fbpx

Publicatie datum: 24 augustus, 2022

Door: Iris

In dit artikel testen we de Mutsy Nexo. In onze Mutsy Nexo review gaan we in op alle kenmerken van deze kinderwagen. Wat zijn de sterke punten? Waar scoort dit model nou minder goed op? Lees nu verder.

Ben jij in verwachting, of heb je kortgeleden een kind gekregen? Dan is dat hartstikke aangenaam en vanaf nu zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Veel mensen die kinderen krijgen praten namelijk van een leven voor het kind en een leven na je kind. Het is een zeer bijzondere ervaring en dat mag ook gevierd worden. 

Maar naast het feest vieren, moeten er natuurlijk ook praktische zaken geregeld worden. Zo moet je allerlei verschillende producten aanschaffen voor je baby. Denk daarbij aan allerlei verschillende soorten kleding, accessoires zoals een speen en ga zo maar verder. En misschien nog wel het belangrijkste: een kinderwagen. Een baby moet namelijk ook in de frisse lucht komen, want dat is hartstikke gezond voor een kind. 

Er zijn veel verschillende kinderwagens waar je uit kunt kiezen, maar de mutsy nexo buggy is echt een aanrader. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van deze buggy. Zodat je een goed beeld krijgt en precies weet hoe het functioneert en dat je ook gelijk kunt nagaan of de kinderwagen ook echt bij jou past. Lees daarom snel verder.

Let op: Helaas is Mutsy sinds 04-08-2021 failliet verklaard. Dit betekent dat de Mutsy Evo niet meer verkrijgbaar is. Hieronder vind je de 3 beste alternatieven voor een Mutsy kinderwagen!

Kinderkraft Kinderwagen
UPPAbaby VISTA V2

Mutsy Nexo ervaringen

Over het algemeen krijgt de kinderwagen zeer goede recensies. Zo is meer dan 81% tevreden over het design van de kinderwagen. Dit prachtige neutrale design zorgt er natuurlijk voor dat de kinderwagen altijd in blijft. Neutrale kleuren gaan nooit uit de mode en dat is wel anders bij meer lichte kleuren. Het kan namelijk soms zijn dat een bepaalde kleur, zoals roze, een periode in is, maar dat dit een jaar later al helemaal niet meer het geval is. Dat is bij neutrale kleuren niet zo en daarom krijgen die waarschijnlijk ook van die hoge beoordelingen.

Als het gaat om de kwaliteit en het gebruikersgemak, kan er gesteld worden dat de ervaringen nog veel positiever zijn. Zoals in de inleiding al even was verkondigd, is dit dan ook de unieke verkoopeigenschap van dit product. Ook omtrent de opties krijgt deze kinderwagen een goede beoordeling.

Waarom kiezen voor de Mutsy Nexo

Praktische kinderwagen

Ben je een praktisch ingesteld persoon die ook van praktische producten houdt? Dan is deze kinderwagen helemaal iets voor jou. Het probleem bij veel andere kinderwagens is namelijk dat ze niet heel makkelijk in gebruik zijn. Het gaat bijvoorbeeld heel stroef, of het is moeilijk om de kinderwagen op verschillende standen te krijgen en ga zo maar verder. Gelukkig is dat bij deze kinderwagen dus niet het geval en is deze zeer makkelijk in gebruik. Het is heel eenvoudig om de kinderwagen op verschillende standen te krijgen. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: het inklappen en uitklappen is ook zeer eenvoudig. Je kent vast wel verhalen van je ouders die vroeger een kinderwagen hadden die moeilijk kon inklappen en uitklappen. Dat is bij deze kinderwagen gelukkig niet het geval, aangezien er bij de productie daar extra aandacht aan is besteed. Een van de redenen is dat problemen met inklappen en uitklappen een bekend probleem is, en daarom hebben de makers van deze kinderwagen daar wat aan gedaan.

Goede prijs kwaliteit verhouding

Als consument heb je meerdere eisen die gelukkig kunnen worden ingewilligd in een systeem waarbij de vrije markt heilig is. Dat is namelijk dat je een lage prijs eist, maar tegelijkertijd ook nog eens kwaliteit. Dit is alleen mogelijk in kapitalistische landen, omdat men daar met elkaar moet concurreren en het is de uitdaging om zulke goed mogelijke kinderwagens te produceren die ook nog eens scherp zijn geprijsd om de consument tevreden te stellen. Maar natuurlijk is dat altijd lastig, want voor kwaliteit betaal je altijd iets meer geld. Bij deze kinderwagen is er gelukkig voor een middenweg gekozen.

Enerzijds is het niet zo dat de kinderwagen heel goedkoop is, maar de kwaliteit en de duurzaamheid vervolgens bijzonder slecht. Anderzijds is het ook niet zo dat de kinderwagen heel duur is, maar de duurzaamheid en kwaliteit tegelijkertijd uitstekend. Nee, het is altijd goed om voor de gulden middenweg te kiezen en dat is goede kwaliteit tegen een normale prijs. En laat dit nu net de vereisten zijn waar deze kinderwagen op in heeft gezet.

Nadelen Mutsy Nexo

Geen opvallende kinderwagen

Ben jij het type dat graag wil opvallen als je over straat loopt met de kinderwagen. Iemand die graag flaneert over de straten en graag gezien wil worden? In dat geval is deze kinderwagen waarschijnlijk niet voor jou bedoeld. De kleuren zijn namelijk redelijk neutraal en daarom niet voor de vrolijke opvallende persoon gemaakt. Dus die mensen hebben er niet heel veel aan, maar toch is er nog een alternatief. Als je graag wil opvallen op straat, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om deze kinderwagen wel te kopen, maar dan te combineren met hele lichte kleding. Natuurlijk kun je dan ook hele lichte kleding voor je baby kopen en op die manier is er toch sprake van opvallende kleuren. Maar dit zijn slechts mogelijkheden, we begrijpen maar al te goed dat het je eigen keuze is en iedereen dit voor zichzelf moet uitmaken.

Niet veel ruimte voor boodschappen

Weliswaar kun je met deze kinderwagen wel enkele boodschappen dragen, maar je moet niet verwachten dat dit heel veel is. Er zijn veel kinderwagens waarbij er meer draagvlak is voor boodschappen dan deze. Dus als je graag het doen van veel boodschappen wil combineren met een wandeling met de kinderwagen, dan is het niet geschikt om gebruik te maken van deze kinderwagen. Maar als je slechts kleine boodschappen doet en bijvoorbeeld een supermarkt op loopafstand hebt: dan kun je er wel gewoon voor kiezen om de kinderwagen te gebruiken. Het is dus maar net wat je prioriteiten zijn, maar we vertellen het hier maar alvast, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Mutsy nexo aanbieding: toegevoegde onderdelen

De kinderwagen is natuurlijk één product in zijn geheel, maar deze bestaat ook nog eens uit meerdere onderdelen. Enerzijds heb je het onderstel. Dit zorgt voor het fundament van de kinderwagen. Het is natuurlijk belangrijk dat deze veilig is, want je kind moet erin dus je wil dat er aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Gelukkig leven we in Nederland en wordt hier streng op gecontroleerd. In Nederland mogen niet zomaar producten worden verkocht die niet aan de vereisten voldoen zoals ze zijn opgesteld door de Europese Unie. Er staat dan ook een merkje op, maar daarnaast zijn er nog meer veiligheidsvoorschriften die speciaal voor kinderwagens en dergelijke gelden. Ook daar voldoet deze kinderwagen aan, dus daaruit kunnen we stellen dat het wat betreft het fundament wel goed zit bij deze kinderwagen.

Daarnaast bestaat deze kinderwagen ook uit een reiswieg en zitting. Ook deze zijn van een uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle veiligheidseisen. Als je overige vragen hebt over de kinderwagen, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met een leverancier of iets dergelijks. Die weet je er ongetwijfeld wel meer over te vertellen als je je echt druk maakt.

Review en ervaringen: onze eindbeoordeling

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Het is moeilijk kiezen tussen de Mutsy Evo, Mutsy Nexo en de Mutsy Nio.  Toch is de Mutsy Nexo een goede, betrouwbare kinderwagen die bovendien een stuk leuker geprijsd is dan de andere modellen. 

Als jij op zoek bent naar een degelijke, praktische kinderwagen is de Mutsy Nexo zeker voor jou!

Let op: Helaas is Mutsy sinds 04-08-2021 failliet verklaard. Dit betekent dat de Mutsy Evo niet meer verkrijgbaar is. Hieronder vind je de 3 beste alternatieven voor een Mutsy kinderwagen!

Kinderkraft Kinderwagen
UPPAbaby VISTA V2

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>