fbpx
  • Home
  • /
  • Tankpas
  • /
  • Shell Card Tankpas: voor wie is deze geschikt? [Review 2023]

Publicatie datum: 27 januari, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jerry van Es

Shell Tankpas oordeel

shell fleet app

Onze beoordeling

De Shell Card is een tankpas waarbij jij in controle bent. Afhankelijk van jouw specifieke wensen is de pas in de meeste gevallen gratis aan te vragen. Zo betaal je geen maandelijkse kosten voor het gebruik van de kaart.

Voor bedrijven met een groot wagenpark is het goed om te weten dat je limieten in kunt stellen per bestuurder. Daarnaast ontvang je standaard 2 cent korting per liter op benzine van alle Shell tankstations in ons land!

Ben jij een dieselrijder? Dan profiteer je zelfs van een exclusieve korting van 4 cent. Dat tikt lekker aan natuurlijk.

Klik op de knop hieronder om de Shell tankpas gratis aan te vragen of meer te weten te komen. 

Dekking Nederland: 7.8

Dekking Buitenland: 8.5

Kosten: 10

Extra opties: 8.5


De Shellcard is voor iedere zakelijke reiziger een handig betaalmiddel. Met deze kaart reken je voordelig je brandstof af en betaal je meestal minder. Je kunt ook de parkeerautomaat en de Autowasstraat met je tankkaart betalen. Bovendien heb je keuze uit alle Shell en Shell-Expresstankstations in Nederland. Daardoor heb je de keuze uit ruim 1000 benzinepompen. Je kunt ook bij partner tankstations betalen en je uitgaven via de app volgen.

Lees de beoordeling, ervaringen, kosten en het gebruikersgemak van de Shell tankpas- en laadpas.

Voordelen

  • Bij alle Shell-tankstations en partners tanken - Je kunt met de Shellcard zeer makkelijk bij 1000 aangesloten Nederlandse tankstations tanken. Bovendien kun je de Shellcard bij ruim 26.000 Europese tankstations gebruiken.
  • In veel gevallen gratis - Wil je de kaart ook gebruiken voor wassen en opladen van je elektrische auto? Dan betaal je €3,50 per maand
  • Permanente korting - Met de Shell tankpas ontvang je altijd korting op diesel en benzine
  • Stel per pas een limiet in - Wil jij dat de tankpas voor een maximaal bedrag gebruikt kan worden per maand? Dan kun je dit zelf per pas/gebruiker instellen

Nadelen

  • Beperkte dekking - Je kunt de Shell tankkaart alleen gebruiken bij Shell en aangesloten tankstations

Over Shell Tankstations

Shell behoort tot een van de grootste oliemaatschappijen van deze aardbol. Binnen Nederland, heeft Shell ongeveer 416 bemande benzinepompen. Shell-Express tankstations zijn de onbemande benzinepompen. Bij deze pompen kun je alleen met de tankkaart, betaalpas of creditcard betalen. Dit gaat via een pinapparaat. Er zijn 75 Shell Express tankstations in Nederland te vinden.

Het hoofdkantoor zit aan de Oostduinlaan 2 in Den Haag. De oorsprong van de bekende gele schelp ligt in het jaar 1830, waar de onderneming "Samuel & Co" in Japanse sierschelpen handelde. Rond het laatste deel van de 19e eeuw, werd de onderneming met oliehandel uitgebreid. Samuel vervoerde in die tijd sierschelpen en lampolie, onder de naam "Shell Transport and Trading Company Ltd".

Hieruit ontstond het oorspronkelijke logo van Shell. Vanaf 1907 gingen twee aparte bedrijven samen. Ze vormden tot 2004 de Koninklijke Shell-groep. Vanaf 2005 ontstond de "Royal Dutch Shell Group". Het bedrijf heeft haar wortels in Groot-Brittannië liggen en het internationale hoofdkantoor bevindt zich in London.

Shell Card tankpas Kosten

De kosten van een shell card hangen grotendeels af van jouw eigen wensen. Als jij deze alleen wil gebruiken om te tanken dan is de kaart helemaal gratis! Wil je de pas ook gebruiken bij de wasstraat en om op te laden? Dan betaal je wel €3,50 per maand. Dit is niet duur als je vergelijkt dat concurrenten als MoveMove en Tankpas.nl ongeveer het dubbele kosten. Hier staat wel tegenover dat deze kaarten een betere dekking hebben (aangesloten tankstations die de kaart accepteren).

De €3,50 kun je echter snel weer terugverdienen dankzij de korting die je ontvangt bij het tanken (2 cent per liter op benzine, 4 cent per liter op diesel).

* prijzen zijn ex. BTW

Hoogst beoordeelde tankpassen volgens Top-X

Tankpas.nl
Meest gekozen!

Kosten: € 7,75 per maand
Dekking: 99%

Bijzonderheden: Meest populair in NL 

MoveMove

Movemove Tankpas

Kosten: € 6,95 per maand
Dekking: 99%

Bijzonderheden: maandelijks opzegbaar

Shell Card

Kosten: € 0,- (betaal een klein bedrag per transactie)
Dekking: Alle Shell tankstations

Bijzonderheden: Ontvang korting bij Shell


Shell Card ervaringen

Om  deze Shell tankpas review op Top-X zo objectief mogelijk te houden is het belangrijk om niet alleen op ons eigen onderzoek af te gaan. Daarom kijken wij ook naar de Shell card ervaringen van bestaande klanten. 

Zeer prettige betaalkaart om te gebruiken. Ik gebruik de kaart al jaren voor mijn onderneming. Ik betaal nooit teveel aan benzine, doordat ik mijn aankopen volledig onder controle kan houden. Dat kon ik met mijn pinpas niet. Daardoor erg blij met dit betaalmiddel.

Ron Heijboer

Ik vind de app zeer handig. Het overzicht en betaalgemak vooral. Je kunt zo makkelijk weer je btw terugvragen, ideaal gewoon! De Shellcard is bij veel tankstations op mijn reisroute aangesloten. Ik hoef nooit lang naar een geschikte pomp te zoeken.

Lars K.

De kaart is voordelig in gebruik. Ik kan tientallen euro's op mijn brandstofkosten besparen. Daardoor hoeft mijn werkgever ook niet te veel aan onkosten te betalen.


Wel vind ik het soms vervelend dat je niet bij alle pompen terecht kan.

Anoniem


Wat kun je met een tankpas van Shell?

De kaart biedt zakelijke reizigers meer betaalgemak. Zowel grote als kleine ondernemingen kunnen de kaart eenvoudig gebruiken. Een belangrijk kenmerk is natuurlijk dat je met slechts één pasje alles kunt doen en al deze kosten op een verzamelfactuur ontvangt.

Brandstof tanken

Je kunt met de Shellcard verschillende soorten brandstof tanken. Dit kan bij 1000 Nederlandse tankstations van Shell en haar partners. Je betaalt nooit meer dan de vaste dagprijs en betaalt geen of weinig transactiekosten per tankbeurt. Alle reiskosten krijg je op een fysiek of elektronisch afschrift te zien. Je kunt bovendien later betalen. Brandstof kun je zowel met de fysieke Shellcard als met de digitale tankpas op je smartphone afrekenen.

Wasstraat

Je kunt de wasstraat ook met de Shellcard betalen. Op deze manier komen deze onkosten in je declaratieoverzicht te staan, samen met je brandstofkosten. Je weet zo exact wat je aan je voertuig uitgeeft. Je kunt een compleet wasprogramma op je tankkaart zetten en de auto weer netjes afleveren. Je ziet in de app altijd wat je per maand aan kosten voor de Autowasstraat kwijt bent.

Betaald parkeren

Betaald parkeren, reken je makkelijk met de tankkaart van Shell af. Je kunt met de app alle parkeerkosten bijhouden. Op deze manier kun je de administratie van je onderneming sneller afhandelen, zonder steeds losse bonnetjes al bewijs te moeten bewaren.

Opladen

Met steeds meer elektrische auto's op de weg kon Shell natuurlijk niet achterblijven. De Shell Card is dan ook direct te gebruiken als Shell laadpas. Uiteraard ontvang je ook deze kosten apart uitgesplitst op je maandelijkse verzamelfactuur.

Goed om te weten: Shell biedt officieel verschillende passen aan, met verschillende eigenschappen (vrachtwagens, grote wagenparken, etc.) Dit artikel is vooral gefocust op ondernemers en bedrijven die de tankpas van Shell overwegen voor 1 tot maximaal 10 werknemers. Deze oplossing wordt Shell Fleet app genoemd.

Bij welke tankstations kun je terecht met de brandstofpas van Shell?

Je kunt bij ongeveer 416 bemande en 75 onbemande shell tankstations terecht. Bovendien zijn er nog honderden partners, waarbij je ook met de Shellcard kunt tanken. Totaal zijn dit ruim duizend Nederlandse tankstations. Hiermee heeft de kaart een dekking van ongeveer 22%

shell tankstations

Samenvatting

Vanwege het gebruiksgemak, raden we de Shellcard zeker aan ondernemers aan. Uiteindelijk is een tankpas of een laadpas een stukje gemak. Geen gerommel met bonnetjes en je BTW terugvragen gaat heel gemakkelijk. Ook zijn we zeer tevreden over het feit dat de kaart gratis is in de meeste gevallen, of anders slechts €3,50 per maand kost. Kijken of de Shell tankpas wat voor jou is? Klik dan op de knop hieronder. Ben je op zoek naar een alternatief wat meer dekking biedt? Halverwege deze pagina zie je een overzicht van onze 3 favoriete tankpassen.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!