fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je de mooiste planten in huis?

Publicatie datum: 5 november, 2020

Laatste update: 18 november, 2023

Door: Redactie Top-X

De koude wintermaanden komen er weer aan en het ziet er naar uit dat we veel in huis zullen doorbrengen. Tijd om je huis dus extra knus te maken. Dat kan door middel van warme kleden over de bank, lekker veel kaarsen in huis maar ook door verschillende planten neer te zetten en op te hangen. Kamerplanten kunnen de huiselijke en rustige sfeer die je nastreeft niet alleen verhogen, ze zijn vaak het puntje op de i. De juiste planten kopen en ze daarna goed verzorgen is de basis. We geven je een aantal tips.

Planten van verschillende grootte

De eerste tip is planten kopen in verschillende groottes. Wissel ze lekker af in huis. Kleine potjes met vetplantjes of cactussen, leuke bloempotjes met fleurige plantjes in alle soorten en maten of een grote en wijds uitlopende kamerplant als decoratiestuk. Met planten kun je in je interieur alle kanten op. Kleine planten of kamerplanten die van nature niet hoog zullen worden, staan erg mooi op je vensterbank. In een hoek van je kamer, waar je nog ruimte hebt, doet een grote kamerplant in een decoratieve pot wonderen voor je interieur. We voelen ons automatisch thuis in een natuurlijke sfeer met veel verschillende tinten groen. Houd je van meer variatie? Maak dan een mooie combinatie van planten in diverse groentinten, liefst met bladeren die niet allemaal gelijk van vorm en grootte zijn. Dit geeft een hele natuurlijke sfeer aan je woning.

Planten met bloemen of decoratieve bladeren

Veel kamerplanten hebben een eigen bloeiperiode, afhankelijk van het seizoen en de omstandigheden waaronder ze groeien. Daar heb je invloed op. Je kunt, als je je kamerplanten goed verzorgd, zelf die bloeiperiode in gang zetten, waardoor je kamerplanten nog mooier worden. Andere kamerplanten bloeien vrijwel het hele jaar door. Als je in ons online assortiment kijkt, zie je kamerplanten met veel verschillende vormen bladeren. Bij een grote kamerplant kunnen brede en decoratieve bladeren erg mooi staan, maar ook een plant die veel kleinere bladeren heeft, kan als geheel de sfeer in je woning naar een hoger niveau tillen. Voordat je kamerplanten bestelt, is het slim om te bepalen waar je ze neer wilt zetten en wat hun vorm en kleur aan je inrichting toevoegt.

Planten verdienen een goede verzorging

Mooie planten kopen, geeft ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Planten zijn levende wezens, afkomstig uit diverse werelddelen en klimaatzones. Elke plant heeft van nature optimale omstandigheden waaronder hij echt op zijn best is. Wij geven bij elke kamerplant die we leveren uitgebreide verzorgingstips mee. Planten die afkomstig zijn uit het tropisch regenwoud hebben veel behoefte aan water en kunnen over het algemeen niet goed tegen directe en felle zon. Andere planten, uit woestijnstreken of savannes, gedijen juist opperbest als je ze op een zonnige plek neerzet. Verwijder regelmatig dode takken en bladeren en vervang op gezette tijden de potgrond of maak gebruik van speciale plantenvoeding. Met een plantenspuit boots je een zomerse regenbui na, waar je planten je dankbaar voor zullen zijn.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!