• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Navigatiesysteem kopen? 5 mogelijke opties

Laatste update: oktober 2022

Door: Iris

Als je op vakantie gaat met de auto zul je vaak niet weten waar je naartoe moet rijden. Natuurlijk weet je de bestemming wel, maar de route ernaartoe is voor jou in de meeste gevallen onbekend. Een goede voorbereiding op de autovakantie is daarom van groot belang. Zo is een autoverzekering afsluiten hiervoor noodzakelijk, maar je moet ook de route uitstippelen. Vroeger moest je dit op de kaart doen, maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. Sterker nog, zelfs de route uitstippelen is verleden tijd. Door een van de onderstaande autonavigatiesystemen te kopen, kun je dit namelijk voor je laten doen! 

Garmin RV 785

Iedereen die ooit geprobeerd heeft om met een camper of aanhanger over smalle, winderige wegen te navigeren, weet dat er vaste routes zijn en dat er routes voor campers zijn. Met de Garmin RV 785 kun je je type camper of aanhangeraansluiting invoeren, samen met het gewicht en de grootte, en vervolgens een route plannen die je gemakkelijk kunt rijden. Het bevat ook een lijst met waypoints zoals camperplaatsen en services die je kunt doorzoeken op voorzieningen. Als je dringend een wasdag nodig hebt of een propaanvulling nodig hebt, kan je GPS je helpen een plek in de buurt te vinden met alles wat je nodig hebt.

TomTom GO 520

De TomTom GO is een GPS-optie voor de avontuurlijke reiziger, omdat dit navigatiesysteem het enige apparaat op onze lijst is dat wereldkaarten biedt. Het brengt tekstmeldingen op het scherm naar een nieuw niveau door je teksten hardop voor te lezen, en het heeft ook handsfree bellen. We vinden het ook fijn dat je met de TomTom MyDrive-app routes kunt plannen op je telefoon, zodat je meteen aan de slag kunt zodra je in de auto stapt. Het nadeel is dat het nog wel eens wat problemen heeft en gebruikers melden dat het niet altijd de beste route neemt.

Garmin DriveSmart 61

De Garmin DriveSmart 61 heeft Bluetooth-connectiviteit waarmee je je GPS kunt bedienen met spraakopdrachten, waardoor het ideaal is voor veiligheid op de weg. Door dit GPS-apparaat aan je telefoon te koppelen met de Smartphone Link-app, kun je ook handsfree bellen en sms’en op je GPS-scherm en live verkeers- en weersupdates. Andere leuke en handige functies zijn onder meer live parkeerupdates om je te helpen parkeren op straat en daarbuiten en TripAdvisor-beoordelingen voor restaurants, hotels en andere bedrijven langs je route. Bovendien krijg je nuttige chauffeurswaarschuwingen.

Garmin Drive 61

De Garmin Drive 61 is een van de meer betaalbare autonavigatie-apparaten die we hebben gevonden. Het wordt geleverd met levenslange kaartupdates, chauffeurswaarschuwingen en TripAdvisor-beoordelingen. We houden van de Real Directions-functie die oriëntatiepunten gebruikt om je te helpen navigeren, en Direct Access om je te helpen het juiste gebied te vinden om te parkeren voor een winkel in het winkelcentrum of de poort op de luchthaven. Het is een goede keuze voor basisnavigatie, maar we ontdekten dat het soms traag is. Dit is dan ook een nadeel van de Garmin Drive 61, net zoals de relatief korte batterijduur. 

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>