcabine Ivar 2

 • Inclusief 5 Magnesiom oxide stralers
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen Infraroodcabine Ivar 2

 • Klein model, minder geschikt voor meerdere personen

5. NordFalk Sauna Box

NordFalk mobiele saunabox 60x80x110 cm - stoomsauna / sauna voor thuis met 1000W stoomverwarming

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de NordFalk Sauna Box. Dit is de best geteste saunabox van 2022. Hierdoor heb je nog genoeg ruimte in je huis.

Deze draagbare stoomcabine is dé ideale thuiscabine om snel en overal op te zetten. Wanneer je even lekker wilt zweten is dit de perfecte thuis sauna. Dit model is heeft een scherpe prijs en dé oplossing voor een goedkoop alternatief. Met de draagbare stoomcabine zorg je snel voor warme stoom en kun je genieten van jouw sauna momentje in alle rust.

Het je even een griepje te pakken? Zet de cabine dan eenvoudig op om snel die bacteriën eruit te stomen. Omdat de cabine zo eenvoudig is om op te zetten, zet je hem ook gemakkelijk in je tuin neer. Hierna is het ook weer makkelijk om het los te koppelen. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag.

Voordelen NordFalk Sauna Box

 • Makkelijk mee te nemer
 • Scherpe prijs

Nadelen NordFalk Sauna Box

 • Voor 1 persoon

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel thuis sauna's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten thuis sauna's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de thuis sauna's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste thuis sauna's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP