Laatste update: juni 2022

Door: Iris

De Mutsy Icon is één van de populairste kinderwagens die er zijn: het merk Mutsy bood vroeger bij elke buggy of kinderwagen immers de beste kwaliteit. Ook de Icon is een goede kandidaat voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbaar en comfortabel vervoersmiddel als ze op stap zijn met de baby of een kindje.

In deze review lees je alles wat je wilt weten over de Mutsy Icon, zijn unieke eigenschappen en mogelijkheden, alsook meer info over accessoires!

mutsy icon vb

Let op: Helaas is Mutsy sinds 04-08-2021 failliet verklaard. Dit betekent dat de Mutsy Icon niet meer verkrijgbaar is. Hieronder vind je de 3 beste alternatieven voor een Mutsy kinderwagen!

Kinderkraft Kinderwagen
UPPAbaby VISTA V2

Mutsy Icon review

De Mutsy Icon is een volwaardige buggy die het midden houdt tussen comfortabel voor baby en gebruiksvriendelijk voor ouder. Het gaat om een relatief eenvoudig ogende buggy die met een diagonaal zitplaatsje is uitgerust, waardoor hij geschikt is voor iets oudere kinderen en baby’s die niet per se rechtop meer moeten zitten.

De Mutsy Icon is in elk geval populair, en dat heeft verschillende redenen. Zo beweegt de kinderwagen erg vlot over de ondergrond, waardoor je baby of kindje het best mogelijke comfort ervaart. Daarbij bestaan er ook verschillende modellen binnen deze collectie, waaronder de Mutsy Icon Vision!


Baby en kinder spullen met de hoogste korting!

Profiteer nu van de knotsgekke aanbiedingen op babypark op meerdere merken en verschillende categorieën!


Specificaties

Mutsy Icon afmetingen
De Mutsy Icon heeft standaard afmetingen van 107x58x89 cm, waardoor hij relatief compact is maar toch voldoende ruimte biedt voor je baby of kindje. Als je de wagen inklapt en er een zitje aan toevoegt, dan is hij natuurlijk nog een stukje kleiner.

Mutsy Icon gewicht
Met zijn 13,1 kilogram is de Mutsy Icon een goede kandidaat kinderwagen voor ouders die een stevig model zoeken. Toch weegt hij niet zo zwaar dat hij tijdens het rijden lomp aanvoelt of moeilijk te manoeuvreren is. Ook het gestroomlijnde design van de buggy draagt daaraan bij.

Mutsy Icon kleuren
Zoals de meeste modellen van de Mutsy Kinderwagen categorie is de Mutsy Icon kinderwagen in uiteenlopende kleuren beschikbaar. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Donkerblauw: voor een stoere maar toch jeugdige look
  • Zwart: de perfecte kleur voor een eenvoudige uitstraling
  • Antraciet grijs: deze kleur geeft de kinderwagen een strakke, moderne en tijdloze look

Prijs

Als je een Mutsy kinderwagen wilt kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met de kostprijs die je ervoor betaalt. De uiteindelijke prijs van dit model hangt van verschillende zaken af, waaronder welke accessoires je koopt.

Over het algemeen ligt de prijs voor de Mutsy Icon kinderwagen zelf rond de 600 of 700 euro. In ruil daarvoor krijg je wel een hoogwaardige, betrouwbare kinderwagen die lang meegaat en voor je baby of kindje het best mogelijke comfort biedt.

Accessoires en onderdelen voor de Mutsy Icon

Naast de Mutsy Icon kinderwagen zelf is het ook mogelijk om verschillende accesoires te kopen. Deze helpen je om het comfort van de kinderwagen zelf nog beter te maken. Hieronder enkele goede voorbeelden:

Reiswieg

De reiswieg vormt een essentieel onderdeel van de kinderwagen zelf, en zit dus in de prijs van dit model inbegrepen. Het gaat om een diagonale reiswieg waar je baby of kindje gemakkelijk in rechtop kan zitten, en die uitgerust is met een stang voor de handen en een grote kap bovenaan.

Voetenzak

Je kan ook een extra voetenzak kopen voor de Mutsy Icon kindewagen, waarmee je de voeten van je baby of kindje nog beter beschermt tegen wind, regen en koude. Ook is deze zak erg gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen door midden van een rits.

mutsy voetenzak

Regenhoes

Ten slotte kan je ook een regenhoes aan de buggy verbinden, waarmee je de kinderwagen zelf optimaal beschermt tegen regen en vochtigheid. Bepaalde onderdelen bestaan immers uit stof en zouden heel snel vocht opnemen. Daarbij is de regenhoes doorzichtig en dus ook gemakkelijk te gebruiken tijdens het rijden!

mutsy accessoires

Let op: Helaas is Mutsy sinds 04-08-2021 failliet verklaard. Dit betekent dat de Mutsy Icon niet meer verkrijgbaar is. Hieronder vind je de 3 beste alternatieven voor een Mutsy kinderwagen!

Kinderkraft Kinderwagen
UPPAbaby VISTA V2

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>