fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Stappenplan bij het kiezen van een zakelijke auto

Publicatie datum: 8 mei, 2024

Door: Redactie Top-X

Het kiezen van een zakelijke auto: daar komt natuurlijk het een en ander bij kijken. Zo moet je bij een aantal punten stilstaan, bij bijvoorbeeld wat jij belangrijk vindt in een auto en hoe je dit wil bekostigen. Daarom zetten we hieronder een haarfijn stappenplan voor je neer, die je hopelijk goed op weg kan helpen bij het kiezen van een zakelijke auto.

1. Kopen of leasen

Voordat de zoektocht naar een bedrijfswagen begint, is het slim om eerst na te denken hoe je de auto wil bekostigen. Vooral omdat het om een zakelijke auto gaat, is het slim om hier jouw opties te overwegen. Zo kun je natuurlijk een auto kopen, maar je kunt ook kiezen voor zakelijk leasen. Als ondernemer kan die optie interessant zijn, vooral als je kiest voor de leasevorm financial lease.

Aan financial lease zitten namelijk fiscale voordelen verbonden die voor jou als ondernemer interessant kunnen zijn. Daarnaast is de auto gewoon van jou op economisch gebied. En nadat het contract is afgelopen, is de auto helemaal van jou. Je kunt er dus zo lang van genieten als jij wil. Je betaalt een maandelijks bedrag voor de auto voor een bepaalde duur, wat de looptijd wordt genoemd. Het is goed om te weten dat je bij financial lease wel zelf de kosten moet betalen voor het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting. Kijk voor het aanbod in leaseauto’s eens bij 123Lease en ontdek of jouw droomauto er tussen zit.

2. Jouw wensen

Als je voor ogen hebt hoe je de auto gaat betalen – kopen of leasen, dan kan de autozoektocht pas echt van start gaan. Zet op een rijtje wat voor auto jij graag wil. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de autotype: je hebt natuurlijk een stationwagen, een sedan of een bestelbus. Het is maar net waarvoor jij de auto gaat gebruiken. Ook is het goed om te kijken naar het uiterlijk van de bolide. Deze moet natuurlijk wel netjes zijn, het is natuurlijk een zakelijke auto. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de staat van de auto en op welke brandstof de auto rijdt. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een elektrische auto.

3. Proefrit maken

Heb je een auto gevonden die jouw wensenlijstje afvinkt? Dan is het aan te raden om even een proefrit te maken, zodat je erachter kunt komen of de auto écht bij jou past. Tijdens zo’n proefrit kun je ontdekken of de auto wel fijn rijdt, welke technische snufjes er op de auto zitten en kun je natuurlijk ook even een kijkje nemen onder de motorkap.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>