Laatste update: Juni 2021

Door: Johan

Beste Geteste Slimme thermostaat

Honeywell Lyric T6

5/5

De Honeywell Lyric T6 is een slimme thermostaat die u helpt met het besparen van energie. De thermostaat weet namelijk precies wanneer er wel en niet verwarmd moet worden. De Lyric T6 leert zelf hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor u altijd de juiste temperatuur heeft op de ingestelde tijd. De thermostaat is eenvoudig te bedienen via het stijlvolle zwarte touchscreen of via de Lyric app op uw iOS of Android apparaat. De Honeywell Lyric T6 biedt ondersteuning voor Apple HomeKit.

Wat is de beste slimme thermostaat?

Wil je een slimme thermostaat kopen? De klassieke thermostaat waarmee je je woning verwarmt wordt steeds vaker vervangen door een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat stelt je in staat om beter inzicht te krijgen in je gebruikte energie en is het gemakkelijker om energie te besparen. Een slimme thermostaat hoort daarom thuis in een energiezuinige woning. Hiermee bespaar je zowel op je energie als op je energierekening. Het belangrijkste kenmerk van een slimme thermostaat is de gemakkelijke bediening. Dit kan met een bedieningspaneel, maar ook met een app op een smartphone. Wat is de beste slimme thermostaat?

Voor een slimme thermostaat zijn normaliter drie onderdelen nodig. Ten eerste het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel wordt net als de klassieke thermostaat aan de muur gehangen en vormt het hart van je centrale verwarmingssysteem waar je alles meer regelt en instelt. Is je slimme thermostaat draadloos? Dan heb je een apparaatje nodig dat fungeert als vertaler. Dit apparaatje wordt aan het verwarmingstoestel gemonteerd en zet draadloze signalen van de verwarmingsketel om in begrijpbare taal voor het bedieningspaneel. Het derde apparaat is nodig om voor een verbinding te zorgen tussen het bedieningspaneel en het internet. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om je slimme thermostaat via een app te bedienen. Er zijn leveranciers die beide apparaten hebben samengevoegd tot één apparaat.

Via een app op je smartphone kun je een tijdschema instellen. Zo kun je de tijden instellen wanneer je wel of niet thuis bent, waarna de slimme thermostaat de temperatuur lager houdt als je niet thuis bent. De meest moderne en beste slimme thermostaat is voorzien van geofencing. Dit houdt in dat de slimme thermostaat uit zichzelf detecteert wanneer je thuis bent, onderweg naar huis bent of het huis weer verlaat. Ze kunnen zelfs dagelijkse gewoontes automatisch leren kennen. Daarom de beste slimme thermostaat voor 2020.

In dit artikel zullen we de beste slimme thermostaat vergelijken op verschillende functionaliteiten, lees gauw verder om te ontdekken welke het best uit de test komen!

Top 10 Beste slimme thermostaten

Wil je direct weten hoe de top 10 tablets eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 tablets van 2020 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 tablets wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 Beste slimme thermostaten

Hieronder vind je een kort overzicht van de 5 beste hondensnoepjes van dit moment. Om de uitgebreide review per product te lezen dien je verder naar beneden te scrollen.

1. Best Geteste Slimme Thermostaat
2. Beste Slimme Thermostaat volgens consumentenbond
3. Beste Slimme Thermostaat voor airco’s

1. Honeywell Lyric T6

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Honeywell Lyric T6 is de best geteste slimme thermostaat door de consumentenbond en bestaat uit een fraai compact bedieningspaneel in het zwart. Het bedieningspaneel heeft een groot display, zodat je een zeer helder overzicht hebt van je temperatuur en de bedieningsopties.

De Honeywell Lyric T6 is overigens geen draadloze slimme thermostaat. Met een draad is deze verbonden met de cv-ketel. De slimme thermostaat is voorzien van geofencing en zal dus automatisch de temperatuur aanpassen als jij onderweg naar huis bent of juist de woning verlaat. Hierdoor bespaar je enorm veel energie en dit zul je op je energierekening terugzien.

Naast instelbare weekschema’s is de Honeywell Lyric T6 zelflerend, zodat je gedrag na verloop van tijd opgepikt wordt door de thermostaat.

Heb je een Apple Homekit in huis? Dan past de Honeywell Lyric T6 hier perfect in. Je iPhone of ipad fungeert als bedieningspaneel en de thermostaat is tevens met Siri spraakbediening te regelen. In onze ogen is dit dan ook de beste thermostaat!

Voordelen Honeywell Lyric T6

 • Een mooi minimalistisch uitgevoerd bedieningspaneel.
 • De thermostaat is zelflerend waarmee je veel energie kunt besparen.

Nadelen Honeywell Lyric T6

 • De slimme thermostaat is niet draadloos, dit is meer werk met installeren.
 • Het aansluiten van de thermostaat kan wat lastig zijn.

2. Google Nest Learning Thermostat

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Het meest moderne en beste slimme thermostaat voor 2020 is de Google Nest Learning Thermostat. Het bedieningspaneel is tevens ook een aanvulling in je interieur.

Het bestaat uit een helder ronde display met een roestvrijstalen omhulsel. Betreffende het design zal slimme thermostaat de test als mooiste thermostaat zeker winnen. De Google Nest regelt niet alleen de warmte in je woning, maar stuurt ook het warme water en de vloerverwarming aan.

Bediening is volledig draadloos, zodat installatie van de Google Nest erg gemakkelijk is. De zelflerende functie van de slimme thermostaat is erg goed. Hij herkent automatisch wanneer je de woning verlaat en zal de temperatuur daar op aanpassen. Hetzelfde zal hij doen als je in de buurt van je woning komt. Ook de boiler kan met de thermostaat geregeld worden.

Je bedient de Google Nest met een app op je smartphone of tablet en daarbij maakt hij gebruik van zowel Android als iOS. De Nest thermostaat is aan te sluiten op Nest Protect, waarmee koolmonoxide ontsnapping gedetecteerd wordt. Google Nest zorgt dus ook voor een veilige woning. 

Voordelen Google Nest Learning Thermostat

 • Zeer fraai en moderne vormgeving van het bedieningspaneel.
 • De Google Nest regels ook het warme water en daarmee ook de boiler en vloerverwarming.

Nadelen Google Nest Learning Thermostat

 • De hoge kwaliteit van Google Nest zorgt ook voor een hoge aanschafprijs.
 • Weinig ondersteuning en slechte handleiding.

3. Tado° Slimme Aircobediening

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Heb je een moderne op afstand bedienbare airconditioning in je huis? Dan is dit de beste slimme thermostaat voor je airconditioning. Je airconditioning zal in de meeste gevallen voorzien zijn van een afstandbediening. Die heb je met de Tado° niet meer nodig. Je vervangt de afstandbediening door een app op je smartphone of tablet.

Deze klimaatassistent helpt je om voor een optimaal binnenklimaat te zorgen en zorgt tevens voor een gezond klimaat in huis. Hij past zich aan, aan jouw activiteiten. Of je nu productief in huis bent of slaapt, het klimaat wordt naar de juiste omstandigheden aangepast.

Uiteraard is de Tado° zo ingesteld dat het klimaat enkel wordt aangepast als er ook daadwerkelijk mensen in huis zijn. Er is een bedieningspaneel in stijlvol wit die je aan de muur installeert en verder bedien je de Tado° geheel met de app.

Deze slimme thermostaat heeft de test als slimme aircothermostaat met glans doorstaan.  Benieuwd naar de laagste prijs? Klik hier!

Voordelen Tado° Slimme Aircobediening

 • Regel het klimaat in huis met een op afstand bedienbare airconditioner en de Tado° Slimme Aircobediening.
 • Uitstekende kwaliteit voor een gezond binnenklimaat.

Nadelen Tado° Slimme Aircobediening

 • Als je hulp met installatie of gebruik nodig hebt, laat de ondersteuning te wensen over.
 • Soms lastig om het klimaat per kamer te regelen.

4. Honeywell Lyric T6R

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Deze Honeywell Lyric T6R is het broertje van de Lyric T6. Het verschil is dat deze thermostaat niet bedraad is, maar draadloos. De Honywell Lyric T6R verbindt moeiteloos met de wifi verbinding en dit maakt het installeren al heel wat gemakkelijker. Ook dit is de best geteste slimme thermostaat van de consumentenbond, maar dan voor de draadloze slimme thermostaten.

De Honeywell Lyric T6R houdt je huis voortdurend comfortabel warm en heeft een zelflerende functies. Hierdoor wordt er gesignaleerd of er personen in huis zijn en zal de temperatuur hierop aangepast worden. De zelflerende functie en geofencing maakt het je heel gemakkelijk. Je hoeft zelden zelf de temperatuur aan te passen, de slimme thermostaat is hier zelf toe in staat.

De Honeywell Lyric T6R is naadloos te integreren in de Apple Homekit en kan desnoods met Siri spraakbesturing worden aangestuurd. Het bedieningspaneel is compact van formaat, heeft een voetje en kan daarom in iedere kast of op iedere tafel geplaatst worden. Om je slimme thermostaat in te stellen heb je enkel een app op je smartphone of tablet nodig.

Voordelen Honeywell Lyric T6R

 • Deze Honeywell Lyric is volledig draadloos en dus gemakkelijk te installeren.
 • Zelflerende functie waarmee je veel energie bespaart.

Nadelen Honeywell Lyric T6R

 • Het bedieningspaneel moet met een kabel op het stroom worden aangesloten. De kabel ligt in de weg.
 • De prijs ligt behoorlijk hoog.

5. Poereco slimme draadloze thermostaat

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Ook Poereco heeft de beste slimme thermostaat. De thermostaat is volledig draadloos en beschikt over een zeer geavanceerde verwarmingsregeling.

Het is zelfs mogelijk om de vloerverwarming aan te sturen en in de zomer kan de thermostaat een hulp zijn bij de warmtepomp en de woning verkoelen. Je stelt de thermostaat in door tijdzones in te geven. Je geniet dan op ieder moment van de juiste temperatuur.

Uiteraard zal de verwarming wat lager gezet worden als je niet aanwezig bent. Het bedieningspaneel van Poereco is wel aan een verbetering toe. Dit is een relatief klassiek ontwerp met drukknoppen, waar andere slimme thermostaten zijn uitgerust met een touchscreen.

Wel is het display helder en overzichtelijk. Uiteraard is het handiger als je de Poereco slimme thermostaat bedient met de app op je smartphone. Wil jij een draadloze thermostaat kopen? Dan is dit zeker een van de beste opties!

Voordelen Poereco slimme thermostaat draadloos

 • Kan voor cv-ketels maar ook voor warmtepompen ingezet worden.
 • De slimme thermostaat is volledig met de app aan te sturen.

Nadelen Poereco slimme thermostaat draadloos

 • Het bedieningspaneel is ronduit ouderwets met drukknoppen.
 • Handleiding is niet zo compleet en goed

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>