fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sim Only abonnement: 4 Voordelen van een Sim Only!

Publicatie datum: 11 december, 2019

Door: Redactie Top-X

Goedkope Sim Only abonnementen worden steeds populairder! Niet zo gek overigens want het is lang geen slecht idee om voor een Sim Only abonnement te kiezen.

In dit artikel delen we een aantal voordelen van een Sim Only abonnement met je!

1. Geld besparen

Waarschijnlijk de nummer één reden om te kiezen voor een Sim Only:

Geld besparen!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende smartphones te krijgen die barsten van de toffe functionaliteiten.

Wat veel mensen echter vergeten is dat er ook een flink prijskaartje aan deze toestellen hangen. Als jij graag een nieuwe telefoon wil die een beetje recent is uitgekomen betaal je al gauw een paar honderd euro.

Wanneer jij ervoor kiest om een mobiel abonnement met toestel te nemen betekent dit dan vaak dat je deze paar honderd euro terug moet betalen in je abonnement, dit zorgt voor extra kosten waardoor je contract duurder wordt.

Bij een Sim Only is dit niet het geval, je betaalt alleen voor je bundel en niet voor je toestel. Hierdoor zijn Sim Only abonnementen vaak goedkoper.

2. Kies je eigen toestel

Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is dat je volledig vrij staat in de keuze van je toestel.

Wanneer je kijkt naar de meeste mobiele abonnementen met toestel dan zijn dit vaak dezelfde mobiele telefoons. Hierdoor wordt je dus min of meer geforceerd om uit dit aanbod te kiezen.

Het voordeel van een goedkope Sim Only is dat je volledig vrij staat in de keuze van je toestel. Als jij een mooie telefoon hebt gezien op internet dan kan je deze aanschaffen en combineren met je Sim Only abonnement. Zolang een toestel simlockvrij is kan je deze gewoon in combinatie met je Sim Only gebruiken!

Overigens is het natuurlijk ook mogelijk om je oude toestel te behouden. Heb jij een toestel dat nog prima werkt? Goed nieuws! Bij de meeste Sim Only abonnementen kan je gewoon een oud toestel gebruiken.

3. Geen BKR registratie

Sinds een tijdje is er een nieuwe wetgeving in Nederland omtrent het afsluiten van abonnement op krediet. Wanneer je tegenwoordig namelijk een abonnement afsluit met telefoon loop je het risico op een BKR registratie.

Hoe werkt dit precies?

Als jij een abonnement wil combineren met een mobiele telefoon krijg je de optie om je telefoon in één keer af te betalen of om je toestel per maand terug te betalen. Dit noemen we een toestel krediet.

Als het toestelkrediet hoger is dan €250,- wordt dit gezien als een lening en krijg je een BKR registratie.

Gelukkig is dit bij een Sim Only niet het geval omdat je geen toestelbetaling verwerkt in je abonnement!

4. Maandelijks opzegbaar

Last but not least:

Er zijn Sim Only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Het grote voordeel hiervan is dat je niet gelijk 1 of 2 jaar vast zit aan een duur abonnement.

Bovendien is het zo dat je altijd de keuze hebt om alsnog een telefoon met abonnement aan te schaffen. Je zit tenslotte maar een maandje vast aan je abonnement!

Dit geldt overigens niet voor alle Sim Only abonnementen, als je echter goed zoekt kan je providers vinden waarbij deze abonnementen maandelijks opzegbaar zijn. Ben is hier een voorbeeld van.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>