fbpx
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ondernemer tijdens de corona crisis? Zo kom je er doorheen!

Publicatie datum: 29 april, 2020

Door: Redactie Top-X

10 maart is een dag die voor altijd in de geschiedenisboeken geschrift zal staan. De overheid kondigde maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen werden opgeroepen om thuis te werken en de horeca moest per direct dicht. Doordat er werd verteld dat je alleen voor noodzakelijke dingen de deur uit moest besloot ook een groot deel van de detailhandel om dicht te gaan. We zijn nu een stuk verder en de economische gevolgen beginnen steeds duidelijker te worden. Hoe overleef je deze zware tijd? Daar gaan we in dit artikel op in.

Wees creatief

Lukt het niet om jouw business op dezelfde manier te runnen? Probeer dan creatief te zijn. Veel horeca zaken hebben besloten om eten te verzorgen dat afgehaald of bezorgd kan worden. Ondernemers in de detailhandel die te maken hebben met teruglopende klandizie proberen de focus naar online te leggen. Probeer alles wat je kan, ook al zal het niet zoveel omzet genereren als normaal, alle beetjes helpen in deze situatie.

Vergeet ook niet dat ‘het volk’ erg solidair is met ondernemend Nederland. Zeker als het ZZP’ers en het MKB betreft. Dit zien we terug in de steun die verschillende petities online krijgen. Online workshops, online proeverijen, cadeaubonnen, wees creatief!

Kan je vergoeding krijgen?

De overheid doet zijn best om ondernemend Nederland te steunen. Ondanks de (veelal terechte) kritiek zijn er inmiddels een aantal maatregelen getroffen die steun kunnen bieden. Ben je een ZZP’er? Dan kom je zeer waarschijnlijk in aanmerking voor de TOZO. Hiermee ontvang je 3 maanden lang steun, tot maximaal 1500 euro per maand. Bekijk hier of je in aanmerking komt.

Voor andere ondernemers, waaronder de horeca en de detailhandel, is er de TOGS regeling. Hierbij krijgen ondernemers een directe vergoeding van 4000 euro.

En verder?

Mocht je alles gedaan hebben, maar nog steeds in acute problemen zitten, dan zijn er 2 opties.

 • Zakelijke lening
  Bij een zakelijke lening is het belangrijk dat je zeker weet dat je dit kan terugbetalen. Dit is dan ook geen optie als je omzet achteruit is gegaan. Wel is het een mogelijkheid wanneer je het geld nodig hebt om de huidige business door te laten gaan. Ben je een fabriek die goed loopt, ook in deze tijden, maar gaat er een machine kapot? Dan kan je zonder problemen een zakelijke lening afsluiten.
 • Geld lenen bij familie of vrienden
  Kijk of je wat geld kan lenen bij een van je naasten. Dit kan je partner zijn of een ander familielid die dit makkelijk kan missen. Het is ten slotte in tijden als deze belangrijk dat we voor elkaar opkomen.

Binnenkort kondigt de overheid verdere versoepelingen aan. Tot die tijd roepen we op om elkaar te steunen en creatief te blijven in deze onzekere tijden.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>