fbpx
  • Home
  • /
  • Tankpas
  • /
  • Een tankpas voor particulieren? Wij geven duidelijkheid!

Publicatie datum: 24 januari, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jerry van Es

Een tankpas is de ideale tool voor de ondernemer die zakelijk rijdt. De laatste jaren ondervinden ook steeds meer particulieren de voordelen van een tankpas, ook wel brandstofpas of tankkaart genoemd. Wij krijgen dan ook steeds vaker de vraag of er ook een tankpas voor particulieren beschikbaar is. Het antwoord op deze vraag lees je hier.


Kan ik als particulier een tankpas aanvragen?

Nee, het is niet mogelijk om als particulier een tankpas aan te vragen met achteraf betalen optie. Wel is er een tankkaart die je kunt gebruiken om te kunnen tanken met extra korting. 


Er zijn verschillende aanbieders in de markt die zichzelf bestempelen als een tankkaart voor particulieren. Het probleem bij deze partijen is dat je alles wat je tankt direct moet betalen. Dat is nou juist het belangrijkste voordeel van een (zakelijke) tankpas: achteraf betalen aan de hand van één maandelijkse verzamelfactuur. Particuliere tankpassen bieden deze optie niet.


Maar.... let op!


Wel bieden deze zogeheten particuliere tankpassen een extra korting op je tankbeurt bij bepaalde tankstations. Dit kan ook een leuk extraatje zijn maar wij zijn van mening dat het in deze gevallen misleidend is om te spreken van een particuliere tankkaart.


Vind je het niet erg dat je niet achteraf kunt betalen, maar wil je wel GRATIS profiteren van leuke kortingen op tankbeurten? Dan is een consumenten tankpas van UnitedConsumers een aantrekkelijke optie voor je.


Welke tankpassen voor particulieren zijn er dan?

Helaas zijn de mogelijkheden zeer beperkt. De enige partij waar je als particulier terecht kunt is UnitedConsumers; een partij die zich specialiseert in kortingsprogramma's voor consumenten.

UnitedConsumers tankpas

Met de tankkaart van UnitedConsumers heb je garantie op 2 kortingen. Allereerst krijg je € 0,06 korting per liter bij alle 600+ aangesloten tankstations. Daarnaast krijg je van UnitedConsumers zelf ook nog eens tussen de € 0,01 en € 0,03 extra korting per liter. Ook deze korting is van toepassing op de brandstof van aangesloten tankstations. Al met al kan tanken met de pas van UnitedConsumers je elke tankbeurt wel een paar losse euro's besparen.

Let op: je ontvangt de korting niet direct tijdens het tanken bij het tankstation. In plaats daarvan ontvang je de korting als online spaartegoed in jouw UnitedConsumers account. Vanaf daar kun je het laten overschrijven naar je bankrekening.

De meer dan 600 verschillende aangesloten tankstations vind je zowel langs de snelweg als in binnenwijken en provinciale wegen.

united consumers tankpas

Toch een tankpas voor zakelijke rijders?

Zoals je hebt kunnen lezen is er geen tankpas voor de particulier met achteraf betalen. Als je wel wil betalen aan de hand van een maandelijkse verzamelfactuur dan ben je aangewezen op een van de zakelijke tankpassen. Wij hebben al eerder een onderzoek gedaan naar de beste tankpassen en laadpassen in de markt. Hieronder vind je een selectie van onze favoriete top 3 van dit moment.

Hoogst beoordeelde tankpassen volgens Top-X

Tankpas.nl
Meest gekozen!

Kosten: € 7,75 per maand
Dekking: 99%

Bijzonderheden: Meest populair in NL 

MoveMove

Movemove Tankpas

Kosten: € 6,95 per maand
Dekking: 99%

Bijzonderheden: maandelijks opzegbaar

Shell Card

Kosten: € 0,- (betaal een klein bedrag per transactie)
Dekking: Alle Shell tankstations

Bijzonderheden: Ontvang korting bij Shell

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!