fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jack

Theragun Massage Gun Review

Theragun

Ben jij nou op zoek naar een écht goede kwaliteit massage gun? Eentje waarmee jij jezelf volledig kan verlossen van spierpijn en lekker mee kan ontspannen? Dan denken wij dat de Theragun massage gun jou hier erg goed mee kan helpen. Deze massage gun is ontzettend in opmars en ook erg geliefd onder de huidige gebruikers. 

Alleen het slimme design is haast al genoeg reden om deze massage gun te kopen. Zo heeft dit massage apparaat een beetje de vorm van een triangel. Dit ligt heel lekker in de hand en zorgt ervoor dat jij optimaal kan masseren. 

Maar dit is natuurlijk niet het enige pluspunt aan de Theragun massage gun. Want wist je wel dat de blokkeer kracht van dit apparaat maar liefst 30 kilo is? Dit zorgt ervoor dat jij extra veel druk op je spieren kan zetten zonder dat de massage gun snelheid kan verliezen. 

Oh, en wist je dat je de massage gun kan verbinden met de speciale Therabody app? Met deze app kan jij extra hulp krijgen en begeleiding tijdens je massage. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld de verkeerde spieren masseert of je juist last krijgt van spierpijn. Heel erg handig!


Wil jij de Theragun massage gun kopen? Of zit je hier nog over na te denken? Dan kan dit artikel jou waarschijnlijk erg goed van pas komen. Hoe dan? Nou, wij hebben de massage gun zeer uitgebreid getest in een Theragun massage gun review. In deze test hebben wij onder andere gekeken of deze massage gun het geld waard is of juist niet.

Aangezien een massage gun (meestal) niet goedkoop is wil je je geld immers wel uitgeven aan eentje waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt, en niet aan eentje die na twee maand al kapot is. In deze Theragun masage gun review vind jij alle informatie die jij moet weten om te kunnen beslissen of dit massage apparaat wat voor jou is. En aan de hand van de test hebben wij ook een beoordeling gegeven over het apparaat inclusief een cijfer!


Belangrijkste voordelen en nadelen Theragun Massage Gun

Voordelen Theragun Massage Gun

  • Heeft een blokkeer kracht van maar liefst 30 kilo waardoor je extra veel druk op je spieren kan zetten zonder dat de massage gun minder snel is.
  • Je kan het apparaat verbinden met een speciale Thera Body App voor extra begeleiding.
  • Heeft de vorm van een triangel en daardoor een erg fijne en comfortabele grip.
  • Bij de massage gun krijg je maar liefst 6 verschillende opzetstukken om zo alle spiergroepen te kunnen masseren.
  • De oplaadtijd van de accu is relatief kort in vergelijking met andere massage guns: slechts 75 minuten.
  • Bij de bestelling krijg je ook een handige opbergtas om de massage gun in op te bergen.
  • Je kan de snelheid van de massage gun zelf instellen naar je eigen voorkeur. 

Nadelen Theragun Massage Gun

  • Het maximale geluidsniveau van deze massage gun is 71 decibel wat kan zorgen voor iets meer lawaai dan bij soortgelijke massage guns.
  • Het massage apparaat is erg krachtig maar sommige mensen vinden dit eerder pijnlijk.
  • In de Thera Body App kan je niet zelf een routine samenstellen.

Theragun Massage Gun Test 

Goed, zoals eerder aangegeven in dit artikel hebben wij deze Theragun massage gun zeer uitgebreid (en ook streng) getest. Alleen op deze manier kunnen wij jou betrouwbare en realistische testresultaten bieden over de kwaliteit van de Theragun massage gun/

Ook hebben wij in deze test gekeken naar zoveel mogelijk criteria om de review ook zo uitgebreid mogelijk te maken. Ben jij nou ook nieuwsgierig naar hoe deze massage gun heeft gescoord in onze spannende test? Goed nieuws, want dan kan je hieronder de officiële Theragun massage gun review lezen!

Gebruiksgemak

Het eerste punt dat wij hebben bekeken tijdens onze Theragun massage gun review is het gebruiksgemak. Dit gaat eigenlijk over hoe makkelijk je de massage gun in elkaar kan zetten en hoe fijn en simpel deze is in gebruik. 

En qua gebruiksgemak zijn wij toch wel erg tevreden over de massage gun. Zo zijn de opzetstukken bijvoorbeeld simpel te verwisselen en krijg je zelfs een Nederlandse handleiding bij je bestelling! Hier staat eigenlijk alles in wat je moet weten om van start te kunnen gaan.

Daarnaast heeft de massage gun ook een klein scherm waarop jij heel simpel kan kiezen uit verschillende intensiteit standen. Dit wijst aardig voor zich uit en dat heb je ook zo onder de knie. En ook de app kan je extra ondersteuning bieden bij het masseren. Al met al zit gebruiksgemak wel goed bij de Theragun massage gun!

RPM

Ook hebben wij in deze test en in de review gekeken naar de RPM. Waar staat dit voor? Nou, RPM is de afkorting voor Rotations Per Minute. In het Nederlands betekent dit het aantal toeren per minuut. Eigenlijk is hierbij een soort vuistregel dat hoe hoger het RPM van een massage gun is, hoe krachtiger deze werkt. 

Wanneer jij echt diep liggende knopen wil bereiken bijvoorbeeld heb je wel een massage gun nodig met genoeg kracht. Anders zal de knoop toch helaas blijven zitten. Om het wat eenvoudig te houden hebben wij het bij de RPM van deze massage gun over het aantal maximale en minimale bewegingen per minuut. 

Het minimale aantal bewegingen per minuut is 1750. Het maximale aantal bewegingen per minuut is daartegenover maar liefst 2400. Dat is aardig wat. En dit zorgt er direct voor dat jij ook diepliggende knopen goed kan bereiken. En de blokkeer kracht is dan ook nog eens 30 kilo wat ervoor zorgt dat je extra veel druk kan zetten op de spieren.

Accuduur

Een massage gun werkt meestal met een accu. En zoals je weet moet een accu ook opgeladen worden. En accuduur is toch wel erg belangrijk wanneer je de massage gun bijvoorbeeld gebruikt voor professioneel gebruik. 

Je wil dan niet dat het massage apparaat er midden in een sessie mee stopt. Dat is nogal onhandig. Gelukkig is de accu van de Theragun massage gun in slechts 75 minuten al volledig opgeladen. In verhouding met andere massage guns is dit best snel.

De exacte accuduur van de Theragun is helaas niet bekend. Echter krijg je wel twee accu’s geleverd bij je bestelling. Wanneer de één dan leeg is vervang je ‘m heel makkelijk met de andere, mits je deze dan van tevoren hebt opgeladen.

Draadloos

Wij hebben in de test ook gekeken of je de Theragun massage gun draadloos kan gebruiken. Want als je de massage gun verplicht met stopcontact en snoer moet gebruiken kan dit best onhandig zijn. Dat wil je eigenlijk niet. Je had het waarschijnlijk ook al wel geraden, maar deze massage gun is volledig draadloos te gebruiken. Dat scheelt weer!

Opzetstukken

Een massage gun gebruik je waarschijnlijk voor verschillende spiergroepen/ plekken op je lichaam. Dan is één opzetstuk niet genoeg. Deze kan bijvoorbeeld goed werken bij je benen maar erg slecht bij je rug. En dat wil je niet.

Gelukkig wordt de Theragun geleverd met maar liefst 6 verschillende opzetstukken! Hierdoor kan jij veel verschillende spiergroepen op een goede en effectieve manier masseren. En bij de opzetstukken krijg je ook een handige opbergtas waar je ze allemaal in kwijt kan. En dat is handig, omdat je zo kan voorkomen dat ze los blijven rondslingeren of dat je ze kwijt raakt.

Extra functionaliteiten 

Het laatste punt dat wij hebben bekeken tijdens de test van deze massage gun zijn de eventuele extra functionaliteiten. Plat gezegd bedoelen wij daarmee of de massage gun ook extra mogelijkheden heeft die een andere massage gun bijvoorbeeld weer niet heeft. 

De belangrijkste extra functionaliteit van de Theragun hebben wij eerder al even kort benoemd. Maar de blokkeer kracht is 30 kilo. En dat is zeer krachtig. Dat zorgt er ook direct voor dat je extra veel druk kan zetten op je spieren. 

Daarnaast kan je de massagekop ook verstellen. Hierdoor bereik je erg makkelijk moeilijke plekken zoals je schouders of rug. En op het ingebouwde mini scherm kan je kiezen uit vier verschillende intensiteit standen. Oh ja, en er is dus een speciale app die je extra ondersteuning kan bieden.


Theragun Massage Gun Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze Theragun Massage Gun. 

Specificaties

Header

Gewicht

1,41 kg

Aantal massage koppen

Bolvormige kop | Platte ronde kop | U-vormige kop | Kogelvormige kop

Type Massage

Klopmassage

Geschikt voor lichaamsdeel

Armen, Benen, Bovenrug, Hand, Heupen, Knieën, Onderrug, Schouders, Taille, Voeten, Zitvlak


Theragun Massage Gun Ervaringen van anderen

Naast onze eigen Theragun Massage Gun zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de Theragun Massage Gun beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de Theragun Massage Gun ervaringen van anderen zijn.

Heel enthousiast over het effect van de massage. Het verlicht werkelijk en maakt dat ik makkelijker en verder kom met m'n workout. De volgende dag heb ik aanzienlijk minder spierpijn.
De gun is dus fantastisch; de app vind ik iets minder. Hij is goed gevuld met voorgeprogrammeerde routines die je met afbeeldingen begeleiden. Het effect merk je gelijk. Ik mis echter de optie waarbij ik zo'n routine kan aanpassen naar mijn wensen, door bijvoorbeeld een extra doelgebied toe te voegen. Nu doe ik dat er zelf achteraan. Dat kan prima, maar het voelt wat cheap voor zo'n apparaat.
Heerlijk ding verder. Het is een blijver!

Felix

Heb deze al een tijdje in gebruik en ben zeer tevreden, gebruik het ieder dag, zeker voor mijn rusteloze benen , voor het slapen gaan.

Sonja

Na lang twijfelen over deze aanschaf (of ik als niet-sporter de duurste versie van de Theragun wel nodig heb) , heb ik helemaal geen spijt. Ik was vast ook prima af geweest met de andere versies; dat kan ik natuurlijk niet beoordelen. Ik kan alleen zeggen dat déze Theragun (Pro) super is. Dus ook voor de niet-sportieve 40-er (v), met knopen en pijnlijke spieren als gevolg van bureauwerk, is het een goed apparaat.

Maartje


Voor wie is de Theragun Massage Gun Geschikt? 

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal een duidelijk beeld hebt bij voor wie deze Theragun massage gun nou precies geschikt is. Daarom wilden wij daar nog even speciaal aandacht aan besteden. Deze massage gun is perfect voor professioneel gebruik maar tevens ook voor thuisgebruik (echter is de prijs dan wel aan de dure kant).


Conclusie: Theragun Massage Gun kopen of niet?

Theragun

9.2

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

En dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste deel van deze massage gun review: de conclusie! Hierin behandelen wij kort de belangrijkste voordelen van het massage apparaat en of je deze juist wel of niet moet kopen.

Wij vinden dat deze massage gun een goede aankoop is. Zo kan je de massage gun koppelen aan een handige app die jou extra begeleiding kan bieden bij het masseren. Zo voorkom je dat je de verkeerde spieren aanpakt.

Daarnaast is er op het kleine scherm keuze uit vier verschillende intensiteit standen. Hierdoor kan je de gun afstellen naar de ernst van je klachten. Ook is de massage kop van de Theragun massage gun te verstellen. Dat betekent dat jij lastig te bereiken plekken, zoals je schouders en rug, alsnog erg makkelijk zelf kan masseren. 

Tevens is een ander voordeel aan de massage gun de blokkeer kracht van 30 kilo. Deze zorgt ervoor dat je extra veel druk kan zetten op je spieren zonder dat de massage gun snelheid verliest. Ideaal!

Oh, en je krijgt bij de massage gun zes verschillende opzetstukken geleverd. Hierdoor kan jij extra specifiek masseren. En al deze onderdelen kan je dan ook nog eens heel makkelijk bewaren in de meegeleverde opbergtas. Zo raak je geen onderdelen kwijt en kan je goed het overzicht bewaren!

Het enige echte minpunt aan de massage gun is dat deze aardig wat lawaai kan maken. Daar moet je maar net tegen kunnen. Maar al met al vinden wij dit een goede massage gun.


Hoe hebben jullie de Theragun Massage gun getest?

In onze Theragun Massage gun hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze massage gun op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er Thera Massage gun aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een Theragun Massage gun aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele Theragun Massage gun aanbiedingen. De Theragun Massage gun kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!