fbpx
  • Home
  • /
  • Geld
  • /
  • SumUp vs Zettle: welk pinautomaat past bij jou?

Publicatie datum: 13 april, 2023

Door: Puck

Mobiele pinapparaten worden steeds populairder. Enkele bekende aanbieders op dit gebied zijn Zettle en SumUp. Maar voor welk pinapparaat kun je nu het beste kiezen? In dit artikel vergelijken we de twee apparaten op functionaliteiten, kosten en geaccepteerde betaalmogelijkheden. Zo kun je beter bepalen welke aanbieder het geschiktst is voor jouw bedrijf!


Geen zin om verder te lezen?

In dit artikel hebben we Zettle en SumUp met elkaar vergeleken. Kijkend naar de kosten per transactie, de keuze voor wel of geen abonnement en het gebruiksgemak is het echter een andere aanbieder die hoger scoort, namelijk myPOS.

Omdat ze met vaste lage transactiekosten werken ben je als ondernemer in veruit de meeste gevallen het goedkoopst uit vergeleken met zowel Zettle als SumUp die een vast percentage van het te betalen bedrag berekenen.


Beste opties


Functionaliteiten

Zettle (eerst iZettle) en SumUp bieden beide populaire mobiele pinapparaten aan voor kleine bedrijven. Beide aanbieders bieden een breed scala aan functies, maar er zijn verschillen! Onderstaand zetten we de functionaliteiten per aanbieder voor je op een rijtje!

Functionaliteiten

Zettle

zettle

SumUp

sumup logo

Betalingen accepteren

Contant
Contactloos
Chip&Pin
Google Pay
Apple Pay

Contactloos
Chip&Pin
Google Pay
Apple Pay

Geaccepteerde valuta’s

EUR, GBP

EUR, GBP, USD, CHF, DKK, NOK, SEK, PLN, CZK, HUF, RON, BGN, HRK, ISK

Netwerkverbinding

Bluetooth
Wi-fi
Bluetooth

Gratis data-abonnement
Wi-fi

Betaalbewijs

Papieren bonnen en/of digitaal

Papieren bonnen en/of digitaal

Betaalverzoek

Mogelijk

Mogelijk

Terugbetaling

Ja

Ja

Fooi geven

Mogelijk

Mogelijk

Cadeaubonnen

Mogelijk

Mogelijk, maar met 2,5% vergoeding

Betalen met smartphone

Ja

Nee

Laatste transactie annuleren

Ja

Nee

Touchscreen display

Ja

Ja

Facturen versturen

Mogelijk

Mogelijk

Rapporten en analyses

Ja

Ja

Ontvangst uitbetaling

1-2 werkdagen

2-4 werkdagen

Klantenservice

Weekdagen 9:00 tot 17:00

Weekdagen 8:00 tot 19:00, weekenden 8:00 tot 17:00

Zettle

Een van de belangrijkste functionaliteiten van Zettle is natuurlijk het accepteren van verschillende betalingsmogelijkheden. Naast alle gangbare betaalpassen en creditcards, kun je met Zettle ook onbeperkt contante betalingen accepteren. Met de Tap to Pay-softwareoplossing kun je zelfs rechtstreeks vanaf je Androidsmartphone contactloze kaartbetalingen accepteren. Daarnaast biedt Zettle ook de mogelijkheid om kortingscodes toe te passen en cadeaubonnen te accepteren.

Zettle biedt ook functionaliteiten voor voorraadbeheer en geïntegreerde rapportagefunctionaliteit, hiermee kunnen gebruikers hun producten importeren en inzicht verkrijgen in hun verkoopprestaties. Daarnaast biedt Zettle vele extra functionaliteiten, zoals een barcodescanner, de optie tot digitale bonnen opslaan in de Cloud, volledige of gedeeltelijke terugbetalingen en de mogelijkheid tot uitbreiding van je kassasysteem met kassalade, bonprinter en tablethouder. Het Zettle pinapparaat beschikt dus over zeer uitgebreide functies!

SumUp

De functionaliteiten van Zettle en SumUp overlappen grotendeels, maar SumUp kent een aantal belangrijke verschillen. SumUp biedt namelijk de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts te maken met verschillende toegangsrechten. Daarnaast biedt SumUp de mogelijkheid om facturen te maken en verzenden aan klanten. Het kan bij SumUp echter wel iets langer duren voordat uitbetalingen ontvangen worden.

Conclusie

Beide scoren ongeveer hetzelfde als we kijken naar de belangrijkste functies en mogelijkheden. Zettle gaat echter nog wel een stukje verder met functies zoals voorraadbeheer en een cloud opslagsysteem. Als je deze voordelen belangrijk vindt dan is Zettle een goede mogelijkheid. Beide bedrijven bieden pinautomaten zonder abonnement aan.


De kosten

Zowel Zettle als SumUp bieden voordelige prijzen aan voor het accepteren van betalingen via hun pinautomaten. Toch zijn er ook verschillen tussen zowel de aanschaf- en transactiekosten bij de twee aanbieders. Hieronder hebben we de kosten van beide aanbieders voor je op een rijtje gezet!

Kosten

Zettle

zettle

SumUp

sumup logo

Aanschafskosten

€15 - €199

€39 - €129

Abonnementskosten

€0

€0

Transactiekosten pinpas

1,95% per transactie

1,9% per transactie

Transactiekosten creditcard

1,95% per transactie

1,9% per transactie

Overboekingskosten

€0 per overboeking

€0 per overboeking

Zettle

De kosten voor een Zettle terminal bedragen tussen de €15 en €199. Een eenvoudig pinapparaat heb je al voor €15, een extra pinapparaat kost hier €79 bovenop. Daarnaast kent Zettle een uitgebreidere betaalterminal die €199 kost.

Zettle kent geen abonnementskosten. Je betaalt alleen maar transactiekosten van 1,95% per kaarttransactie. Daarnaast ontvang je een gratis kassa-app waarmee je eenvoudig terugbetalingen, kortingen, cadeaubonnen en contante- of kaartbetalingen regelt.

SumUp

De pinautomaten van SumUp iets goedkoper dan die van Zettle, namelijk tussen de €39 en €129. Dit maakt deze betaalterminals een goede optie voor beginners die niet te veel geld kwijt willen zijn.

SumUp rekent een vast tarief van 1,90% per transactie, ongeacht het type transactie of de gekozen betaalmethode. Ook SumUp kent geen abonnementskosten en ze rekenen geen kosten voor het storten van geld op je bankrekening.

Conclusie

Zowel in de aanschaf van het pinautomaat als voor de transactiekosten scoort SumUp net even wat beter. Houd er echter wel rekening mee dat 1,9% transactiekosten erg veel is als je hogere bedragen afrekent. In dat geval ben je duurder uit dan de vaste fee's die myPOS rekent. Onze favoriete automaten van myPOS zijn de myPOS Go2 en de myPos Pro. Deze kun je hieronder zien. 

Onze favoriete pinautomaten van dit moment

myPOS Go2

Laagdrempelig, goedkoop en kwalitatief

myPOS Pro

Veel mogelijkheden, ietsje duurder

nummer 1

Geaccepteerde betaalmogelijkheden

Zettle en SumUp bieden beide een veel mogelijkheden op het gebied van geaccepteerde betaalmethoden. Zo voldoen beide aanbieders aan de diverse behoeften van verschillende bedrijven en klanten. Toch bestaan er enkele verschillen tussen de twee aanbieders. Onderstaand zetten we de geaccepteerde betaalmogelijkheden per aanbieder voor je op een rijtje!

Betaalmogelijkheden

Zettle

zettle

SumUp

sumup logo

Visa

Visa Electron

Mastercard

Maestro (pin)

JCB

X

American Express

Apple Pay

Google Pay

Bancontact

Zettle

Zettle biedt veel betaalmogelijkheden aan naast contant geld ontvangen. Met een pinapparaat van Zettle kun je betalingen accepteren van de volgende betaalmethodes: American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB, UnionPay, Discover, Diners Club, V Pay, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Contactloos en Chip en PIN.

SumUp

Ook SumUp biedt een uitgebreid scala aan betaalmogelijkheden aan. SumUp aanvaardt bijna elke creditcard of pinpas met het logo van Visa, V-PAY, Mastercard, Maestro, American Express, Discover, Diners Club en Union Pay, waardoor het voor klanten eenvoudig is om met hun favoriete betaalmethode te betalen. Bovendien ondersteunt SumUp ook NFC-betalingen via Google en Apple Pay, waardoor klanten nog meer mogelijkheden hebben om te betalen met hun mobiele telefoon of horloge.

Conclusie

Wij vinden het belangrijk om jou als lezer van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Dat is ook de reden dat we alle betaalopties tegenover elkaar hebben gezet. Zoals je kunt zien scoren ze bijna hetzelfde. Het enige voordeel van SumUp is dat ze ook JCB accepteren In de praktijk gebruikt bijna niemand dit in ons land, dus wanneer je enkel betalingen van Nederlandse klanten ontvangt hoef je dit niet mee te laten wegen in je beslissing.

Conclusie; Sumup of Zettle?

Zettle en SumUp zijn beide populaire opties voor ondernemers die een mobiel en betaalbaar betaalsysteem nodig hebben voor onderweg. Beide aanbieders bieden een breed scala aan functionaliteiten, zoals verschillende valuta accepteren, rapportagetools en de mogelijkheid om betalingen te accepteren via verschillende betaalmethoden. Zettle accepteert echter alleen GBP of EUR, wanneer je te maken hebt met betalingen in het buitenland is het dus aan te raden voor SumUp te kiezen.

Wat betreft de kosten, heeft SumUp iets lagere aanschaf- en transactiekosten dan Zettle. Daarentegen biedt Zettle wel een uitgebreidere functionaliteiten, wat handig kan zijn voor bedrijven met complexere betalingen.

Als het gaat om betaalmogelijkheden, accepteren beide aanbieders de gangbare pinpassen en creditcards, waaronder Visa, Mastercard en American Express en contactloze betalingen zoals Google en Apple Pay. Zettle accepteert echter ook betaling via JCB, SumUp niet.

Kortom, zowel Zettle als SumUp kennen hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van de specifieke behoeften van je bedrijf is het verstandig zelf een weloverwogen keuze tussen beide partijen te maken. Zoals al even aangestippeld zijn wij van mening dat myPOS het beste alternatief is voor SumUp en Zettle.

Onze favoriete pinautomaten van dit moment

myPOS Go2

Laagdrempelig, goedkoop en kwalitatief

myPOS Pro

Veel mogelijkheden, ietsje duurder

nummer 1

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>