• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Tips bij het kopen van een rugtas!

Laatste update: Juni 2021

Door: Redactie Top-X

Het kopen van een rugzak kan lastiger zijn dan je denkt. Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten en maten. Dit kan nog wel eens verwarrend zijn waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

In dit artikel geven we je een aantal tips die je gaan helpen bij het uitzoeken van een geschikte rugtas. Zo zullen we 5 dingen met je delen die jij in gedachte moet houden bij het kopen van een rugzak.

1. Check de schouderbanden

Een veelgemaakte fout bij het kopen van een rugzak is dat er niet gekeken wordt naar de schouderbanden. De schouderbanden van je rugzak mogen namelijk niet te smal zijn.

Waarom niet?

Als deze te smal zijn zullen ze na verloop van tijd voor irritaties gaan zorgen. Helemaal als je wat langer met een rug zak moet lopen is dit natuurlijk niet ideaal. Onze voorkeur gaat daarom altijd uit naar een laptop rugzak met bredere schouderbanden.

2. Heeft de rugzak een regenhoes?

Helaas leven we in Nederland en dat betekent dat we regelmatig te maken hebben met een flinke regenbui. Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je rugzak vol met waardevolle spullen helemaal doorweekt aankomt op de plaats van bestemming.

Om dit te voorkomen zouden we je aanraden om altijd te kijken naar een rugzak met regenhoes. Deze beschermt je tegen eventuele schade door water.

3. Verstelbaarheid

Een ander belangrijk punt bij het uitzoeken van een rugzak is de verstelbaarheid. Kijk bijvoorbeeld of de schouderbanden verstelbaar zijn.

Hoe meer verstekmogelijkheden er zijn, des te beter kan je de rugzak aanpassen naar jouw lichaam. Let hier dus goed op bij het kopen van een rugzak!

4. Kies het juiste materiaal

Ga jij voor een leren rugzak of juist voor een ander soort materiaal? Het materiaal wat jij kiest is ontzettend belangrijk bij het uitzoeken van een rugzak.

Zo gaat een leren rugzak natuurlijk altijd veel langer mee dan rugzakken die van goedkoper materiaal gemaakt zijn. Het is belangrijk hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een rugzak.

Wil je een tas die jaren mee gaat of ga je voor een tas die binnen een paar maanden kapot is?

5. Extra functies?

Naast bovenstaande punten is het natuurlijk ook van belang om te kijken naar extra functies van de rugzak. Denk hierbij aan bepaalde opbergvakken voor belangrijke documenten bijvoorbeeld.

Voor het kopen van een rugtas is het belangrijk je te realiseren waarvoor je deze koopt en wat je precies nodig hebt. Hier kun je vervolgens rekening mee houden bij het uitzoeken van de tas.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
Goede voornemens voor je gezondheid? Met deze 3 apparaten behaal je jouw doelen!
Alle kennis op één domein?
Wat zijn de verschillen tussen VPN providers en hoe kies je de juiste?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>