fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een nieuw bed kopen, wat komt hierbij kijken?

Publicatie datum: 31 oktober, 2020

Door: Redactie Top-X

nieuw bed kopen

Wil jij een nieuw bed kopen, maar vind je het lastig om te beslissen wat voor bed je zult kopen? Dit artikel legt uit waar je bij het aanschaffen van een nieuw bed op moet letten. Een goed bed en daardoor een goede nachtrust is namelijk erg belangrijk.


Boxspring of gewoon bed?

De eerste keuze die je moet maken, is of je een boxspring zou willen of toch liever een gewoon bed. Een boxspring heeft geen lattenbodem en houten frame, maar bestaat uit één of twee ‘boxen’, waarop een topdekmatras ligt.

Een boxspring heeft een moderne uitstraling en is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Heb je toch liever een lattenbodem met een normaal matras, kies dan voor een gewoon bed.

Welke keuze je ook maakt, kokbedden in Nijkerk heeft het allemaal.

Wel of geen hoofdsteun?

Wanneer je kiest voor een bed zonder hoofdsteun, zal dit meestal betekenen dat het hoofdeinde van je bed direct tegen een muur komt te staan. Laat de keuze voor een hoofdsteun vooral afhangen van de inrichting en stijl van je slaapkamer.

Je kunt gaan voor een houten hoofdsteun of een hoofdsteun bedekt met stoffen in verschillende kleuren. Ook in de hoogte van de hoofdsteunen van een bed kan een flink verschil zitten. Dit is dus maar net wat jij zelf mooi vindt!

Stel in bed
Een goede nachtrust voorkomt ruzies overdag!

Het soort matras

Behalve het bed zelf, komt er meer kijken bij een nieuw bed kopen. Het matras voor is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Een goed matras zorgt ervoor dat je een goede nachtrust zult hebben in jouw nieuwe bed. Probeer dus te investeren in een kwalitatief goed matras, je zult er lang plezier van hebben.

De belangrijkste eigenschap van een matras is de hardheid. Je kunt gaan voor een zachter matras, een traag schuim matras of een hard matras. Hierin is geen goed of slecht, het ligt er maar net aan wat voor jou het lekkerst ligt.

Voor welk matras je ook gaat, denk er wel aan om het matras zo nu en dan eens om te draaien, om te zorgen dat alle delen van het matras beslapen worden en zo te voorkomen dat één gedeelte van het matras na een tijdje gaat doorliggen.

Een matras wil je vaak even in het echt aanvoelen. Online orienteren is prima. Ben je echter een kieskeurige slaper? Dan raden we aan om een fysieke beddenwinkel te bezoeken.

Het soort dekbed

Behalve een matras, heb je natuurlijk ook een lekker dekbed nodig voor op jouw nieuwe bed. Ook hierin is weer een ruime keuze. Zo zijn er vierseizoenen dekbedden of aparte dunnere dekbedden voor de zomerperiode en dikkere dekbedden voor in de winter.

Ook de vulling van het dekbed kan verschillen. Zo zijn er dekbedden met echte dons, welke vaak erg warm zijn en niet al te zwaar. Er zijn ook dekbedden met dons, deze zijn vaak wat zwaarder. Ook kun je kiezen voor een synthetisch dekbed, dit is een voordeligere optie en is erg geschikt wanneer je last hebt van een huisstofmijt allergie.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>