fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Online boekhouden? Hier moet je op letten

Publicatie datum: 13 november, 2019

Door: Redactie Top-X

Het aantal zelfstandigen groeit nog steeds. Dit jaar telt ons land zelfs meer dan 1,2 miljoen ZZP’ers. Als ZZp’er heb je de mogelijkheid om veel geld te verdienen. Daar staat tegenover dat je veel meer verantwoordelijkheden hebt. Een hiervan is het bijhouden van je eigen administratie. Sommige ZZP’ers schakelen hiervoor een boekhouder is maar de meeste kiezen ervoor on het zelf te doen met een programma. Online boekhouden is voor een simpele ZZP-administratie niet moeilijk alleen is het wel belangrijk om goed te bedenken wat je nodig hebt. Daar gaan we het in dit blog over hebben.

De prijs

Online boekhoudprogramma’s zijn niet duur. Sommige programma’s beginnen al vanaf 12,50 per maand. Anderen kosten een paar tientjes. Waarschijnlijk is het niet nodig om voor het duurste programma te kiezen,. Automatisch voor het goedkoopste programma kiezen is echter ook niet altijd verstandig. Lees dan ook eerst reviews door en kijk ook naar de voorwaarden. Zit je vast aan een jaarcontract of kan je maandelijks opzeggen? Dit zijn belangrijke aspecten om mee te wegen.

Functionaliteiten

Het klinkt misschien heel ingewikkeld maar het ene online boekhoudprogramma heeft meet functies dan de andere. Sommige online boekhoudfuncties zul je niet nodig hebben maar er zijn zeker opties die je wel fijn vindt. De simpelste online boekhoudsoftware doet niet veel meer dan het versturen van facturen. Erg handig als je zelf een boekhouder hebt die de belastingaangiftes doet alleen je wil misschien ook wel een programma hebben waar je ook de kosten in kan bijhouden.

Gebruiksvriendelijkheid

Naast de prijs en de functies is er nog een onderdeel waar je goed naar moet kijken voor je een beslissing maakt voor de juiste online boekhoudsoftware. Dat is namelijk gebruiksvriendelijkheid. Het is erg fijn als je heel veel functionaliteiten hebt maar als je niet weet hoe het werkt heb je er niet veel aan. Het idee achter online boekhouden is dat je tijd weet te besparen bij het doen van je administratie. Hierdoor is het belangrijk dat het gebruiksvriendelijk werkt.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >