fbpx
  • Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Pinapparaat kopen zonder abonnement? Dit zijn je opties

Publicatie datum: 24 februari, 2023

Door: Jerry van Es

Nederland wordt steeds ondernemender. Jaarlijks komen er weer nieuwe ondernemers bij in ons land. Als ondernemer heb je een aantal dingen nodig die bijdragen aan een soepele bedrijfsvoering zoals een mobiel pinapparaat.

Sommige aanbieders van pinautomaten rekenen echter forse abonnementskosten hiervoor. Gelukkig kun je ook een pinapparaat kopen zonder abonnement!

In dit artikel vertellen we je precies hoe jij deze kunt aanvragen voor je onderneming.


Heb je haast of gewoon geen zin om verder te lezen? In het blokje hieronder vind je de beste pinapparaten zonder abonnement en ook geen hoge transactiekosten. Je kunt er bij beide apparaten ook voor kiezen om WEL abonnementskosten te betalen, in ruil daarvoor betaal je dan lagere transactiekosten

De beste pinautomaten zonder abonnement

Zie hier het beste mobiele pinautomaat zonder abonnement van dit moment:


  • myPOS Pro ➡️ Geen abonnement, 30 dagen GRATIS uitproberen
  • myPOS Go2 ➡️ Geen abonnement, 30 dagen GRATIS uitproberen

Mobiel pinautomaat met of zonder abonnement?

Misschien denk je: wat een rare vraag! Geen abonnement is altijd beter dan wel abonnementskosten zou je zeggen. Dit is echter niet altijd zo. Geen abonnement betekent dus dat je geen maandelijkse kosten hebt.

Je betaalt hierbij echter wel een (hoger) bedrag per transactie. Het voorbeeld hieronder laat zien dat de keuze voor een mobiel pinapparaat (zonder) abonnement afhangt van het aantal transacties dat je maandelijks verwerkt.

Het voorbeeld is op basis van 1000 transacties per maand.

Zonder abonnementskosten
Transactiekosten: 0,15 per transactie
Transacties per maand: 1000
Totale kosten per maand: 1000 * 0,15 = € 150,- 

Met abonnement
Aanschafkosten: €50
Transactiekosten: 0,08 per transactie
Transacties per maand: 1000
Totale kosten per maand: 1000 * 0,08 + 50 = € 130,- 

Conclusie: Doe je minder dan 1000 transacties per maand? Dan is de kans groot dat je het goedkoopst uit bent bij een pinautomaat zonder maandelijkse kosten!


Wat kosten mobiele pinautomaten zonder abonnement?

Mocht je denken dat een pinautomaat zonder abonnement gratis is dan moeten we je helaas teleurstellen. Voor niks gaat de zon op en zelfs de beste mobiele pinautomaten kosten geld. Het gebrek aan maandelijkse abonnementskosten worden gecompenseerd door iets hogere transactiekosten te berekenen.

Als voorbeeld van wat de kosten zijn van een mobiele pinmachine zonder abonnement pakken we het voorbeeld van myPOS. MyPOS heeft binnen no-time de markt overgenomen en staan bekend als een van de betere en goedkopere providers in de markt. Als je contactloze betalingen wil verwerken zonder een vast bedrag per maand kwijt te zijn kun je de volgende kosten verwachten:

Aanschafkosten

De aanschaf van een los apparaat kost tussen de 79,- en 219,- euro. Voor veruit de meeste kleine bedrijven en zelfstandigen is het instapapparaat van 79 euro voldoende. Met deze zelfstandige mobiele pinautomaten kunnen jouw klanten gemakkelijk (contactloos) betalen met zowel pin of creditcard.

Transactiekosten

Wil je geen vaste maandkosten betalen? Dan betaal je de tussen de 25 cent en 13 cent aan transactiekosten. Dit is ook weer afhankelijk van het aantal transacties;

  • < 150 transacties per maand = €0,25 per transactie
  • 150 - 500 transacties per maand = €0,17 per transactie
  • > 500 transacties per maand = €0,13 per transactie

Contant geld verdwijnt langzaam uit het straatbeeld

Hoe werken mobiele pinapparaten?

Het mobiele pinautomaat, ook wel betaalterminal genoemd, werkt heel erg simpel. Het apparaat bevat een ingebouwde Europese simkaart. Hier betaal je niet apart voor, deze zit er automatisch in verwerkt. Omdat de ingebouwde simkaart automatisch verbindt met netwerken in de buurt kun je het apparaat overal gebruiken, ook in de buitenlucht en op andere plekken dan waar je bedrijf gevestigd is. Je kunt de betaalterminal dus ook prima meenemen op evenementen.

De mobiele pinautomaat accepteer alle (contactloze) betaalkaarten, chipcards en zelfs de meest gebruikte creditcards! Ook is het mogelijk om verschillende gebruikersaccounts aan te maken zodat je per personeelslid kunt zien hoeveel omzet hij of zij heeft gedraaid.


De betaling is binnen enkele seconden verwerkt en je kunt de klant direct van een bon voorzien wanneer je een terminal hebt met ingebouwde bonprinter (de myPOS Pro). Dankzij de ingebouwde simkaart heb je overal een goed bereik. De betalingen lopen dan ook erg soepel en de terminal kan transacties verwerken zonder dat deze last heeft van storingen.

Verschillende merken en aanbieders

Er zijn een aantal aanbieders die mobiele betaalautomaten aanbieden. De bekendste hiervan zijn SumUp en myPOS. Beide bieden mobiele pinapparaten aan die voldoen aan de eisen die je mag verwachten en beide zijn opgenomen in ons onderzoek naar de beste mobiele pinapparaten. Wij adviseren de apparaten van myPOS omdat de ervaringen hiermee het best zijn en je altijd een goede connectie hebt, waar je je ook bevind.


Alternatief voor een zelfstandig pinapparaat zonder abonnement

Er is nog een alternatief waarmee je klanten de mogelijkheid geeft tot contactloos betalen. Je kunt je mobiele telefoon namelijk ombouwen tot een betaal terminal. In dit geval schaf je een aparte chiplezer aan die weer contact maakt met je telefoon. Zettle is het bekendste merk dat deze oplossing aanbiedt.

Vaak werkt deze oplossing niet zo soepel op momenten dat het juist nodig is. Daarnaast zijn de transactiekosten hier heel erg hoor (tot wel bijna 2% per transactie). Daarom raden wij zelf deze optie niet aan.

Conclusie

Ben jij een ondernemer die zijn gasten graag de mogelijkheid wil geven om te laten betalen met een pinpas of credit card? Bij minder dan 1000 transacties per maand ben je het best uit bij een automaat zonder maandabonnement.

Als je meer transacties gaat doen dan is het goedkoper om een apparaat te nemen met abonnement. Voor beide opties adviseren wij om voor een apparaat van myPOS te gaan. Hierbij kun je zelf kiezen voor wel of geen abonnement. De 2 meest populaire modellen zie je hieronder:

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>